چکیده
پیشینۀ تاریخی متن: روشهای UX چابک از جمله تفکر طراحی محور، استارتاپ ناب، و تجربۀ ناب کاربر به منظور ارزش نهادن به مشتری و ارتقاء عملکرد سازمانی به کار گرفته شدهاند. با این وجود، هنوز در زمینۀ پژوهشهایی پیرامون این موضوع که این ابزارها چگونه در مراحل گوناگون بلوغ و تکامل استارتاپهای دیجیتالی مورد استفاده قرار میگیرند، کمبود داریم.
هدف: هدف این پژوهش عبارت است از مقایسۀ سطح دانش استارتاپهای دیجیتالی دارای گرید، در حال رشد، و پیش رشد در مراکز رشد دانشگاهی، پیرامون استفاده از روشهای UX چابک به گونهای که بتوان ضعفها و فرصتهای آنها را شناسایی کرد و سرمایهگذاران و پژوهشگران آنها را با نگرشهای استراتژیک جدید آشنا نمود.
روشها: شش گروه به عنوان کانونهای هدف به همراه 14 عضو از شش استارتاپ گزینش شده از طریق چند موردکاوی مختلف در اجرای این فعالیت پژوهشی همکاری داشتند. پاسخها به وسیلۀ پژوهشگران ثبت و سپس با استفاده از یک فرایند استقرائی مورد آنالیز قرار گرفتند و رمزگذاری شدند.
نتایج: نتایج حاکی از آن هستند که استارتاپهای دیجیتالی با مشتریان خود از طریق تحقیق بازار، تحلیل امکانسنجی و خرابی محصول در ارتباط هستند. در عین حال، به جز در یک استارتاپ، ناهماهنگی در بین بنیانگذاران در طول کل ارتقای محصول و پروژههای خدماترسانی مشهود بود. تقریباً در تمامی موردکاویهای صورت گرفته، تفکر طراحی محور و استارتاپ ناب از سوی چهار استارتاپ مورد استفاده قرار گرفته بودند؛ در حالی که دو استارتاپ دیگر، از روش تجربۀ ناب کاربر استفاده کرده بودند. چرا که از سطح بلوغ و تکامل بالاتری برخوردار است.
نتیجهگیری: هر چند تمامی روشهای UX چابک استفاده شدند، ولی هر شش استارتاپ دیجیتالی این طور گزارش کردهاند که خود را با روشهای فوق سازگار نمودهاند و یا دست کم به صورت جزئی از آنها استفاده کردهاند. در پایان، این نتیجه به دست آمد که سطح بلوغ و تکامل استارتاپ میتواند بر روی روشهای UX چابک در هر استارتاپ دیجیتالی تأثیرگذار باشد؛ که این تأثیرگذاری بر اساس ماهیت و مرحلهای از پیشرفت استوار است که استارتاپ در بازار در اختیار دارد.
1. مقدمه
در سناریوی رقابت بینالمللی، شرکتها با تغییرات پیوسته و ثابتی مواجه هستند. به همین دلیل آنها را وادار به انجام پژوهشهایی به منظور دستیابی به پیشرفت مستمر میکند ]3 – 1[. با افزایش فزایندۀ رقابت در سطح بازار و پیشرفت فناوری، ارتقاء محصولات UX چابک، و خدماترسانی هم تبدیل به الزامات ضروری برای موفقیت سازمانها شده و عملاً به عملکرد مناسبی تبدیل شدهاند که به وسیلۀ تفکر جهشزا مورد حمایت قرار میگیرد ]6 – 4[. معمولاً ارتقای یک محصول جدید نیازمند یک سری ابزارهای نوآورانه است که این ابزارها متشکل از مراحلی هستند که به وسیله Stage-Gates® از هم جدا شدهاند ]7[. کوپر ]8[ فرآیند مرحلهای-دروازهای یا Stage-Gate را به صورت یک مدل مفهومی و عملیاتی تعریف کرد که هدف آن ایجاد پروژههای جدید ارتقای محصول، و کسب اطمینان از اثربخشی تک تک مراحل از ایده اولیه تا اوج گرفتن آن در بازار میباشد. در این فرایند، تنها این امکان برای تیم پروژه وجود دارد که وقتی دروازه (گیت)، زمان مناسب را اعلام میکند، به مرحلۀ بعد برود. بدین ترتیب تیم هرگز نمیتواند مادام که الزامات مرحلۀ قبل را محقق نکرده، به مرحلۀ بعد بپرد. از این رو برای ارتقاء محصولات مبتنی بر نوآوری، همواره نیاز به یک روش چابک وجود دارد ]9[.
5. نتایج
هدف این پژوهش عبارت بود از مقایسه استارتاپهای دارای گرید، رشد یافته و پیش رشد در مراکز رشد دانشگاهی، به همراه روشهای UX چابک به منظور ارزیابی میزان پذیرش آنها از سوی استارتاپهای دیجیتالی. این کار پژوهشی از طریق گروههای هدف، جمعآوری دادهها و آنالیز محتوای به دست آمده، و در قالب اعضای دو استارتاپ پیش رشد (استارتاپهای A و B)، دو استارتاپ رشد یافته (استارتاپهای C و D)، و دو استارتاپ دارای گرید (استارتاپهای E و F) صورت گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهند که استارتاپهای دیجیتالی از طریق تحقیقات بازار، آنالیزهای امکان سنجی و خدمات محصول، با مشتری در ارتباط هستند. با این وجود، به غیر از استارتاپ E، نارسایی در مشارکت بنیانگذاران در تمام پروژههای تولید محصول یا خدمات رسانی بسیار شدید ارزیابی شد.
باید به این نکته اشاره شود که شرکتهای رشد یافته و پیش رشد، بیشتر تمایل به شناسایی مشکلات و ارائه راهحل بر اساس سناریوی ارائه شده در این پژوهش دارند. در عین حال شرکتهای دارای گرید، بیشتر به دنبال مقیاس بندی راهحلهای خود هستند. چون شرایط آنها در بازار از قبل مشخص و ترسیم شده است. این موضوع همچنان حائز اهمیت است که شرکتهای گریددار باید به تحلیل رقبای خود ادامه دهند و خود را همسو با بازار نگه دارند تا از کهنگی و منسوخ شدن جلوگیری به عمل آورند.
Abstract
Context Agile UX methods such as Design Thinking, Lean Startup, and Lean User Experience have been employed to deliver customer value and improve organizational performance. However, there is a lack of studies that assess how these tools are used at different stages of maturity of digital startups.
Objective The present study aims to compare the knowledge of graduated, incubated, and pre-incubated digital startups at university incubators concerning the use of Agile UX methods so that weaknesses and opportunities can be identified to provide co founders and scholars with new strategic insights.
Method Six reduced focus groups were conducted with 14 members of the six selected startups via multiple case studies. Answers were registered by researchers and then analyzed using an inductive process and codification.
Results The results indicated that digital startups had contact with consumers through market research, viability analysis, and product discontinuity. However, except for one startup, deficiencies in co-founders' participation throughout developing products and services projects were identified. As far as the multiple case studies are concerned, Design Thinking and Lean Startup were employed by four of the startups, while two of them used the Lean User Experience method due to its higher maturity level.
Conclusion Although all Agile UX methods were employed, all six digital startups reported having made adaptations to the methods or to have used them only partially. Finally, it was concluded that the maturity level influences the Agile UX methods of each digital startup according to its nature and its stage of development in the market.
1. Introduction
Companies have been facing constant changes in the international competitive scenario, which led to a search for continuous improvement [1–3]. Given the increased competitiveness of markets and technological advances, developing Agile UX products and services has become essential for companies’ success and a good performance supported by resilient thinking [4–6]. Traditionally, new product development involves innovative tools consisting of stages separated by Stage-Gates® [7]. Cooper [8] defined Stage-Gate as a conceptual and operational model whose purpose is to conduct new product development projects, ensuring the efficiency of phases from the initial idea to its launch on the market. In this process, it is only possible for the project team to advance to the next phase when the Gates indicate that it is the right time; that is, the team cannot advance to later phases until all requirements from the previous phase are met, thus the need for an agile method for the development of innovative products [9].
5. Conclusions
This study aimed to compare the knowledge of graduated, incubated, and pre-incubated startups in university incubators concerning Agile UX methods to assess digital startups perception. Through focus groups, data collection, and content analysis, members of two pre-incubated startups (A and B), two incubated startups (C and D), and two graduated startups (E and F), were studied. Results show that digital startups have contact with consumers through market research, viability analysis, and product discontinuity. However, except for startup E, deficiencies in co-founders’ participation throughout developing products and services projects were found to be severe.
It was noticed that pre-incubated and incubated companies tend to be more concerned with identifying problems and proposing solutions, focusing on the current scenario. Concurrently, graduated companies are more concerned with scaling their solutions because their position in the market is already well-established. Still, it is important to highlight that graduated companies must continue to analyze their competitors and be in tune with market trends to avoid obsolescence.
چکیده
1. مقدمه
2. روشهای UX چابک: استارتاپ ناب، تفکر مبتنی بر طراحی، و تجربۀ ناب کاربر
2-1 تفکر مبتنی بر طراحی
2 – 2 استارتاپ ناب
2 – 3 تجربۀ ناب مشتری
3. روش شناسی
3 – 1 گزینش استارتاپهای مصاحبه شده
3 – 2 کاربرد گروه تمرکز
3 – 3 جمع آوری و ثبت دادهها
3 – 4 تحلیل دادهها و محتواهای دریافتی
4. نتایج و تشریح آنها
5. نتایج
بیانیۀ تعارض منافع
منابع
Abstract
1. Introduction
2. Agile UX methods: Lean startup, design thinking, and Lean user experience
2.1. Design thinking
2.2. Lean startup
2.3. Lean user experience
3. Methodological procedures
3.1. Interviewed startups selection
3.2. Focus group application
3.3. Data collection and registration
3.4. Data and content analysis
4. Results and discussion
5. Conclusions
Declaration of Competing Interest
References
این محصول شامل پاورپوینت ترجمه نیز می باشد که پس از خرید قابل دانلود می باشد. پاورپوینت این مقاله حاوی 18 اسلاید و 5 فصل است. در صورت نیاز به ارائه مقاله در کنفرانس یا سمینار می توان از این فایل پاورپوینت استفاده کرد.
در این محصول، به همراه ترجمه کامل متن، یک فایل ورد ترجمه خلاصه نیز ارائه شده است. متن فارسی این مقاله در 7 صفحه (1900 کلمه) خلاصه شده و در داخل بسته قرار گرفته است.
علاوه بر ترجمه مقاله، یک فایل ورد نیز به این محصول اضافه شده است که در آن متن به صورت یک پاراگراف انگلیسی و یک پاراگراف فارسی درج شده است که باعث می شود به راحتی قادر به تشخیص ترجمه هر بخش از مقاله و مطالعه آن باشید. این فایل برای یادگیری و مطالعه همزمان متن انگلیسی و فارسی بسیار مفید می باشد.
بخش مهم دیگری از این محصول لغت نامه یا اصطلاحات تخصصی می باشد که در آن تعداد 50 عبارت و اصطلاح تخصصی استفاده شده در این مقاله در یک فایل اکسل جمع آوری شده است. در این فایل اصطلاحات انگلیسی (تک کلمه ای یا چند کلمه ای) در یک ستون و ترجمه آنها در ستون دیگر درج شده است که در صورت نیاز می توان به راحتی از این عبارات استفاده کرد.