بررسی سیستماتیک رویکردهای جایگزین برای ارزش آفرینی می تواند به شرکت ها اجازه دهد تا فرصت های جدیدی برای رشد پیدا کنند.
سنت سازمانی رشد را از طریق یک روش یا بیشتر از سه روش دنبال می کند:
• آنها به شدت روی رشد محصول سرمایه گذاری می کنند، تا بتوانند پیشنهاداتی جدید و بهتر ارائه کنند.
• آنها بینش های عمیق مشتری را برای پیشنهاد راه های جدید و بهتر توسعه می دهند تا نیازهای مشتریان را برآورده کنند.
• آنها بر فرمولاسیون استراتژی تمرکز می کنند تا با اکتساب یا حرکت به سوی بازارهای جدید یا همجوار رشد کنند.
هر کدام از این مسیرها برای توسعه صلاحیت سازمانی مشابه زمان و منابع زیادی می برند. برای مثال، برای ایجاد قابلیت محصول، شرکت ها معمولاً بر پژوهش های داخلی و توسعه دپارتمان ها و/یا تخصص منبع یابی تکنولوژی سرمایه گذاری می کنند. تأیید قابلیت بینش مشتری غالباً به ایجاد واحدهای پژوهشی بازارهای داخلی و اجرای اتصالات قوی میان قدرت فروش و توسعه دهندگان محصول یا خطوط خدمات نیاز دارند. و ایجاد یک قابلیت استراتژی عموماً شامل تنظیم واحدهای استراتژی شرکتی اختصاصی و ادغام و گروه های اکتساب یا مشارکت مشاوران می شود.
اخیراً، راه چهارمی به وجود آمده، راهی که ممکن است آن را "مدل کسب وکار آزمایشی" بنامیم: پیگیری رشد از طریق بررسی روش شناسی مدل های کسب وکار جایگزین. در قلب آن، بررسی مدل کسب وکار ابزاری برای بررسی سریع و ارزان و گستردۀ رویکردهای ایجاد ارزش جایگزین از طریق "آزمایشات فکری" است. این فرایند افق جدیدی در مورد رقبای بالقوه باز می کند و خطر اشتباه گرفتن یا کمتر گرفتن را برای سرمایه گذاری اولیه کاهش می دهد که معمولاً به آنچه که می تواند به دست بیاید کمتر مرتبط است.
پژوهش های انجام شده در ده سال گذشته اتصال میان نوآوری مدل کسب وکار و ایجاد ارزش را تأیید می کند. برای اذهان ما، این پژوهش به نیاز سازمان ها برای ایجاد صلاحیت در نوآوری مدل کسب وکار اشاره می کند –یعنی، در فرایند بررسی گزینه های مدل کسب وکار احتمالی که می تواند برای تجاری سازی هر ایدۀ ارائه شده پیش از رفتن به بازار و مصرف منابع دنبال شود.با این حال، تعدادی از سازمان ها به طور موفقیت آمیزی یک مدل کسب وکار را متفاوت از مدل کنونی خود درک و اجرا کرده اند، تعداد کمتر از این سازمان ها آن را بیش از یک بار انجام داده اند و تنها تعداد انگشت شماری از آنها یک رویکرد روش شناسی را برای نوآوری مدل کسب وکار قرار داده اند.
Each of these paths usually involves devoting considerable time and resources to developing a corresponding organizational competency. For example, to build product capability, companies typically invest in in-house research and development departments and/or technology-sourcing expertise. Establishing customer insight capability often requires creating in-house market research units and implementing robust feedback links between the sales force and the developers of product or service lines. And creating a strategy capability generally involves setting up dedicated corporate strategy units and merger and acquisition groups or engaging consultants.
مدل کسب و کار چیست؟
آغاز فرآیند
محدود کردن انتخاب ها
الگوی توسعه مدل کسب وکار
ایجاد مدل های کسب و کار جدید با تغییر یک متغیر
بررسی نیازهای مشتریان جدید
بررسی گزینه های پیشنهادی در عمق بیشتر
کاربرد شایستگی های اصلی برای ایجاد کسب و کار جدید در اینفینوم
اهداف مشارکتی و مرزهای آزمایش مدل کسب و کار
تغییر موقعیت
سخن آخر