چکیده
محیط نظام بهداشت و درمان پرتغال یک نگرانی همیشگی برای جامعه ما محسوب می شود. بر این اساس، همانند بخش های دیگر، محیط بیمارستانی دارای ساختاری پیچیده همراه با حجم زیادی از اطلاعات می باشد، که این مسئله فرایند تصمیم گیری را دشوار می کند. از این رو، احساس نیاز به بهبود مدیریت خدمات و منابع سازمان های حوزه سلامت وجود دارد. با در نظر گرفتن این مسئله، راه حل شامل ایجاد تغییر و تحول در سیستم فعلی با کمک سیستم های اطلاعاتی است که قرار است پیاده سازی شوند. بنابراین، ایده پیاده سازی سیستم های اطلاعاتی که از هوش تجاری در محیط های بیمارستانی استفاده می کنند، مطرح می شود، تمرکز و هدف این پروژه، کمک به مدیران در تجزیه و تحلیل های حسابداری و حسابرسی می باشد. در همکاری با Centro Hospitalar Universitário do Porto ، تصمیم بر این شد که استفاده از هوش تجاری، با هدف پیاده سازی یک راه حل عمومی برای طرح حسابرسی هزینه تمام شده موجود بررسی شود، هدف از این راه حل بهبود بازدهی و ارائه ابزار های جدید به مدیران به منظور مدیریت منابع خود و در صورت نیاز برنامه ریزی برای آینده می باشد.
1. مقدمه
در حال حاضر نقش قابل توجه استفاده از سیستم های اطلاعاتی در سازمان های در حال توسعه اثبات شده است. علی رغم این که صنعت بهداشت و درمان دارای الگوهای تجاری مختلفی بوده، این صنعت نیز با چالش های مشابهی رو به رو است.
با این حال، پذیرش و بکارگیری فناوری هایی مانند هوش تجاری(BI)، حتی با وجود موارد موفق زیاد، کم و ناچیز است. پذیرش این فناوری ها نه تنها می تواند بازدهی، کارایی و کیفیت خدمات بهداشتی را بهبود بخشد بلکه شفافیت مالی را نیز در پی دارد[1].
این مطالعه موردی، بخشی از پروژه در حال انجام میان دانشگاه Minho و چندین واحد بهداشتی مختلف در پرتغال به نام AIDA(Agência para a Integração, Difusão e Arquivo de Informação Médica e Clínica ) است. هدف اصلی AIDA یکپارچه سازی، انتشار و ثبت و ضبط مقادیر زیادی داده از منابع داده مختلف و فراهم آوردن ابزار هایی برای تسهیل تعاملات انسانی است[2]. در این مطالعه موردی خاص، تصمیم بر این شد که حوزه های مشخصی که نادیده گرفته شده اند مانند حسابرسی هزینه تمام شده، بررسی شوند. به دلیل این که حتی در بخش بهداشت و درمان نیز نیاز به مدیریت موثر منابع موجود احساس می شود، این مدیریت موثر مستلزم این است که مطابق قانون هر واحد دولتی یک طرح حسابرسی هزینه تمام شده داشته باشد، و جدیدترین آن ها در حوزه بیمارستانی، PCAH(Plano de Contabilidade Analítica dos Hospitais) است، تصمیم بر این شد که یک راه حل هوش تجاری(BI) که طرح حسابرسی هزینه تمام شده بیمارستانی را ادغام کرده و مزایای جدیدی به کاربران خود ارائه می دهد، امتحان و پیاده سازی شود[3,4,5}.
7. نتیجه گیری و کار های آتی
این پروژه با این ایده که هوش تجاری چگونه می تواند به اتخاذ تصمیمات بهتر و پیاده سازی طرح حسابرسی هزینه تمام شده کمک کند، آغاز شد. با دانستن این مسئله که این پروژه بخشی از راه حل همواره در حال رشد هوش تجاری است، به نظر می رسد گام منطقی بعدی می تواند بررسی بیشتر در این حوزه باشد. از آن جایی که این راه حل با رویکرد ارائه اطلاعات مرتبط به روشی در دسترس و ملموس برای مدیران توسعه داده شده است، به آن ها اجازه می دهد تا تصمیمات درست اتخاذ کرده و از طریق اطلاعات هزینه ای که برای کاهش زمان مصرفی برای تجزیه و تحلیل داده ها در اختیار دارند، بازدهی و اثربخشی بیشتری داشته باشند. این راه حل قادر به استخراج، ذخیره سازی و پردازش مناسب داده های بدست آمده از CHUP، ارائه در لحظه دانش و اطلاعات از طریق یک رابط بصری، و دارای مجموعه ای از معیار های مناسب به منظور پاسخ به نیاز های تصمیم گیرندگان درباره مدیریت حسابرسی هزینه تمام شده است. در پایان کار می توانیم استدلال کنیم که در واقع هوش تجاری، نه تنها برای محیط های بالینی مناسب بوده، زیرا هم اکنون هم راه حل هایی از این حوزه در بیمارستان اجرا شده است، بلکه برای محیط های اداری نیز مناسب و موثر است. این پروژه پتانسیل زیادی برای کار های آتی دارد، نه فقط به این دلیل که یک پروژه در حال انجام بوده و قابلیت گسترش در حوزه های مختلف درون بیمارستانی را دارا است، بلکه به این دلیل که سایر بخش های حسابرسی هزینه تمام شده را که بنا به دلایل متعدد در این راه حل گنجانده نشده را می توان بررسی کرد و همچنین از طرفی طرح های اجرا شده نیز در حال تکامل هستند.
Abstract
The health system environment in Portugal is a constant concern for our society. In view of this, like any other sector, the hospital area has a complex structure containing a large volume of information, which makes the decision-making process difficult. With this, there is a need to improve the management of health institutions' services and resources. Taking this into account, the solution involves the transformation of the current system with the help of information systems to be implemented. Thus, the idea of implementing information systems that use Business Intelligence in hospitals arises, the focus of this project is to assist managers in the analysis of analytical accounting. In partnership with the Centro Hospitalar Universitário do Porto, it was decided to explore the use of Business Intelligence, with the objective of implementing a complementary solution to the existing cost accounting plan, with the objective of improving efficiency and providing managers with new tools for manage your resources and plan for the future as needed.
1. Introduction
The use of Information Systems is already proven to have an extremely important role in current organizations. Despite the healthcare industry having a different business paradigm, it faces the same challenges.
However, the adoption of technologies like BI is still low even with numerous success cases. The adoption of these technologies not only can improve efficiency, efficacy, and healthcare service quality but economical transparency in real time as well [1]
This case study is part of an ongoing project being developed between the University of Minho and various healthcare units in Portugal called AIDA (Agência para a Integração, Difusão e Arquivo de Informação Médica e Clínica). AIDA’s main goal is to integrate, disseminate and record great quantities of data from different data sources and provide tools to facilitate human interaction [2]. In this specific case study, it was decided to explore certain areas that were being neglected, namely cost accounting. Since even in the health care sector has the need to manage efficiently its available resources, it was required by law for every public entity to have a cost accounting plan, and in the hospital context the most recent being PCAH (Plano de Contabilidade Analítica dos Hospitais), it was decided to try and implement a BI solution that integrates the hospital cost accounting plan to try and provide its users new advantages [3,4,5}.
7. Conclusions and Future Work
This project began with the idea how could BI help with decision making and how to implement with cost accounting plans in use. Knowing the fact that this project is part of an ever-expanding BI solution, this area seemed the next logical step to explore. Since the solution was developed with this in mind, providing relevant information, in an accessible and intuitive way for managers, allowing them to make the right decisions, bringing efficiency and effectiveness, through organizing cost information as needed to reduce time spent on data analysis. This solution is able to extract, store and properly process data from CHUP, providing the knowledge in real-time through a visualization interface, with a set of capable metrics to respond to the needs of decision makers regarding the management of cost accounting. The completion of this work allowed us to conclude that BI is, in fact, suitable not only in a clinical setting, as there are already solutions implemented in this area in the hospital, but in the administrative area as well. This project has a lot of potential for future work, not only because it is an ongoing project capable of expanding to multiple areas within the hospital, but also explore other parts in cost accounting that were not included in this solution for various reasons and because these plans implemented are ever evolving.
چکیده
1. مقدمه
2. پیش زمینه
3. روش شناسی و ابزارها
4. توسعه راه حل هوش تجاری
4.1. ملزومات کسب و کار
4.1.1. ملزومات عملکردی
4.1.2. ملزومات غیر عملکردی
4.2. ساختار و توسعه پروژه
4.3. مدل ابعادی
5. داشبورد ها
6. بحث
7. نتیجه گیری و کار های آتی
منابع
Abstract
1. Introduction
2. Background
3. Methodology and tools
4. BI solution development
4.1. Business requirements
4.1.1. Functional requirements
4.1.2. Non- functional requirements
4.2. Project Structure and Development
4.3. Dimension Model
5. Dashboards
6. Discussion
7. Conclusions and Future Work
References
این محصول شامل پاورپوینت ترجمه نیز می باشد که پس از خرید قابل دانلود می باشد. پاورپوینت این مقاله حاوی 16 اسلاید و 6 فصل است. در صورت نیاز به ارائه مقاله در کنفرانس یا سمینار می توان از این فایل پاورپوینت استفاده کرد.
در این محصول، به همراه ترجمه کامل متن، یک فایل ورد ترجمه خلاصه نیز ارائه شده است. متن فارسی این مقاله در 6 صفحه (1500 کلمه) خلاصه شده و در داخل بسته قرار گرفته است.
علاوه بر ترجمه مقاله، یک فایل ورد نیز به این محصول اضافه شده است که در آن متن به صورت یک پاراگراف انگلیسی و یک پاراگراف فارسی درج شده است که باعث می شود به راحتی قادر به تشخیص ترجمه هر بخش از مقاله و مطالعه آن باشید. این فایل برای یادگیری و مطالعه همزمان متن انگلیسی و فارسی بسیار مفید می باشد.
بخش مهم دیگری از این محصول لغت نامه یا اصطلاحات تخصصی می باشد که در آن تعداد 25 عبارت و اصطلاح تخصصی استفاده شده در این مقاله در یک فایل اکسل جمع آوری شده است. در این فایل اصطلاحات انگلیسی (تک کلمه ای یا چند کلمه ای) در یک ستون و ترجمه آنها در ستون دیگر درج شده است که در صورت نیاز می توان به راحتی از این عبارات استفاده کرد.