چکیده
هدف: اخیراً توسعه فزاینده سیستم های حسابداری دیجیتالی، اثرات آنها بر روی کیفیت تصمیم گیری را افزایش داده است. در نتیجه هدف تحقیق حاضر این است که تأثیرات عوامل موفقیت سیستم های حسابداری دیجیتالی بر روی پیشرفت کیفیت تصمیم گیری در بانک های اردن را ارزیابی نماید.
طراحی/روش/رویکرد: پرسشنامه ها را به 187 تصمیم گیرنده ارسال کردیم که کاربران واقعی سیستم های حسابداری دیجیتالی در بانک های اردن بودند. ما یک رویکرد تحقیق کمّی را اتخاذ نمودیم تا مدل تحقیق پیشنهاد شده را بر اساس روش حداقل مربعات جزئی-مدلسازی معادله ساختاری آزمایش کنیم.
یافته ها: نتایج تجربی تحقیق حاضر مشخص ساخت که کیفیت داده ها و اطلاعات تأثیر معناداری بر روی کیفیت تصمیم گیری کلی با سیستم های حسابداری دیجیتالی دارد در حالی که کیفیت سیستم تأثیر غیرمعناداری بر روی آن دارد. نتایج تجربی نیز تأیید کردند که کیفیت اطلاعات به عنوان واسطه ای برای رابطه بین کیفیت داده ها و سیستم، و کیفیت تصمیم گیری عمل می کند. و در نهایت مشخص شد که فرهنگ تصمیم گیری تحلیلی رابطه بین کیفیت اطلاعات و کیفیت تصمیم گیری را تعدیل می کند.
اصالت/ارزش: تحقیق حاضر کاربردهای پژوهشی جذاب و پیشنهاداتی را در خصوص ارزیابی تأثیر سیستم های حسابداری دیجیتالی بر روی بهبود کیفیت تصمیم گیری در بانک های اردن، برای متخصصان، مدیران حسابداری و تصمیم گیرندگان فراهم می سازد.
1. مقدمه
تمام نهادهای تجاری یک بخش حسابداری کارکردی دارند تا بتوانند عملکرد صحیحی داشته باشند. حتی نهادهای غیرانتفاعی هم بر اساس انتخاب هایی فعالیت می کنند که بر اساس گزارشات مالی مختلف انجام می شوند (کاپور و گوئل 2017). با تأثیرگذاری طوفان تکنولوژی بر روی کل جهان در چند دهه گذشته، رسیدن آن به حرفه های روزانه فقط نیازمند زمان بود. پیشرفت های تکنولوژیکی راه جدیدی را برای انجام وظایف مختلف در حرفه حسابداری تشکیل می داد که منجر به رشد مداوم یک انقلاب کاملاً جدید می شد (اسمیت 2015). در ابتدا هدف اتوماسیون این بود که با استفاده کردن از تکنولوژی در انجام وظایف اضافی و معطوف ساختن توجه حسابداران به موقعیت های پیشرفته تر، حجم کار آنها را کاهش دهد و این در نهایت منجر به افزایش مهمی در بهره وری آنها می گردد. حسابداران عادت داشتند که برای ثبت سوابق و اعتبارسنجی دقیق بودن دفترهای کل از کاغذ و ماشین حساب استفاده کنند. با این حال امروزه این کار با استفاده از ابزارها و سیستم های اطلاعاتی حسابداری جدیدی انجام می شود که تغییرات اساسی را در حرفه حسابداری ایجاد نموده اند و آنرا مؤثرتر ساخته اند (اشمیتز و لیونی 2019).
سیستم های حسابداری دیجیتالی در گذشته به صورت سیستمی تعریف شده است که یک سازمان از آن برای جمع آوری و پردازش داده ها و اطلاعات مالی خود استفاده می کند، به طوری که برای تصمیم گیرندگان قابل استفاده باشد و بنابراین عملکرد سازمانی را افزایش دهد (داگیلینس و شوتین 2019؛ های و فوک 2020). با این حال سیستم های حسابداری دیجیتالی به چند طریق با سیستم های قبلی تفاوت دارند خصوصاً به این دلیل که امروزه نرم افزار با کلان داده سر و کار دارد و این سبب ایجاد فرصت های داده کاوی جدیدی شده است (بالیوس 2021؛ اوتلی 2021). در ضمن کاربرد تکنولوژی بلاکچین و اینترنت اشیاء (IoT) سبب تحریک جنبش های فعلی و آینده تحول دیجیتالی می گردند (ساندر و همکارانش 2020). به عنوان مثال بلاکچین با فراهم سازی یک دفتر کل مشترک، می تواند امنیت و شفافیت را افزایش دهد (دیدریچ 2016).
Abstract
Purpose Recently, the increasing development of digital accounting systems has raised their effects on the quality of decision-making. Consequently, this research aims to evaluate the effects of digital accounting systems success factors on the advancement of decision-making quality in Jordanian banks.
Design/methodology/approach The questionnaires were sent to 187 decision-makers who are actual users of digital accounting systems in Jordanian banks. A quantitative research approach was adopted to test the proposed research model based on the partial least squares-structural equation modeling method.
Findings The empirical results of the current research revealed that data and information quality had a significant impact on the overall decision-making quality with the digital accounting systems, whereas system quality had an insignificant impact on it. The results empirical also confirmed that information quality has mediated the relationship between data and system quality and decision-making quality. Eventually, analytical decision-making culture has moderated the relationship between information quality and decision-making quality.
Originality/value The current research will provide attractive implications and recommendations for practitioners, accounting managers and decision-makers about evaluating the effect of digital accounting systems on improving the decision-making quality in Jordanian banks.
1. Introduction
All business entities must have a functional accounting department to operate correctly. Even nonprofitable entities are operated by choices that are taken based on different financial reports (Kapoor and Goel, 2017). As the storm of technology has hit the whole wide world in the past few decades, it was only a matter of time until it reached day to day professions. Technological advancements shaped a new way of performing various tasks within the accounting profession, resulting in a whole new revolution growing every day (Smith, 2015). At first, automation aimed to reduce the workload on accountants by using technology in performing redundant tasks and shifting their attention to more advanced situations, which led to a major increase in their productivity. Accountants used to work using papers and calculators to make the records and verify whether the ledgers were accurate. However, nowadays, it is all about using new accounting information systems and tools that have dramatically changed the accounting profession to be much more efficient (Schmitz and Leoni, 2019).
Digital accounting systems is traditionally known as a system that an organization uses to collect and process its financial data and information so that it can be used by decisionsmakers, thus enhancing organizational performance (Dagiliene and Šutiene, 2019; Huy and Phuc, 2020). However, current digital accounting systems differ from earlier ones in several ways, especially as software nowadays deals with Big Data, which has created new data mining opportunities (Balios, 2021; Oatley, 2021). Further, the implication of blockchain technology and the Internet of Things (IoT) are driving the current and next movement of digital transformation (Sandner et al., 2020). Blockchain, for example, can increase security and transparency by providing a joint ledger (Diedrich, 2016).
H1. Data quality is positively related to decision-making quality.
H2. Data quality is positively related to information quality.
H3. Information quality is positively related to decision-making quality.
H4. Information quality mediates the relationship between data quality and decisionmaking quality.
H5. Information quality mediates the relationship between system quality and decisionmaking quality.
H6. System quality is positively related to decision-making quality.
H7. System quality is positively related to information quality.
H8. Analytical decision-making culture moderates the association between information quality and decision-making quality.
H1. کیفیت داده رابطه مثبتی با کیفیت تصمیم گیری دارد.
H2. کیفیت داده رابطه مثبتی با کیفیت اطلاعات دارد.
H3. کیفیت اطلاعات رابطه مثبتی با کیفیت تصمیم گیری دارد.
H4. کیفیت اطلاعات مانند واسطه ای برای رابطه بین کیفیت داده و کیفیت تصمیم گیری عمل می کند.
H5. کیفیت اطلاعات مانند واسطه ای برای رابطه بین کیفیت سیستم و کیفیت تصمیم گیری عمل می کند.
H6. کیفیت سیستم رابطه مثبتی با کیفیت تصمیم گیری دارد.
H7. کیفیت سیستم رابطه مثبتی با کیفیت اطلاعات دارد.
H8. فرهنگ تصمیم گیری تحلیلی رابطه بین کیفیت اطلاعات و کیفیت تصمیم گیری را تعدیل می کند.
Data quality
Information quality
Systems quality
Analytical decisionmaking culture
Decision-making
quality
چکیده
1. مقدمه
2. مرور مطالعات پیشین
3. مبانی نظری و تولید فرضیات
3.1 کیفیت داده ها
3.2 کیفیت اطلاعات
3.3 کیفیت سیستم
3.4 فرهنگ تصمیم گیری تحلیلی
4. روش تحقیق
4.1 ابزارهای سنجش
4.2 جمع آوری داده
5. نتایج تحقیق
6. بحث تحقیقی و کاربردها
7. محدودیت ها و پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده
ضمیمه، آیتم های سنجش و منابع
منابع
Abstract
1. Introduction
2. Literature review
3. Theoretical underpinning and hypotheses development
3.1 Data quality
3.2 Information quality Uncertainty is considered
3.3 System quality
3.4 Analytical decision-making culture
4. . Research methodology
4.1 Instrument measurement
4.2 Data collection
5. Research results
6. Research discussion and implications
7. Limitations and future research
References
این محصول شامل پاورپوینت ترجمه نیز می باشد که پس از خرید قابل دانلود می باشد. پاورپوینت این مقاله حاوی 22 اسلاید و 6 فصل است. در صورت نیاز به ارائه مقاله در کنفرانس یا سمینار می توان از این فایل پاورپوینت استفاده کرد.
در این محصول، به همراه ترجمه کامل متن، یک فایل ورد ترجمه خلاصه نیز ارائه شده است. متن فارسی این مقاله در 8 صفحه (1980 کلمه) خلاصه شده و در داخل بسته قرار گرفته است.
علاوه بر ترجمه مقاله، یک فایل ورد نیز به این محصول اضافه شده است که در آن متن به صورت یک پاراگراف انگلیسی و یک پاراگراف فارسی درج شده است که باعث می شود به راحتی قادر به تشخیص ترجمه هر بخش از مقاله و مطالعه آن باشید. این فایل برای یادگیری و مطالعه همزمان متن انگلیسی و فارسی بسیار مفید می باشد.
بخش مهم دیگری از این محصول لغت نامه یا اصطلاحات تخصصی می باشد که در آن تعداد 45 عبارت و اصطلاح تخصصی استفاده شده در این مقاله در یک فایل اکسل جمع آوری شده است. در این فایل اصطلاحات انگلیسی (تک کلمه ای یا چند کلمه ای) در یک ستون و ترجمه آنها در ستون دیگر درج شده است که در صورت نیاز می توان به راحتی از این عبارات استفاده کرد.