چکیده
تجربه حسی برند، یک تجربه بنیادی و محوری در ارتباط با برند به شمار میرود. با این حال، سازوکار تأثیرگذاری آن روی پیامدهای مرتبط با برند همچنان نیازمند شفافسازی است. این پژوهش با هدف بررسی سازوکار تأثیرگذاری تجربه حسی برند بر وفاداری به برند، یک مدل مفهومی ساختاری جدید (SEM) را پیشنهاد کرده و با استفاده از نرمافزار SmartPLS 4 مورد آزمون قرار میدهد. دادهها از طریق یک پرسشنامه آنلاین از 304 مصرفکننده چینی جمعآوری شده است. نتایج نشان میدهند که تجربه حسی برند نقشی حیاتی در تقویت وفاداری به برند ایفا میکند. این تجربه، هم به طور مستقیم و هم به طور غیرمستقیم بر وفاداری به برند تأثیر میگذارد. قدرت میانجیگری نگرش به برند بسیار بیشتر از قدرت میانجیگری ارتباط برند با خود (brand-self connection) است؛ این بدان معناست که در برخی شرایط، ایجاد یک پیوند عاطفی قوی برای موفقیت برند ضروری نیست. یافتههای پژوهش همچنین اثر تعدیلگر جنسیت بر روابط موجود در مدل را نشان میدهد. تفاوت کلیدی جنسیتی این است که در گروه مردان، مسیر میانجیگری از طریق ارتباط برند با خود وجود ندارد، در حالی که این مسیر در گروه زنان دیده میشود. این مطالعه، تحقیقات مربوط به تجربه برند را گسترش داده و بر توسعه وفاداری به برند و لزوم در نظر گرفتن تفاوتهای جنسیتی هنگام تدوین استراتژیهای بازاریابی حسی تأکید میکند. به ویژه برای زنان، ایجاد تجربیات حسی برند که برانگیزانندهی اتصالات عاطفی قوی باشد، تأثیر مثبتی بر وفاداری به برند دارد.
۵.۴. محدودیتها و پژوهشهای آتی
اولین محدودیت این است که تحقیق بر روی تجربه حسی برند به عنوان یک سازه مستقل، هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد و این مطالعه در مورد مکانیسم تأثیر تجربه حسی برند بر وفاداری به برند نیز اکتشافی است. پژوهشهای آتی میتوانند سایر متغیرهای میانجی احتمالی را مورد بررسی قرار دهند. در مورد عوامل تعدیلگر، این مطالعه نقش تعدیلگر جنسیت را یافت اما به بررسی سایر عوامل تعدیلگر نپرداخت. پژوهشهای آتی میتوانند سایر متغیرهای تعدیلگر احتمالی را مورد بررسی قرار دهند، از جمله سایر عوامل جمعیت شناختی مانند سن و سازههای روانشناختی مانند شخصیت برند و نوع محصول (خان و همکاران، ۲۰۲۳). دومین محدودیت این است که پرسشنامه این مطالعه در چین انجام شده است و برای بررسی بیشتر و اعتبارسنجی رابطه بین تجربه حسی برند و وفاداری به برند، میتوان در کشورهای دیگر نیز تحقیقاتی انجام داد، زیرا ممکن است افراد در زمینههای فرهنگی مختلف واکنشهای متفاوتی به محرکهای حسی نشان دهند. سومین محدودیت، احتمال وجود سوگیری در نمونهگیری، محدودیتهای طراحی پرسشنامه و محدودیتهای زمان نظرسنجی است.
Abstract
Sensory brand experience is a fundamental and central brand experience. Its influencing mechanism on brand outcome variables still needs to be clarified. This study proposed a new SEM model to explore the influencing mechanism from sensory brand experience to brand loyalty and tested it using SmartPLS 4 software. Data were gathered through a web-based questionnaire survey of 304 Chinese consumers. The results show that sensory brand experience is vital in fostering brand loyalty. It impacts brand loyalty both directly and indirectly. The mediating effect of brand attitude is much higher than the mediating effect of brand-self connection, which means that in some situations, a strong emotional bond is not essential for brand success. The results also reveal the moderating effect of gender on relationships in the model. The key gender difference is that the male group does not have a mediation path through brand-self connection, while the female group has. This study expands the research on brand experience and sheds light on developing brand loyalty. Gender differences should be considered when developing sensory marketing strategies. Especially for women, creating sensory brand experiences that elicit strong emotional connections has positive effects on brand loyalty.
5.4. Limitations and future research
First, the research on sensory brand experience as an independent construct is still in its infancy, and this study on the influencing mechanism of sensory brand experience on brand loyalty is also exploratory. Future research could further explore other possible mediating variables. Regarding moderators, this study found the moderating role of gender but did not study other moderators. Future research could explore other possible moderating variables, including other demographic factors like age and psychological constructs such as brand personality and product type (Khan et al., 2023). Second, the questionnaire inquiry for this study was conducted in China, and future research can be implemented in other countries to explore further and validate the relationship between sensory brand experience and brand loyalty since people in different cultural contexts may have different reactions to sensory stimuli. Third, there may be some bias in sampling, limitations of the questionnaire design, and limitations of the survey time.
H1. Sensory brand experience positively affects brand attitude.
H2. Sensory brand experience positively affects brand-self connection.
H3. Brand attitude positively affects brand loyalty.
H4. Brand-self connection positively affects brand loyalty.
H5. Sensory brand experience positively affects brand loyalty.
H6. Brand attitude positively mediates the relationship between sensory brand experience and brand loyalty.
H7. Brand-self connection positively mediates the relationship between sensory brand experience and brand loyalty.
H8. Gender moderates the relationships among sensory brand experience, brand attitude, brand-self connection, and brand loyalty.
فرضیه 1: تجربه حسی برند بر نگرش به برند تأثیر مثبت دارد.
فرضیه 2: تجربه حسی برند بر ارتباط برند با خود تأثیر مثبت دارد.
فرضیه 3: نگرش به برند بر وفاداری به برند تأثیر مثبت دارد.
فرضیه 4: ارتباط برند با خود تأثیر مثبتی بر وفاداری به برند دارد.
فرضیه ۵: تجربه حسی برند بر وفاداری به برند تأثیر مثبتی دارد.
فرضیه ۶: نگرش به برند، رابطه بین تجربه حسی برند و وفاداری به برند را به طور مثبتی میانجی گری می کند.
فرضیه ۷: ارتباط برند با خود، رابطه بین تجربه حسی برند و وفاداری به برند را به طور مثبتی میانجی گری می کند.
فرضیه ۸: جنسیت، روابط بین تجربه حسی برند، نگرش به برند، ارتباط برند با خود و وفاداری به برند را تعدیل میکند.
چکیده
مقدمه
۲. پیشینه نظری و توسعه فرضیه
۲.۱ پیشینه نظری
۲.۱.۱ تجربه حسی برند
2.1.2. نگرش به برند
2.1.3. ارتباط برند با خود
2.1.4. وفاداری به برند
2.2. توسعه فرضیه
2.2.1. تأثیر تجربه حسی برند بر نگرش به برند
2.2.2. تأثیر تجربه حسی برند بر ارتباط برند با خود
2.2.3. تأثیر نگرش به برند بر وفاداری به برند
2.2.4. تأثیر ارتباط برند با خود بر وفاداری به برند
2.2.5. تأثیر تجربه حسی برند بر وفاداری به برند
2.2.6. نقش میانجی نگرش به برند
2.2.7. نقش میانجی ارتباط برند با خود
2.2.8. نقش تعدیل کننده جنسیت
۳. روش و مواد پژوهش
۳.۱. مقیاس اندازهگیری
۳.۲. مشارکتکنندگان و گردآوری دادهها
۳.۳. تحلیل دادهها
۴. نتایج
۴.۱. ارزیابی اندازهگیری
۴.۲. مدل ساختاری
۴.۲.۱. اثرات اصلی
۴.۲.۲. اثرات میانجیگری نگرش به برند و ارتباط برند با خود
۴.۲.۳. اثرات تعدیل کننده جنسیت
۵. نتیجهگیری و بحث
۵.۱. نتیجهگیری
۵.۲. دلالتهای نظری
۵.۴. محدودیتها و پژوهشهای آتی
بیانیه نویسندگان بر اساس سیستم CRediT
اعلام عدم وجود تضاد منافع
منابع
Abstract
1. Introduction
2. Theoretical background and hypothesis development
2.1. Theoretical background
2.1.1. Sensory brand experience
2.1.2. Brand attitude
2.1.3. Brand-self connection
2.1.4. Brand loyalty
2.2. Hypothesis development
2.2.1. Effects of sensory brand experience on brand attitude
2.2.2. Effects of sensory brand experience on brand-self connection
2.2.3. Effects of brand attitude on brand loyalty
2.2.4. Effects of brand-self connection on brand loyalty
2.2.5. Effects of sensory brand experience on brand loyalty
2.2.6. The mediating role of brand attitude
2.2.7. The mediating role of brand-self connection
2.2.8. The moderating role of gender
3. Research methods and materials
3.1. Measurement scale
3.2. Participants and data collection
3.3. Data analysis
4. Results
4.1. Measurement assessment
4.2. Structural model
4.2.1. Main effects
4.2.2. Mediating effects of brand attitude and brand-self connection
4.2.3. Moderating effects of gender
5. Conclusion and discussion
5.1. Conclusion
5.2. Theoretical implications
5.3. Managerial implications
5.4. Limitations and future research
CRediT authorship contribution statement
Declaration of competing interest
Data availability
References
این محصول شامل پاورپوینت ترجمه نیز می باشد که پس از خرید قابل دانلود می باشد. پاورپوینت این مقاله حاوی 16 اسلاید و 5 فصل است. در صورت نیاز به ارائه مقاله در کنفرانس یا سمینار می توان از این فایل پاورپوینت استفاده کرد.
در این محصول، به همراه ترجمه کامل متن، یک فایل ورد ترجمه خلاصه نیز ارائه شده است. متن فارسی این مقاله در 6 صفحه (1800 کلمه) خلاصه شده و در داخل بسته قرار گرفته است.
علاوه بر ترجمه مقاله، یک فایل ورد نیز به این محصول اضافه شده است که در آن متن به صورت یک پاراگراف انگلیسی و یک پاراگراف فارسی درج شده است که باعث می شود به راحتی قادر به تشخیص ترجمه هر بخش از مقاله و مطالعه آن باشید. این فایل برای یادگیری و مطالعه همزمان متن انگلیسی و فارسی بسیار مفید می باشد.
بخش مهم دیگری از این محصول لغت نامه یا اصطلاحات تخصصی می باشد که در آن تعداد 45 عبارت و اصطلاح تخصصی استفاده شده در این مقاله در یک فایل اکسل جمع آوری شده است. در این فایل اصطلاحات انگلیسی (تک کلمه ای یا چند کلمه ای) در یک ستون و ترجمه آنها در ستون دیگر درج شده است که در صورت نیاز می توان به راحتی از این عبارات استفاده کرد.