دانلود مقاله عملکرد حافظه کلامی در نوجوانان و بزرگسالانِ مبتلا به ADHD
ترجمه شده

دانلود مقاله عملکرد حافظه کلامی در نوجوانان و بزرگسالانِ مبتلا به ADHD

عنوان فارسی مقاله: عملکرد حافظه کلامی در نوجوانان و بزرگسالانِ مبتلا به ADHD
عنوان انگلیسی مقاله: Verbal memory performance in adolescents and adults with ADHD
مجله/کنفرانس: علوم اعصاب کاربردی - Neuroscience Applied
رشته های تحصیلی مرتبط: روانشناسی - پزشکی
گرایش های تحصیلی مرتبط: روانپزشکی - روانشناسی بالینی - روان سنجی
کلمات کلیدی فارسی: ADHD - حافظه
کلمات کلیدی انگلیسی: ADHD - Memory
نوع نگارش مقاله: مقاله پژوهشی (Research Article)
نمایه: Scopus - DOAJ
شناسه دیجیتال (DOI): https://doi.org/10.1016/j.nsa.2024.103941
لینک سایت مرجع: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2772408524000061
نویسندگان: A.D. Pawley - J.S. Mayer - J. Medda - G.A. Brandt
دانشگاه: مرکز روانپزشکی اجتماعی، ژنتیکی و رشدی، موسسه روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب، کالج کینگ لندن، لندن، انگلستان
صفحات مقاله انگلیسی: 7
صفحات مقاله فارسی: 22
ناشر: الزویر - Elsevier
نوع ارائه مقاله: ژورنال
نوع مقاله: ISI
سال انتشار مقاله: 2024
ایمپکت فاکتور: 1.875 در سال 2024
شاخص H_index: 5 در سال 2025
شاخص SJR: 0.587 در سال 2024
ترجمه شده از: انگلیسی به فارسی
شناسه ISSN: 2772-4085
شاخص Quartile (چارک): Q3
فرمت مقاله انگلیسی: pdf و ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش
وضعیت ترجمه: ترجمه شده و آماده دانلود
فرمت ترجمه فارسی: pdf و ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش
مشخصات ترجمه: تایپ شده با فونت B Nazanin 14
فرمول و علائم در ترجمه: ندارد
مقاله بیس: خیر
مدل مفهومی: ندارد
کد محصول: 14206
رفرنس: دارای رفرنس در داخل متن و انتهای مقاله
پرسشنامه: ندارد
متغیر: دارد
فرضیه: ندارد
درج شدن منابع داخل متن در ترجمه: به صورت انگلیسی درج شده است
ترجمه شدن توضیحات زیر تصاویر و جداول: بله
ترجمه شدن متون داخل تصاویر و جداول: بله
رفرنس در ترجمه: در داخل متن و انتهای مقاله درج شده است
ضمیمه: ندارد
پاورقی: ندارد
نمونه ترجمه فارسی مقاله

چکیده
     مطالعات اخیر نشان داده اند که در افراد مبتلا به اختلال کم توجهی- بیش فعالی  (ADHD)، به غیر از مشکلات مربوط به این اختلال، فرایندهای دیگرِ مرتبط با حافظه نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند. ما ابتدا با تمرکز بر حافظۀ کاری  و حافظۀ کوتاه-مدت، یادگیری اولیه، مداخله، حافظه با تأخیر  و حافظۀ  بازشناختی ، این امر را بررسی کردیم که کدام فرایند حافظه  در جوانان و نوجوانانِ مبتلا به ADHD، با افراد گروه کنترل (شاهد) فرق دارد. سپس، این مورد را بررسی کردیم که آیا شدّت ADHD، وقوع هم زمانِ علائم افسردگی، IQ و تناسب اندام، با عملکرد حافظه در افراد مبتلا به ADHD مرتبط هستند یا خیر.
     عملکرد 205 شرکت کنندۀ مبتلا به ADHD (میانگین سنّی 8/25 سال، انحراف معیار (SD) 99/7) و 50 شرکت کنندۀ کنترل (میانگین سنّی 1/21 سال، انحراف معیار (SD) 07/5) در انجام وظایف شناختی  ، شامل «حافظۀ به خاطر سپاری اعداد (حافظۀ عددی) به ترتیبِ مستقیم  (DSF) و معکوس (DSB)»، «آزمون یادگیری کلامی شنیداری ری»  (RAVLT) و «خرده آزمون های واژگان و استدلال ماتریسی در مقیاس خلاصه شدۀ هوش وِکسلر»  بررسی شد. در شرکت کنندگانِ مبتلا به ADHD علاوه بر موارد بالا، شدّت ADHD، علائم افسردگی و تناسبِ قلبی تنفسی  نیز بررسی گردید. چند رگرسیون اجرا شد و هنگامی که متغیّرها چولگی  داشتند، تحلیل حسّاسیت  انجام شد.
نتیجۀ مقایسات بین افراد ADHD و کنترل (شاهد)، برای DSF، DSB، حافظۀ با تأخیر و حافظۀ شناختی، معنی دار  بود. عملکرد افراد کنترل، بهتر از افراد ADHD بود. در تحلیل حسّاسیت، نتایجِ مربوط به حافظۀ شناختی، دیگر معنی دار نبود. عملکرد حافظه، ربطی به شدّتِ بیشترِ ADHD یا علائم افسردگی نداشت. تمام متغیّرهای حافظه، به جز DSF، ارتباط مثبتی با IQ داشتند. بین تناسب قلبی تنفسی و اکثرِ متغیّرهای RAVLT، ارتباط منفی وجود داشت.
     افراد مبتلا به ADHD، مشکلاتی در حافظۀ کاری، حافظۀ کوتاه-مدت و حافظۀ با تأخیر داشتند. همچنین، این گروه، علی رغم یادگیریِ اولیۀ  حفظ شده ، مشکلات بالقوه در حافظۀ شناختی نشان دادند.
1.    مقدمه
     مشخّص شده است که محدوده ای از تفاوت ها یا اختلالات  شناختی، با اختلال کم توجّهی- بیش فعّالی (ADHD) مرتبط هستند و الگوهای مشابهِ وسیعی در کودکان و بزرگسالان وجود دارند (Franke et al., 2018). با اینکه مشکلات مربوط به حافظۀ کاری (WM)، از جمله تفاوت های شناختی در افراد بدون ADHD است که گزارش های دائمی دربارۀ آن ثبت می شود (Pievsky and McGrath, 2018)، ولی «فرایند حافظه» هنوز به خوبی بررسی نشده است. فراموشی و گم کردن (جا به جا کردن) اشیاء، از علائم بالینیِ اصلیِ عدم توجّه  در معیارهای تشخیصیِ ADHD (DSM-5, APA) هستند. این امر، نیاز به بررسی جامعِ حافظه در افراد مبتلا به ADHD را نشان می دهد. 
     در یک فراتحلیل  (متا آنالیز) تعداد 49 مطالعه دربارۀ کودکان و نوجوانانِ مبتلا به ADHD، عملکرد WM با استفاده از «خرده-آزمون حافظۀ به خاطر سپاری اعداد با ترتیبِ معکوس (DSB) در مقیاس هوش وِکسلر برای کودکان» یا «مقیاس هوش بزرگسالان وِکسلر » بررسی شد (Ramos et al., 2019). این فراتحلیل، عملکرد ضعیف ترِ افراد ADHD در مقایسه با شاهد (کنترل) را با «اندازه اثر 56/0» نشان داد. عملکردِ ضعیف تر در شرکت کنندگانِ مبتلا به ADHD در مقایسه با افراد کنترل نیز در 38 تحقیق در بزرگسالانِ مبتلا به ADHD، با استفاده از انواع تکالیفِ (وظایف) WM کلامی و بینایی-فضایی ، با اندازه اثرِ 55/0 برای WM کلامی و 49/0 برای WM بینایی-فضایی گزارش شده است (Alderson et al., 2013). 
     فراتحلیل های دیگر که شناخت را در افراد ADHD بررسی کرده اند، بر حافظه، به عنوان بخشی از یک پروفایلِ شناختیِ وسیع تر، تمرکز داشته اند. یک فراتحلیل که داده های (دیتا) مربوط به انوع گوناگون وظایف (تکالیف) را ارائه داده است، مشکلات حافظۀ کلامی و نه حافظۀ بصری کوتاه مدّت، را در بزرگسالانِ مبتلا به ADHD را گزارش کرده است (Hervey et al., 2004). در یک «فراتحلیل با همپوشانی جزئی» ، یافته های مشابهی برای حافظۀ کلامی گزارش شده است (Schoechlin and Engel, 2005). اخیراً، بازبینی فراتحلیل های مربوط به شناخت در افراد ADHD، به این نتیجه گیری کلی رسیدند که ADHD در بزرگسالان و کودکان، حافظه را تحت تأثیر قرار می دهد، ولی نتایجی به طور جداگانه گزارش نشدند (Pievsky and McGrath, 2018). 
4.    بحث
     پژوهش ما، مشکلات حافظه با تأخیر و مشکلات بالقوۀ حافظه شناختی را نشان داد و وجود مشکلات حافظۀ کاری (WM) و حافظۀ کوتاه مدّت در بزرگسالان و نوجوانانِ مبتلا به ADHD را نشان داد. این الگو در نتایج نشان می دهد که ADHD می تواند مشکلات حافظۀ بسیار گسترده تری (فراتر از مشکلاتی که در مورد حافظۀ کاری گزارش شده اند) داشته باشد.
     با استفاده از «امتیاز حافظۀ یادآوریِ اعداد با ترتیب مستقیم و معکوس» در بزرگسالان و نوجوانانِ مبتلا به ADHD، مشکلات WM و حافظه را مشاهده کردیم که این مورد در تحقیقات پیشین نیز دیده شد (Ramos et al., 2019; Alderson et al., 2013; Hervey et al., 2004). تحقیق ما با فراتحلیل های پیشین که  عملکرد ضعیف تر حافظه با تأخیر را در شرکت کنندگان مبتلا به ADHD گزارش کردند (Hervey et al., 2004; Schoechlin and Engel, 2005; Skodzik et al., 2017) همسو است. با این حال، برخلاف این فراتحلیل ها، این امر را مشاهده نکردیم که افراد ADHD از نظر یادگیریِ اولیه، اختلال داشته باشند، چون عملکرد آنها در کارآزماییِ پنجم RAVLT در پژوهش ما، بین دو گروه ADHD کنترل، تفاوتی نداشت. بنابراین، یافته های ما دربارۀ مشکلات بالقوّه در یادگیری و شناخت اطلاعاتی که شفاهاً ارائه شده بود (جدا از یادگیریِ اولیه)، بسیار جدید است (مقالۀ پولاک و همکاران که در منبع  Skodzik et al., 2017ارائه شده است را ببینید). از آنجایی که دلیل اختلاف بین نتایج ما و مطالعات پیشین، مشخّص نیست، تحقیقات بیشتر دربارۀ حافظۀ کلامی با زمان های مختلفِ تأخیر، مورد نیاز است تا درک بهتری از ارتباط بین «رمزگذاری و بازیابی»  در افراد ADHD حاصل شود. یک دلیلِ ممکن، این است که IQ در شرکت کنندگانِ مبتلا به ADHD، تا حدّی بیشتر از مقدار مورد انتظار بود و این امر می تواند با عملکرد خوب آنها در یادگیری اولیه  مرتبط باشد. البته IQ چنین اثر محافظی  در فرایند بازیابی نداشت. 
     IQ با اکثر حوزه های عملکرد حافظه در شرکت کنندگان مبتلا به ADHD، به جز حافظۀ کوتاه مدّت (DSF)، مرتبط بود. یک توضیح ممکن برای یافته های ما، نقش IQ به عنوان میانجی گر  است (Cheung et al., 2015). شرکت کنندگانِ مبتلا به ADHD که «توانایی شناختیِ عمومی» بیشتری دارند، ممکن است بهتر بتوانند «مکانیسم های جبرانی»  (که افراد ADHD با توانایی شناختی عمومیِ کم، کمتر به آنها دسترسی دارند) را به کار برند. تحقیقات بیشتری باید برای ارزیابیِ مستقیم ترِ توانایی شناختی عمومی، به عنوان یک عامل حفاظتیِ ممکن برای حافظه در افراد مبتلا به ADHD انجام شود.

نمونه متن انگلیسی مقاله

Abstract

     Beyond well-established difficulties with working memory in individuals with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), evidence is emerging that other memory processes may also be affected. We investigated, first, which memory processes show differences in adults and adolescents with ADHD in comparison to control participants, focusing on working and short-term memory, initial learning, interference, delayed and recognition memory. Second, we investigated whether ADHD severity, co-occurring depressive symptoms, IQ and physical fitness are associated with the memory performance in the individuals with ADHD.

     We assessed 205 participants with ADHD (mean age 25.8 years, SD 7.99) and 50 control participants (mean age 21.1 years, SD 5.07) on cognitive tasks including the digit span forward (DSF) and backward (DSB), the Rey Auditory Verbal Learning Test (RAVLT), and the vocabulary and matrix reasoning subtests of the Wechsler Abbreviated Scale of Intelligence. Participants with ADHD were additionally assessed on ADHD severity, depression symptoms and cardiorespiratory fitness. A series of regressions were run, with sensitivity analyses performed when variables were skewed.

     ADHD-control comparisons were significant for DSF, DSB, delayed and recognition memory, with people with ADHD performing less well than the control participants. The result for recognition memory was no longer significant in sensitivity analysis. Memory performance was not associated with greater ADHD or depression symptoms severity. IQ was positively associated with all memory variables except DSF. Cardiorespiratory fitness was negatively associated with the majority of RAVLT variables.

     Individuals with ADHD showed difficulties with working memory, short-term memory and delayed memory, as well as a potential difficulty with recognition memory, despite preserved initial learning.

1. Introduction

     A range of cognitive differences or impairments have been associated with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), with broadly similar patterns emerging in children and adults (Franke et al., 2018). While difficulties with working memory (WM) are among the most consistently reported cognitive differences in people with and without ADHD (Pievsky and McGrath, 2018), detailed investigations of other memory processes are not as well researched. Yet, forgetfulness and the misplacing of items are among the core clinical symptoms of inattention in the diagnostic criteria for ADHD (DSM-5, APA), highlighting the need for a thorough investigation of memory in individuals with ADHD.

     Through meta-analysis of 49 studies including children and adolescents with ADHD, WM performance was investigated using the digit span backward (DSB) subtest of the Wechsler Intelligence Scale for Children or Wechsler Adult Intelligence Scale, which indicated poorer performance in those with ADHD compared to controls, with an effect size of 0.56 (Ramos et al., 2019). Poorer performance in participants with ADHD in comparison to controls was also reported in 38 studies in adults with ADHD using a variety of different verbal and visuospatial WM tasks, with an effect size of 0.55 for verbal and 0.49 for visuospatial WM (Alderson et al., 2013).

     Other meta-analyses assessing cognition in people with ADHD have focused on memory as part of a wider cognitive profile. A meta-analysis covering data from a wide variety of tasks found difficulties with verbal but not visual short-term memory in adults with ADHD (Hervey et al., 2004). A partially overlapping meta-analysis reported similar findings for verbal memory (Schoechlin and Engel, 2005). More recently, a review of meta-analyses of cognition in individuals with ADHD reached the overall conclusion that memory was affected in both adults and children with ADHD, but results were not reported separately for specific processes (Pievsky and McGrath, 2018).

4. Discussion

     Our study reveals difficulties with delayed memory and potential difficulties with recognition memory, as well as confirming the presence of working memory (WM) and short-term memory difficulties, in adults and adolescents with ADHD. This pattern of results suggests that ADHD may be characterised by wide-ranging difficulties with memory beyond those reported for working memory.

     In line with previous research (Ramos et al., 2019; Alderson et al., 2013; Hervey et al., 2004), we observed difficulties with WM and short-term memory, using the digit span backward and forward scores, in adults and adolescents with ADHD. Our study is consistent with previous meta-analyses reporting worse delayed memory performance in ADHD participants (Hervey et al., 2004; Schoechlin and Engel, 2005; Skodzik et al., 2017). However, in contrast to these meta-analyses, we did not find that people with ADHD are impaired in initial learning, as performance on the RAVLT trial 5 task in our study did not differ between participants with ADHD and control participants. Our finding of potential difficulties with the retention and recognition of verbally presented information, separate from initial learning, is therefore largely novel (though see Pollak et al that was included in the Skodzik et al., 2017 meta-analysis).. Further research on verbal memory over varying lengths of delays is required to better understand the relationship between encoding and retrieval in individuals with ADHD, as the reasons for the disparity of our findings with previous research are not clear. One possible explanation is that the somewhat higher than expected IQs of our participants with ADHD may have contributed to good performance on initial learning, while no such protective effect of IQ was observed for retrieval.

     IQ was associated with most memory performance domains in participants with ADHD, with the exception of short-term memory (DSF). One potential explanation for our findings is the role of IQ as a moderator of outcome (Cheung et al., 2015). Participants with ADHD who have higher general cognitive ability may be better able to employ compensatory mechanisms which are less available those with ADHD and lower general cognitive ability. Further work is needed to assess general cognitive ability more directly as a possible protective factor for memory among individuals with ADHD.

تصویری از فایل ترجمه

      

    

(جهت بزرگ نمایی روی عکس کلیک نمایید)

ترجمه فارسی فهرست مطالب

چکیده
1.    مقدمه
2.    روش ها
2-1 شرکت کنندگان
2-2 روند پژوهش
2-3 سنجش ها
2-3-1 ارزیابی های شناختی
2-3-2 مصاحبه های بالینی
2-3-3 آزمون تناسب
2-4 تحلیل آماری
3.    نتایج
3-1 کدام فرایندهای حافظه در بزرگسالان و نوجوانانِ مبتلا به ADHD (در مقایسه با شرکت کنندگانِ کنترل) دچار اختلال هستند؟
3-2 آیا شدّت ADHD، شدّت علائم افسردگی، IQ و تناسب فیزیکی، با عملکرد حافظه در افراد مبتلا به ADHD ارتباط دارند یا خیر؟
4.    بحث
منابع

فهرست انگلیسی مطالب

Abstract
1. Introduction
2. Methods
2.1. Participants
2.2. Procedures
2.3. Measures
2.3.1. Cognitive assessments
2.3.2. Clinical interviews
2.3.3. Fitness test
2.4. Statistical analyses
3. Results
3.1. Which memory processes are impaired in adults and adolescents with ADHD in comparison to control participants?
3.2. Is ADHD severity, depressive symptom severity, IQ and physical fitness associated with memory performance in individuals with ADHD?
4. Discussion
Funding
Declaration of competing interest
Acknowledgments
Appendix A. Supplementary data
References

نسخه پاورپوینت

این محصول شامل پاورپوینت ترجمه نیز می باشد که پس از خرید قابل دانلود می باشد. پاورپوینت این مقاله حاوی 16 اسلاید و 4 فصل است. در صورت نیاز به ارائه مقاله در کنفرانس یا سمینار می توان از این فایل پاورپوینت استفاده کرد.

نسخه ترجمه خلاصه

در این محصول، به همراه ترجمه کامل متن، یک فایل ورد ترجمه خلاصه نیز ارائه شده است. متن فارسی این مقاله در 6 صفحه (1500 کلمه) خلاصه شده و در داخل بسته قرار گرفته است.

نسخه پاراگراف به پاراگراف

علاوه بر ترجمه مقاله، یک فایل ورد نیز به این محصول اضافه شده است که در آن متن به صورت یک پاراگراف انگلیسی و یک پاراگراف فارسی درج شده است که باعث می شود به راحتی قادر به تشخیص ترجمه هر بخش از مقاله و مطالعه آن باشید. این فایل برای یادگیری و مطالعه همزمان متن انگلیسی و فارسی بسیار مفید می باشد.

اصطلاحات تخصصی

بخش مهم دیگری از این محصول لغت نامه یا اصطلاحات تخصصی می باشد که در آن تعداد 42 عبارت و اصطلاح تخصصی استفاده شده در این مقاله در یک فایل اکسل جمع آوری شده است. در این فایل اصطلاحات انگلیسی (تک کلمه ای یا چند کلمه ای) در یک ستون و ترجمه آنها در ستون دیگر درج شده است که در صورت نیاز می توان به راحتی از این عبارات استفاده کرد.

محتوای این محصول:
- اصل مقاله انگلیسی با فرمت ورد (word) با قابلیت ویرایش و pdf
- ترجمه فارسی مقاله با فرمت ورد (word) با قابلیت ویرایش و pdf بدون آرم سایت ای ترجمه
- پاورپوینت فارسی با فرمت pptx
- خلاصه فارسی با فرمت ورد (word)
- متن پاراگراف به پاراگراف انگلیسی و فارسی با فرمت ورد (word)
- اصطلاحات تخصصی با فرمت اکسل
قیمت محصول: ۹۳,۰۰۰ تومان
خرید محصول
بدون دیدگاه