چکیده
کودکان استثنایی دوگانه که دارای یک ناتوانایی و حوزه هایی با توانایی بالا هستند نیازمند گستره ی متنوعی از پشتیبانی و خدمات غنی سازی هستند. با وجود این، خدمات مرتبط با آموزش ویژه و دوره های تحصیلی تیزهوشان موانع متعددی پیش روی آموزش مناسب برای دانش آموزان استثنایی دوگانه قرار می دهند. در این مقاله، نگارنده به-طور مختصر تجربیات خود به عنوان یک کودک استثنایی دوگانه را بازگو می کند و تجربیات دانش آموزان استثنایی دوگانه و خانواده هایشان که در نشست علوم اعصاب استثنایی های دوگانه در سال 2021 ارائه شدند را در میان می-گذارد. چالش های مرتبط با فراهم سازی آموزش ویژه و تیزهوشان برای دانش آموزان استثنایی دوگانه نیز توصیف می-شود. نقش علوم اعصاب در آموزش، از آنجا که با دانش آموزان استثنایی دوگانه مرتبط است، نیز مورد بحث قرار می-گیرد. اگرچه بسیاری از موانع آموزش کارامد برای کودکان استثنایی دوگانه دارای سرشتی نظام مند هستند، اصلاحات در سطح مدرسه، و نیز پیشرفت های علمی، این قابلیت را دارند که برای این قشر بهبود پیدا کنند.
1- مقدمه
من در سال 1992 زمانی که کلاس سوم دبستان بودم، مبتلا به یک ناتوانایی یادگیری خاص (SLD) در نوشتار تشخیص داده شدم. مشکلاتی که با بیان شفاهی و زبان کاربردشناختی داشتم، مبنای این تشخیص بودند. مجموعه ای از آزمون هایی که من طی سال پیش از آن انجام داده بودم، مسائل خاصی مرتبط با ارتباطات، نوشتار، و هماهنگی حرکتی را آشکار ساختند. در آن زمان، به مانند اکنون، ارزیابی های آموزشی خاص شامل متخصصان و آموزگارانی بود که با رضایت والدین، کودکانی که ممکن است در معرض خطر ناتوانایی باشند را با استفاده از روش های ارزیابی غیررسمی و رسمی ارزیابی می کردند (یِل و همکاران، 2011). ارزیابی آسیب شناس زبان گفتاری دلالت بر آن داشت که من دچار مشکلاتی در گفتار مکالمه هستم، ازجمله ارائه ی شفاهی سریع؛ تمایل به بیان نکات متناقض در درون یک جمله ی واحد؛ داشتن وقفه ها و خطاهای پرشمار در مکالمه؛ ناتوانایی در تغییر دادن موضوع؛ و مشکل اجازه ندادن به دیگران برای مشارکت. من در تمایز دادن میان واژه هایی که دارای تلفظ مشابهی بودند، دچار مشکل بودم، به رغم این که هیچ نشانی از مسائل شنیداری فیزیکی طی یک غربالگری شنوایی سنجی نشان نمی دادم. من همچنین عملکردی زیر متوسط برای آزمون های مربوط به دنبال کردن رهنمودهای شفاهی، جمله سازی، و تمایز واژه های شنیداری بروز می دادم. شاید عمده ترین مسائلی که من بروز می دادم مرتبط با پردازش بصری و دستخط بودند. افزون بر ناخوانا بودن نوشته، من اغلب حروف و اعداد را وارونه می نوشتم (یعنی اختلال نوشتن، شکل 1).
5- نتیجه گیری
به رغم مسائلی که من در طول آموزش خویش تجربه کردم، نهایتاً از خدماتی که دریافت کردم بهره بردم. آموزگاران ویژه من را تشویق کردند تا در یک سن پایین تایپ نگاری انجام دهم، به جای این که همچنان با مشکل دست خط دست و پنجه نرم کنم، و تجربه ام در یک دوره ی تحصیلی تیزهوشان و نخبگان قطعاً مرا برای یک آموزش پس از دبیرستان آماده کرد. اما تجربه ی من، و تجربیات دیگران، (پنل دانش آموزی، 2021)، دلالت بر آن دارد که افراد استثنایی دوگانه همچنان در به دست آوردن خدماتی که به نقاط قوت و ناتوانایی های آن ها می پردازند، مشکل دارند. به دلیل مسائل شناسایی و تأمین خدمات، آموزش ویژه و نخبگان اغلب آموزش پایین تر از سطح بهینه برای دانش-آموزان استثنایی دوگانه فراهم می آورد. من امیدوارم باقی می مانم که ترکیب تغییرات نظام مند و پیشرفت های علمی—که برخی از آن ها در این شماره ی ویژه از مجله توصیف می شوند—به تحقق پتانسیل این قشر کم برخوردار و کم تر مورد توجه وافع شده کمک خواهد کرد.
Abstract
Twice-exceptional children (2e) identified as having a disability and areas of high ability require a diverse range of support and enrichment services. However, services associated with special education and gifted programs present numerous barriers to the appropriate education of 2e students. In this manuscript, the author briefly recounts his experiences as a 2e child and shares experiences of 2e students and their families presented at the 2021 Summit on the Neuroscience of Twice Exceptionality. Challenges associated with the provision of special and gifted education to 2e students are also described. The role of neuroscience in education, as it relates to 2e students, is also discussed. Although many of the barriers to effective education for 2e children are systemic in nature, school-level reforms, as well as scientific advances, have the potential to improve services for this population.
1. Introduction
I was diagnosed with a specific learning disability (SLD) in writing in 1992, when I was a third-grader. My issues with oral expression and pragmatic language provided the basis of the diagnosis. The battery of tests I completed over the previous year revealed specific problems related to communication, writing, and motor coordination. Then, as now, special education evaluations involved specialists and educators who, with the consent of parents, evaluate children who may be at risk of disability using informal and formal assessment methods (Yell et al., 2011). The speech-language pathologist’s evaluation suggested I had a number of difficulties in conversational speech, including a rapid, forced vocal presentation; the tendency to make contradictory points within a single statement; having numerous breaks and errors in conversation; an inability to change subjects; and difficulty letting others participate. I struggled to distinguish between similar sounding words, despite showing no signs of physical hearing issues during an audiometric screening. I also exhibited significantly below-average performance on tests of following oral directions, sentence formulation, and auditory word discrimination. Perhaps the most salient issues I exhibited related to visual processing and handwriting. In addition to being generally illegible, I frequently reversed both letters and numbers (i.e., dysgraphia, Fig. 1).
5. Conclusion
Despite the issues I experienced over the course of my education, I ultimately benefitted from the services I received. Special educators encouraged me to type at an early age, rather than continue to struggle with handwriting, and my experience in a gifted and talented program definitely prepared me for a post-secondary education. But my experiences, and the experiences of others (Student panel, 2021), suggest that 2e individuals continue to struggle in obtaining services that address their strengths and disabilities. Due to issues with identification and service provision, special and gifted education far too frequently provide less than optimal instruction to 2e students. I remain hopeful that the combination of systemic changes and scientific advances—some of which are described in this special issue—will help realize the potential of this underserved population.
چکیده
1- مقدمه
1-1 هدف
2- آموزش ویژه
2-1 مرور کلی
2-2 موانع خدمات: طبقه بندی، شناسایی، و حوزه ی عمل
3- آموزش تیزهوشان و نخبگان
3-1 نگاهی اجمالی
3-2 مسائل شناسایی و ارائه ی خدمات
3-3 MTSS: یک راه حل بالقوه برای مسائل ارائه ی خدمات
4- دیدگاه ها درباره ی علوم اعصاب و آموزش استثنایی دوگانه
5- نتیجه گیری
منابع
Abstract
1. Introduction
1.1. Purpose
2. Special education
2.1. Overview
2.2. Barriers to service: classification, identification, and scope of practice
3. Gifted and talented education
3.1. Overview
3.2. Issues with identification and service delivery
3.3. MTSS: A potential solution to issues of service delivery
4. Comments on neuroscience and 2e education
5. Conclusion
CRediT authorship contribution statement
Declaration of Competing Interest
References
این محصول شامل پاورپوینت ترجمه نیز می باشد که پس از خرید قابل دانلود می باشد. پاورپوینت این مقاله حاوی 21 اسلاید و 5 فصل است. در صورت نیاز به ارائه مقاله در کنفرانس یا سمینار می توان از این فایل پاورپوینت استفاده کرد.
در این محصول، به همراه ترجمه کامل متن، یک فایل ورد ترجمه خلاصه نیز ارائه شده است. متن فارسی این مقاله در 8 صفحه (1900 کلمه) خلاصه شده و در داخل بسته قرار گرفته است.
علاوه بر ترجمه مقاله، یک فایل ورد نیز به این محصول اضافه شده است که در آن متن به صورت یک پاراگراف انگلیسی و یک پاراگراف فارسی درج شده است که باعث می شود به راحتی قادر به تشخیص ترجمه هر بخش از مقاله و مطالعه آن باشید. این فایل برای یادگیری و مطالعه همزمان متن انگلیسی و فارسی بسیار مفید می باشد.
بخش مهم دیگری از این محصول لغت نامه یا اصطلاحات تخصصی می باشد که در آن تعداد 50 عبارت و اصطلاح تخصصی استفاده شده در این مقاله در یک فایل اکسل جمع آوری شده است. در این فایل اصطلاحات انگلیسی (تک کلمه ای یا چند کلمه ای) در یک ستون و ترجمه آنها در ستون دیگر درج شده است که در صورت نیاز می توان به راحتی از این عبارات استفاده کرد.