چکیده
مطالعات موجود روی فرآیند نوآوری مدل کسب و کار متمرکز هستند که توسط شرکت های استارت آپ اجرا می شود اما شرکت های متصدی صنعتی که تلاش می کنند مدل های کسب و کار خود را ابتکاری سازند اغلب با شکست مواجه می شوند و وابستگی به مسیر، مانع از موفقیت آنها می گردد. این موضوع مشخص نشده است که چه چیزهایی در مدل کسب و کار این شرکت ها اصلاح می گردد تا یک نوآوری را ایجاد نماید که سبب افزایش ارزش آفرینی گردد. بر اساس بررسی های انجام شده بر روی 22 شرکت متصدی صنعتی، پنج بُعد یک مدل کسب و کار را شناسایی می کنیم که زمانی که اصلاح شوند می توانند به یک نوآوری مدل کسب و کار توسط متصدیان ختم شوند. این ابعاد شامل موارد قابل مبادله، فعالیت، کنشگر، مکانیزم تراکنش، راه اندازی حاکمیت هستند. نتایج مطالعه ما نشان می دهد که نوآوری مدل کسب و کار را چطور می توانیم به یک شیوه سیستماتیک بر حسب چندین بُعد توصیف کنیم که این ابعاد باید به یک شیوه هماهنگ اصلاح شوند تا یک مدل کسب و کار ابتکاری را تولید نمایند. نتایج ما همچنین نشان می دهد این نوآوری های مدل کسب و کار نیازمند کاربردهای جدید تکنولوژی های دیجیتالی هستند که اضافه سازی فعالیت های جدید به مدل های کسب و کار موجود را ممکن می سازند.
1. مقدمه
شرکت صنعتی Klockner & Co با سابقه ای به اندازه یک قرن، یک تولیدکننده بزرگ و یک توزیع کننده مستقل برای خدمات و کالاهای فولادی و فلزی است. یک روز این شرکت جرات این را پیدا کرد که آینده خود را از نو ابداع کند. نوآوری مدل کسب و کار این شرکت، باعث شد که بتواند ارزش جدیدی را کسب نماید و یک جایگاه منحصر به فرد را در شبکه کسب و کار خود بدست آورد. شرکت Klockner & Co به جای اینکه از وساطت پلتفرم های دیجیتالی استفاده کند که تولیدکنندگان فولاد و فلز را مستقیماً به مشتریان وصل می کردند، دو پلتفرم مختص به خود را ایجاد نمود: یک پلتفرم فقط برای خدمات خود، و یک پلتفرم فراهم کننده مستقل که ارتباط بین مشتریان و فراهم کنندگان را ممکن می ساخت. Klockner & Co نه تنها مسیرهای جدیدی را بدست آورد و از همتایان خود در صنعت پیشی گرفت، بلکه (مهمتر اینکه) جایگاهی برای خود در آینده پیدا کرد و به رفع چالش های مربوط به ظرفیت بیش از حد این صنعت و هزینه های ثابت آن در یک بازار نوسان پذیر پرداخت (هاسلر، اسکالمو، هاکل و لانگ 2020؛ کورتو و سک 2019).
متأسفانه میزان موفقیت برای نوآوری مدل کسب و کار در بین شرکت های متصدی صنعتی، خیلی پایین است (آسپارا، لمبرگ، لوکیا و تیکانن 2013؛ هافتر، کلایمنت، و لاند استورم 2021؛ نائور، دروهل و برناردز 2018؛ سانتوس، اسپکتر و وان در هیدن 2009). بعنوان مثال یک مطالعه نشان داد که دو سوم شرکت های متصدی که چنین نوآوری هایی را امتحان می کنند با شکست مواجه می شوند (مارکیدس و اویون 2010) در حالی که یک مطالعه دیگر نشان می دهد که فقط 5 درصد از شرکت ها در نوآور ساختن مدل کسب و کار خود موفق می شوند (نبلونی، هرناندز و کارتر 2019). با این وجود نوآوری مدل کسب و کار بر روی دستور کار بسیاری از مدیران اجرایی قرار دارد که آنرا یک منبع کلیدی برای عملکرد شرکت می دانند که با بهینه سازی عملیاتی و ابتکاری محصولات، قابل قیاس است (سوهل، وروم و فیتزا 2020؛ زات، امیت و ماسا 2011).
5.3 محدودیت ها و پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده
اول، نتایج مطالعه حاضر بر مبنای کاوش های موردی متعدد است. علیرغم اشباع نظری در تحلیل داده، نتایج بدست آمده باید تأیید شوند و یا در یک محیط تجربی دیگر رد شوند. دوم، داده های تجربی از شرکت های متصدی صنعتی بزرگ تشکیل می گردند و بنابراین نتایج این مطالعه احتمالاً برای این شرکت ها سودمند هستند. با این حال ما هیچ مدرکی نداریم که بر اساس آن پیشنهاد کنیم که پنج بُعد نوآوری مدل کسب و کار و طبعیت سیستمیک آنها برای مدل های کسب و کار شرکت های دیگر قابل اعمال نیستند. در هر صورت برای تأیید این کاربردپذیری، این مطالعه باید در یک محیط تجربی تکرار گردد که انواع دیگر از شرکت ها را نیز شامل گردد.
یک ملاحظه نهایی این است که اگرچه مطالعه حاضر روی ابعاد مدل کسب و کار متمرکز است که روی موضوعات مدل کسب و کار تأثیر می گذارند (که این سبب تأثیرگذاری بر روی عملکرد شرکت می گردد) اما مطالعات سازمان و استراتژی نشان می دهند که بندرت یک راه حل وجود خواهد داشت که برای تمام زمینه ها مناسب باشد (وولبردا و همکارانش 2012). بنابراین تحقیقات آینده باید عوامل اقتضایی بالقوه مرتبط با پنج بُعد نوآوری مدل کسب و کار را مطالعه کنند و به بررسی طبیعت این روابط از لحاظ تأثیرگذاری بر روی موضوعات مدل کسب و کار و عملکرد شرکت بپردازند.
Abstract
Studies focus on the process of business model innovation as performed by start-up firms, while incumbent industrial firms’ attempts to innovate their business models often fail, being hindered by path-dependency. There is a lack of understanding of what in a business model of such firms is modified to produce an innovation that gives rise to value creation. Based on explorations of twenty-two incumbent industrial firms, five dimensions of a business model are identified that, when modified, may result in business model innovation by incumbents. These dimensions are exchangeable, activity, actor, transaction mechanism, and governance setup. The results show how business model innovation can be systemically characterized in terms of several dimensions that must be modified in concert to produce an innovative business model. The results also show that such business model innovations require novel uses of digital technologies that enable new activities to be incorporated into existing business models.
1. Introduction
The century-old industrial firm Klockner ¨ & Co. is a large producer and independent distributor of steel and metal goods and services. One day, it dared to reinvent its future. Its business model innovation repositioned the firm to capture new value and establish a unique position within its business network. Rather than becoming disintermediated by digital platforms linking steel and metal producers directly with their customers, Klockner ¨ & Co. established two of its own platforms: one for its own services only and another provider-independent platform that links customers with providers. Klockner & Co. not only achieved new revenues, surpassing its industry peers, but also more importantly positioned itself for the future by tackling the challenges related to the industry’s overcapacity and high fixed costs in a volatile market (Hasler, Schallmo, Hackl, & Lang, 2020; Kortov & Sack, 2019).
The success rate for business model innovation among industrial incumbent firms is unfortunately very low (Aspara, Lamberg, Laukia, & Tikkanen, 2013; Haftor, Climent, & Lundstrom, ¨ 2021; Naor, Druehl, & Bernardes, 2018; Santos, Spector, & Van der Heyden, 2009). For example, one study shows that two-thirds of incumbent firms that attempt such innovation fail (Markides & Oyon, 2010), whereas another study shows that only 5 % succeed with the innovation of their business model (Nebuloni, Hernandez, & Carter, 2019). Nonetheless, business model innovation is on the agenda of many executives, who regard it as a key source of firm performance, comparable with product innovation and operational optimization (Sohl, Vroom, & Fitza, 2020; Zott, Amit, & Massa, 2011).
5.3. Limitations and future research
First, the results of this study are based on multiple case explorations. Despite theoretical saturation in the data analysis, the results should be confirmed or else refuted in an alternative empirical setting. Second, the empirical data consisted of large industrial incumbent firms, so the results of this study are potentially only applicable to such firms. However, there is nothing to suggest that the five dimensions of business model innovation and their systemic nature would not apply to the business models of other firms. In any case, to confirm this applicability, this study should be replicated in an empirical setting that includes other kinds of firms.
A final consideration is that although this study focuses on the business model dimensions that influence business model themes, which then affect firm performance, the organization and strategy literature shows that there is seldom one solution that fits all contexts (Volberda et al., 2012). Therefore, future research should examine potential contingency factors that may be related to the five dimensions of business model innovation and explore the nature of such relationships in their influence on business model themes and firm performance.
چکیده
1. مقدمه
2. نظریات
2.1 از شرکت ها تا مدل های کسب و کار
2.2 نوآوری مدل کسب و کار
3. روش ها
3.1 محیط تجربی
3.2 منابع داده و روشها
3.3 تحلیل داده و توسعه نظریات
4. نتایج
4.1 پنج بعد مدل کسب و کار
4.2 تغییرات چندبعدی مدل های کسب و کار
5. بحث و نتیجه گیری ها
5.1 کمک به افزایش حجم دانش
5.2 کاربردهای مدیریتی
5.3 محدودیت ها و پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده
منابع
Abstract
1. Introduction
2. Theory
2.1. From firms to business models
2.2. Business model innovation
3. Methods
3.1. Empirical setting
3.2. Data sources and methods
3.3. Data analysis and theory advancement
4. Results
4.1. The five business model dimensions
4.2. Multi-dimensional alterations of business models
5. Discussion and conclusions
5.1. Contributions to knowledge advancement
5.2. Managerial implications
5.3. Limitations and future research
References
این محصول شامل پاورپوینت ترجمه نیز می باشد که پس از خرید قابل دانلود می باشد. پاورپوینت این مقاله حاوی 18 اسلاید و 5 فصل است. در صورت نیاز به ارائه مقاله در کنفرانس یا سمینار می توان از این فایل پاورپوینت استفاده کرد.
در این محصول، به همراه ترجمه کامل متن، یک فایل ورد ترجمه خلاصه نیز ارائه شده است. متن فارسی این مقاله در 7 صفحه (1800 کلمه) خلاصه شده و در داخل بسته قرار گرفته است.
علاوه بر ترجمه مقاله، یک فایل ورد نیز به این محصول اضافه شده است که در آن متن به صورت یک پاراگراف انگلیسی و یک پاراگراف فارسی درج شده است که باعث می شود به راحتی قادر به تشخیص ترجمه هر بخش از مقاله و مطالعه آن باشید. این فایل برای یادگیری و مطالعه همزمان متن انگلیسی و فارسی بسیار مفید می باشد.
بخش مهم دیگری از این محصول لغت نامه یا اصطلاحات تخصصی می باشد که در آن تعداد 60 عبارت و اصطلاح تخصصی استفاده شده در این مقاله در یک فایل اکسل جمع آوری شده است. در این فایل اصطلاحات انگلیسی (تک کلمه ای یا چند کلمه ای) در یک ستون و ترجمه آنها در ستون دیگر درج شده است که در صورت نیاز می توان به راحتی از این عبارات استفاده کرد.