دانلود رایگان مقاله طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته پایدار
ترجمه رایگان

دانلود رایگان مقاله طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته پایدار

عنوان فارسی مقاله: طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته پایدار: الگوریتم فرا ابتکاری ترکیبی برای شبکه های بزرگ مقیاس
عنوان انگلیسی مقاله: Sustainable tire closed-loop supply chain network design: Hybrid metaheuristic algorithms for large-scale networks
کیفیت ترجمه فارسی: مبتدی (مناسب برای درک مفهوم کلی مطلب)
مجله/کنفرانس: مجله تولید پاکتر - Journal of Cleaner Production
رشته های تحصیلی مرتبط: مهندسی صنایع - مهندسی کامپیوتر - مهندسی عمران - مهندسی محیط زیست
گرایش های تحصیلی مرتبط: لجستیک و زنجیره تامین - بهینه سازی سیستم ها - برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها - مهندسی الگوریتم ها و محاسبات - مهندسی ترافیک یا حمل و نقل - بازیافت و مدیریت پسماند
کلمات کلیدی فارسی: طراحی شبکه زنجیره تامین پایدار - زنجیره تامین حلقه بسته تایر - فراابتکاری ترکیبی - مشکل مکان و تخصیص
کلمات کلیدی انگلیسی: Sustainable supply chain network design - Tire closed-loop supply chain - Hybrid meta-heuristics - Location and allocation problem
نوع نگارش مقاله: مقاله پژوهشی (Research Article)
شناسه دیجیتال (DOI): https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2018.05.245
دانشگاه: گروه مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت مازندران، بهشهر، ایران
صفحات مقاله انگلیسی: 24
صفحات مقاله فارسی: 55
ناشر: الزویر - Elsevier
نوع ارائه مقاله: ژورنال
نوع مقاله: ISI
سال انتشار مقاله: 2018
مبلغ ترجمه مقاله: رایگان
ترجمه شده از: انگلیسی به فارسی
شناسه ISSN: 0959-6526
کد محصول: F1932
نمونه ترجمه فارسی مقاله

چکیده:

      افزایش نگرانی های زیست محیطی و قوانین اجتماعی، تصمیم گیرندگان را مجبور به طراحی زنجیره های عرضه خود با توجه به اثرات زیست محیطی و اجتماعی و نیز اهداف اقتصادی می کند. مشکلات تنزل سود، منجر به بازیافت تایر های خراب شده در رابطه با عوامل پایداری می شود. این مقاله در ابتدا یک مدل برنامه ریزی خطی چند بعدی هدفمند مختلط را برای طراحی یک شبکه زنجیره تامین حلقه  بسته پایدار ترسیم می کند. مدل پیشنهادی به منظور بهینه سازی هزینه های کل، اثرات زیست محیطی تأسیس تاسیسات، پردازش تایر و حمل و نقل بین هر سطح و همچنین تأثیرات اجتماعی از جمله فرصت های شغلی و آسیب های کاری است. برای رفع اشکالات الگوریتم های فراشناختی موجود در هنگام حل شبکه های بزرگ، چهار الگوریتم جدید ترکیبی بر اساس مزایای استفاده از الگوریتم های اخیر و قدیمی ایجاد شده است. برای ارزیابی کیفیت الگوریتم های پیشنهادی، آزمایش های محاسباتی وسیع، مقایسه و تحلیل حساسیت با معیارهای مختلف انجام می شود. نتایج نشان می دهد که الگوریتم های ترکیبی روشی موثر برای حل مشکل اساسی در شبکه های بزرگ است.

1- مقدمه:

        بر اساس گزارش اداره حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA)، تقاضای جهانی برای تایر ها 4.1 درصد در سال افزایش می یابد و در سال 2019 به 3.0 میلیارد واحد می رسد (امین و همکاران، 2017). از این رو، طراحی اقتصادی شبکه زنجیره تأمین تایر تبدیل به یک موضوع مهم برای دانشگاهیان و متخصصان شد (Stadtler، 2015). علاوه بر این، EPA گزارش داد که هر سال حدود 290 میلیون تایر خراب می شود. متاسفانه مقدار تایر های خراب که در طبیعت منتشر می شوند بدون توجه به محیط زیست شرایط بهداشت، آب، هوا و خاک را تهدید می کند (Subulan et al.، 2015a). نگرانی ها زمانی بوجود می آید که بیست درصد از تایر ها به طور غیرقانونی در دفاتر زباله یا جاده ها تخلیه می شود. برای مقابله با این مسائل، مدیران زنجیره تامین نیاز به ایجاد شبکه پایدار برای مدیریت زنجیره تامین تایر با توجه به عوامل اقتصادی، اجتماعی و محیطی دارند (Pishvaee et al.، 2014). در حالیکه در ادبیات طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته  پایدار کمتر مورد توجه قرار گرفته است (Govindan et al 2016). 

        امروزه، رشد فن آوری های بازیافت و مقررات زیست محیطی سبب تبدیل مواد قابل بازیافت به مواد خام شده است که می توانند در محصولات جدید مورد استفاده قرار گیرند (Amin et al.، 2017).دهقانیان و منصور (2009) شبکه بازیابی را طراحی کرده است تا تاثیرات منفی محیط زیست و اجتماعی محصولات نهایی زندگی مانند تایر را کاهش دهد. آنها از روش ارزیابی چرخه زندگی (LCA) برای ارزیابی اثرات اجتماعی و محیطی استفاده کردند و اقدامات مختلفی را برای هر مرحله نشان دادند. شناسایی اقدامات اجتماعی و محیطی، مراحل چرخه زندگی محصول و برآورد تاثیر کلی محصولات به عنوان چالش های اصلی روش مبتنی بر LCA ارائه شده است  ). Dehghanian * Mansour (2009)، در حالی که نویسندگان قصد دارند جریانهای پیشین و معکوس زنجیره تامین را برای بهبود عملکرد شبکه ها ادغام نمایند، جریان مستقیم بین مراکز جمع آوری و مراکز بازیافت را در نظر می گیرد. بنابراین، نویسندگان با هدف بررسی جریان های پیش رو و برگشت به منظور ایجاد زنجیره تامین پایدار تلاش می کنند. به عنوان مثال، دیابات و همکاران. (2015) مراکز بازتولید در زنجیره تامین را مورد توجه قرار می دادند که موارد قابل بازیافت را جمع آوری، بازسازی و سپس آنها از طریق خرده فروشی توزیع می کردند. Kaya و Urek (2016) شبکه زنجیره تامین حلقه بسته را با توجه به تصمیمات توزیع و جمع آوری در نظر گرفت. برای افزایش سود کلی شبکه زنجیره تامین، آنها ارزش های انگیزشی را برای جمع آوری مقدار مناسب موارد قابل بازیافت تعیین می کنند. Özceylan و همکاران.یک شبکه حلقه بسته زنجیره تامین برای بازیافت وسایل نقلیه در پایان عمر تحت قوانین جمهوری ترکیه وزارت محیط و شهرسازی طراحی کرده اند. ژالشیان و همکاران (2016) مدل زنجیره تامین حلقه بسته پایدار را با توجه به میزان انتشار CO2، مصرف سوخت و انرژی و تأثیر اجتماعی فرصت های شغلی جدید ارائه دادند. اخیرا Soleimani و همکاران (2017)در سه نوع محصول بازیافتی عناصر ومواد خام را با احتساب تاثیر زیست محیطی، سود کل شبکه و کار از دست رفته بررسی کردند. باز یا بسته شدن گره شبکه و جریان محصول در میان آنها با پاسخ به تقاضای مشتری و نیز عوامل پایداری تعیین شد. در بین مطالعه مدل سازی زنجیره تامین حلقه بسته همزمان یک خلا در ابعاد اقتصادی، محیطی و اجتماعی مدل وجود دارد.

       برای مقابله با مشکل توضیح داده شده، در این تحقیق، شبکه های زنجیره تامین حلقه بسته پایدار را با توجه به ابعاد اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی طراحی کردیم. اقدامات مختلفی برای هر مرحله از تولید، بازیافت و حمل و نقل در طول زنجیره تامین برای تخمین تاثیر اجتماعی و محیطی تایر در زنجیره تامین حلقه بسته ارائه شده است. چهار الگوریتم چند منظوره ترکیبی جدید برای مقابله با پیچیدگی شبکه های بزرگ مقیاس توسعه داده شد. الگوریتم های پیشنهادی با مسائل مختلف تست تصادفی تولید شده مورد آزمایش قرار می گیرند. علاوه بر این، برای بهینه سازی الگوریتم های پیشنهاد شده، ده توابع استاندارد معین شده حل شد و نتایج با الگوریتم های شناخته شده چند هدفه مقایسه می شود. سهم اصلی این مقاله می تواند به شرح زیر باشد:

• ایجاد یک مدل جدید از شبکه های زنجیره تامین حلقه بسته پایدار برای اولین بار؛

• پیشنهاد چهار الگوریتم جدید فرا ابتکاری ترکیبی برای کاهش زمان محاسبه و بهبود کیفیت راه حل ها؛

• تعمیم عملکرد الگوریتمهای فرا ابتکاری ترکیبی پیشنهاد شده با استفاده از معیارهای استاندارد؛

• توسعه روش LCA برای برآورد ابعاد پایداری شبکه زنجیره تأمین حلقه بسته تایر.

        بقیه مقاله به شرح زیر است:  ادبیات مربوطه در این بخش2 بررسی شده است. مدل پیشنهادی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته پایدار در بخش 3، فرموله شده است. بخش 4 الگوریتم های فرا ابتکاری ترکیبی همراه با بررسی مختصر الگوریتم های پایه را ارائه می دهد. آزمایشات محاسباتی، مقایسه و تحلیل حساسیت در بخش 5 گزارش شده است. در نهایت، بخش 6 بیانات و دستورالعمل های بعدی را برای تحقیقات بیشتر ارائه می دهد.

2- ادبیات موضوع:

        به طور کلی، مدیریت زنجیره تامین به دنبال یافتن بهترین راهبردهای کنترل و مدیریت زنجیره های عرضه است. یکی از مشکلات شناخته شده در مدیریت زنجیره تأمین، طراحی شبکه زنجیره تامین (SCND) است (Eskandarpour et al.، 2017). محققان مشکلات SCND را برای بهبود جریان محصولات بین سطوح مختلف مانند تامین کنندگان، تولید کنندگان، خرده فروشان و مشتریان حل می کنند (Badri et al.، 2013). چندین تحقیق در ادبیات مربوط به مشکلات SCND با توجه به ویژگی های مختلف موارد واقعی مانند ویژگی های محصول ، تعداد سطوح ، جریان شبکه ، حمل و نقل ، اثرات انواع فن آوری های مختلف ، مشخصات تامین کننده، تولید کنندگان و تأسیسات توزیع کننده تمرکز کرده اند.در حقیقت مسائل SCND با در نظر گرفتن ویژگی های موارد واقعی پیچیده تر شده اند. برای طراحی شبکه زنجیره تامین تایر ویژگی های مختلف باید شامل موارد زیر باشد:

i) تایر ها مورد استفاده قابل بازیافت هستند و باید بازیافت و بازتولید شوند؛

ii) یک شبکه باید با چهار سطح شامل تامین کنندگان مواد اولیه، تولید کننده / بازیافت کننده، خرده فروش / مرکز جمع آوری، مشتری طراحی شود؛ 

iii) جریان های رو به جلو از عرضه کننده و پایان به مشتری و جریان معکوس از مرکز جمع آوری به تولید کننده یا تامین کننده است. همچنین، محققان زنجیره تامین حلقه بسته را برای طراحی شبکه های مورد استفاده قابل بازیافت با توجه به ابعاد پایداری توسعه داده اند (Payard et al.، 2017).

2-1- زنجیره تامین حلقه بسته:

 با توجه به پیشرفت تکنولوژی های بازیافت و بازتولید اخیر، محققین توجه بیشتری را به خود جلب کرده اند تا لجستیک رو به جلو و عقب را به عنوان شبکه زنجیره تامین حلقه بسته تعریف کنیم (Xie et al.، 2017). در میان آنها Özceylan و همکاران. (2016) تأکید کردند که نگرانی ها و قوانین زیست محیطی و اجتماعی، تصمیم گیرندگان را برای طراحی زنجیره تامین حلقه بسته، انگیزه می دهد. یک مدل برنامه ریزی خطی برای توزیع وسایل نقلیه جدید و جمع آوری وسایل نقلیه از رده خارج مشتریان ایجاد شده است. با این حال، مدل آنها تصمیمات محل تسهیلات و چند تامین کننده را در نظر نگرفت. علاوه بر این، آنها پیشنهاد کردند که رویکردهای اکتشافات باید به منظور مقابله با شبکه های گسترده در نظر گرفته شود. محمد و همکاران (2017) اثرات زیست محیطی صنعت و هزینه های کل برای طراحی و برنامه ریزی چند دوره ای، چند محصولی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته بهینه سازی کرده اند. مدل آنها موازنه بین انتشار کربن به عنوان تاثیر محیط زیست صنعت و هزینه های کل را ارزیابی میکند. اگر چه رویکرد تصادفی مبتنی بر سناریوی چند مرحله ای می تواند راه حل های قوی ارائه دهد، برای حل موارد واقعی (به عنوان مثال شبکه های بزرگ) رویکردهای مطلوب باید توسعه یابد (Mohammed et al.، 2017). پیادار و همکاران (2017) یک مدل بهینه سازی دو جانبه برای زنجیره تامین روغن موتور استفاده شده است. مدل آنها به حداکثر رساندن سود و به حداقل رساندن خطر زنجیره تامین حلقه بسته در سناریوهای مختلف است. با افزایش حجم مسئله، راه حل آنها با هزینه محاسباتی مواجه است. اکثر محققان تأیید کردند که پیچیدگی اساسی با افزایش مقیاس شبکه افزایش می یابد (Fahimnia et al.، 2015). این دلیل انگیزه بسیاری از محققان مانند این مطالعه را برای کمک به الگوریتم های فرا ابتکاری جدید برای حل چنین مسائلی را به وجود آورده است.

2-2- طراحی شبکه زنجیره تامین پایدار:

       مسئله دیگری که باید برای توسعه شبکه زنجیره تامین حلقه بسته حل شود، این است که ابعاد پایداری را در نظر بگیریم. با توجه به کاربرد واقعی این موضوع، مطالعات اخیر انواع مختلفی از توابع هدف را برای توسعه شبکه طراحی پایدار زنجیره تامین (Soleimani et al.، 2013) مورد توجه قرار داده است. توجه داشته باشید که بیشتر تحقیقات بر تابع هدف اقتصادی مانند سود یا هزینه تمرکز می کنند. اگر چه اخیرا توجه بیشتری به تاثیرات زیست محیطی زنجیره تامین شده است، هنوز زنجیره تامین حلقه بسته، تحقیقات محدودی در زمینه تاثیرات اجتماعی در نظر می گیرد. محققین باید هدفشان ادغام اثرات زیست محیطی عملیات زنجیره تامین و نیز سلامت و ایمنی کارکنان و جامعه (Zhalechian et al.، 2016) باشد. نظریه پایداری منجر به تصمیم گیری ها برای ادغام ابعاد اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی برای طراحی شبکه زنجیره تامین بسته حلقه می شود (Boukherroub et al.، 2015؛ Genovese et al.، 2017). مات و همکاران (2015) یک مدل برنامه ریزی چند هدفه ریاضی برای برنامه ریزی زنجیره تامین حلقه بسته ایجاد کردند. LCA به عنوان یک روش قابل اعتماد برای ارزیابی تاثیرات زیست محیطی (معرفی شده توسط کمیسیون اروپا، 2010)، تاثیر منفی بیکاران در جامعه و هزینه کل شبکه برای طراحی شبکه مورد توجه قرار می گیرد. آنها تأکید می کنند که برای ارزیابی ابعاد اجتماعی زنجیره تامین باید عوامل اجتماعی را بهبود بخشیم. سلیمانی و همکاران (2017) یک مدل چند هدفه ریاضی را برای بهینه سازی انتشار CO2، سود زنجیره ای و تعداد روزهای کار از دست رفته پیشنهاد کرد. آنها تأکید کردند که تلاش بیشتری برای اندازه گیری تاثیر اجتماعی و محیطی و نیز الگوریتم های فراشناختی برای حل شبکه های بزرگ مقیاس نیاز است. با این وجود، مطالعات کمی از رویکردهای محدود برای اتخاذ تمام ابعاد پایداری در زنجیره تامین حلقه بسته شده است. به تازگی، انصاری و کانت (2017) شکاف های اصلی دانش و فرصت های تحقیق در زمینه مدیریت زنجیره تامین را مورد بررسی قرار دادند. محاسبه ابعاد اجتماعی و زیست محیطی پایداری، پیاده سازی پایداری در موارد پیچیده واقعی مانند صنایع خودرو و الگوریتم های فراگیر چند هدفه به عنوان شکاف های اصلی در ادبیات زنجیره تامین حلقه بسته پایدار معرفی شدند (انصاری و کانت، 2017). 

نمونه متن انگلیسی مقاله

Abstract

       Growing environmental concerns and social legislations enforce decision makers to design their supply chains considering environmental and social impacts as well as economical objectives. Degradation difficulties and recovering profits lead to recycle scraped tires regarding the sustainability factors. This paper firstly develops a multi-objective mixed integer linear programming model for designing of sustainable tire closed-loop supply chain network. The proposed model aims to optimize total cost, environmental impacts of establishment of facilities, processing of tires and transportation between each level as well as social impacts including job opportunities and work's damages. To alleviate the drawbacks of existing metaheuristic algorithms when solving the large-scale networks, four new hybrid metaheuristic algorithms based on the advantages of recent and old ones are developed. To evaluate the quality of the proposed hybrid algorithms, extensive computational experiments, comparison, and sensitivity analyses are conducted with different criteria. Results reveal that hybrid algorithms are effective approaches to solve the underlying problem in large-scale networks.

1. Introduction

       According to the U.S. Environmental Protection Agency (EPA) report, world demand for tires is increasing 4.1 percent per year and reaches to 3.0 billion units in 2019 (Amin et al., 2017). Hence, economic design of tire supply chain network became an important issue for both academics and practitioners (Stadtler, 2015). In addition, EPA reported that about 290 million scraped tires are disposed every year. Unfortunately, the amount of the scraped tires that are released in the nature without environmental consideration threaten human health, water, air, and soil condition (Subulan et al., 2015a). Concerns aroused when twenty percent of scarped tires are illegally dumped in landfills or roadsides. To tackle these issues, supply chain managers need to develop sustainable network for managing tire supply chain considering economic, social, and environmental factors (Pishvaee et al., 2014). Whereas, in the literature less attentions has been paid for designing sustainable tire closed-loop supply chain network (Govindan et al., 2016).

       Todays, growth of recycling technologies and environmental regulations led to convert recyclable items into raw material that can be used in new products (Amin et al., 2017). Dehghanian and Mansour (2009) designed recovery network to mitigate the negative environmental and social impact of the end-of-life products such as tire. They used Life-Cycle Assessment (LCA) based methodology for estimating social and environmental impacts and indicated different measures for each stage. Identifying the social and environment measures, the stages of the product's life cycle, and estimating the overall impact of products were presented as main challenges of the LCA-based methodology (Dehghanian and Mansour, 2009). While the authors aim to integrate the forward and reverse flows of supply chains to improve the performance of the networks, Dehghanian and Mansour (2009) considers forward flow between collection centers and recycling plants. Therefore authors aims to develop sustainable supply chains by considering forward and revers flows. For example, Diabat et al. (2015) considered remanufacturing centers in supply chain that were collecting recyclable items, remanufacturing them, and then distribute them among retailer. Kaya and Urek (2016) designed closed-loop supply chain network considering both distribution and collection decisions. To increase the total profit of supply chain network, they determined incentive values for collecting right amount of recyclable items. Ozceylan et al. (2016) € designed closedloop supply chain network for recycling end-of-life vehicles under regulation by Republic of Turkey Ministry of Environment and Urbanization. Zhalechian et al. (2016) presented sustainable closedloop supply chain model by considering CO2 emissions, fuel and energy consumption, and the social impacts of new job opportunities. Recently, Soleimani et al. (2017) proposed three kinds of recycling i.e. product, components, and raw material by accounting environmental impact, total profit of network, and lost working. Opening or closing of network's node and product flow among them were determined by concerning responsiveness to customer demand as well as sustainability factors. Among studies have modeled the closed-loop supply chain problems; there still exists a gap in the modeling of economic, environmental and social dimensions concurrently (Samadi et al., 2018).

        To cope with the described problem, this study designed sustainable tire closed-loop supply chain network considering the economic, environmental and social dimensions. Different measures for each stage of manufacturing, recycling, and transportation along supply chain has been presented to estimate the social and environmental impact of tire in closed-loop supply chain. Four new hybrid multi-objective metaheuristic algorithms were developed to encounter with the complexity of the large scale networks. The proposed algorithms are tested with different random generated test problems. In addition, to generalize the proposed algorithms, ten standard benchmarked functions were solved and results are compared with well-known multi-objective algorithms. The main contributions of this paper can be outlined as follows:

 Developing a new model of the sustainable tire closed-loop supply chain network for the first time;

 Proposing four new hybrid meta-heuristic algorithms to reduce the computational time and improve the quality of solutions;

 Generalizing the performance of the proposed hybrid metaheuristic algorithms using standard benchmarked problems;

 Developing the LCA-methodology for estimating the sustainability dimensions of the tire closed-loop supply chain network.

        The rest of the paper is organized as follows. The relevant literature is reviewed in Section 2. The proposed model of tire sustainable closed-loop supply chain network is formulated in Section 3. Section 4 presents the hybrid meta-heuristic algorithms along with brief review of basic algorithms. Computational experiments, comparison, and sensitivity analyses are reported in section 5. Finally, Section 6 provides concluding remarks and directions for further research.

2. Literature review

        Generally, supply chain management aims to find the best strategies for controlling and managing the supply chains. One of the well-known problems in supply chain management is Supply Chain Network Design (SCND) (Eskandarpour et al., 2017). Scholars solve SCND problems for improving the products flow between different levels such as suppliers, manufacturers, retailers, and customers (Badri et al., 2013). Several researches in the relevant literature have focused on SCND problems considering different features of real cases such as products' characteristics (Coelho and Laporte, 2014), number of levels (Srivathsan and Kamath, 2017), network flows (Ivanov et al., 2017), transportation (Cui et al., 2016), effects of different types of technologies (Fard et al., 2017), specifications of supplier, manufacturer, and distributer facilities (Shafiee et al., 2014). Indeed, the SCND problems become more complicated considering more features of real cases. To design tire supply chain network different features should be considered including

i) tires are recyclable item and should be recycled and remanufactured;

ii) a network should be designed with four levels consisting of raw material suppliers, manufacturer/recycler, retailer/collection center, customer;

iii) forward flows start from supplier and end to customer and reverse flow from collection center to manufacturer or supplier. Taken together, the scholars have developed the closed-loop supply chain for designing network of recyclable items along with considering the sustainable dimensions (Paydar et al., 2017).

2.1. Closed-loop supply chain

        Regarding the recent recycling and remanufacturing technologies developed, the researchers have paid more attentions to integrate forward and reverse logistics as closed-loop supply chain network (Xie et al., 2017). Among them, Ozceylan et al. (2016) € emphasized that environmental and social concerns and legislations motivate the decision makers for designing closed-loop supply chains. A linear programming model has been developed to distribute new vehicles and collect end-of-life vehicles from customers. However their model was not considered the facility locations decisions and multiple suppliers. In addition, they suggested that heuristics approaches should be developed to cope with large scale networks. Mohammed et al. (2017) optimized industry environmental impact and total cost for designing and planning a multi-period, multi-product closed-loop supply chain network. Their model evaluated the trade-offs between carbon emissions as industry environmental impact and total cost. Although their multi-stage scenario-based stochastic approaches could provide robust solutions, for solving real cases (i.e. large-scale networks) desirable approaches should be developed (Mohammed et al., 2017). Paydar et al. (2017) presented a bi-objective optimization model for closed-loop supply chain of used engine oil. Their model maximizing profit and minimizing risk of closed-loop supply chain under different scenarios. Increasing the size of problems, their solution approach is encountering with computational cost. Most of scholars confirmed that the complexity of underling problem would be increased significantly to deal with large scale networks (Fahimnia et al., 2015). This reason motivated several researchers like this study to contribute the new capable metaheuristic algorithms for solving such problems.

2.2. Sustainable supply chain

       network design Another issue which should be considered for developing closed-loop supply chain network is to consider the sustainability dimensions. Regarding the real applications of this issue, recent studies considered different types of objective functions to develop the sustainable supply chain network design (Soleimani et al., 2013). Note that most of researches focus on economic objective function such as profit or cost. Although more attentions have been paid on the environmental impact of supply chain recently, limit researches were considered the social impact of closed-loop supply chain yet. Scholars should be aimed to integrate the environmental impacts of supply chains' operations as well as the health and safety of employees and society (Zhalechian et al., 2016). Sustainability theory leads decision makers to integrate economic, environmental, and social dimensions for designing closed-loop supply chain network (Boukherroub et al., 2015; Genovese et al., 2017). Mota et al. (2015) developed a multi-objective mathematical programming model for planning closed-loop supply chain. LCA as a reliable method for evaluating environmental impact (introduced by European CommissionE, 2010), negative impact of unemployed people in society, and total cost of network were considered for designing network. They are emphasized that social factors should be improved for evaluating social dimension of supply chain.proposed a multi-objective mathematical model aim to optimize CO2 emissions, profit of the chain, and the number of missed working days. They highlighted that more attempt need for quantifying the social and environmental impact as well as meta-heuristic algorithms to solve large-scale networks. Nevertheless few studies have been developed quantitative approaches for adopting the whole dimensions of the sustainability in the closed-loop supply chain. Recently, Ansari and Kant (2017) explored the main knowledge gaps and research opportunities of sustainable supply chain management. Quantifying the social and environmental dimensions of the sustainability, implementing sustainability in real complex cases such as automobile industries, and multi-objective meta-heuristic algorithms were introduced as main gaps in the sustainable closed-loop supply chain literature (Ansari and Kant, 2017).

فهرست مطالب (ترجمه)

چکیده:

1- مقدمه:

2- ادبیات موضوع:

2-1- زنجیره تامین حلقه بسته:

2-2- طراحی شبکه زنجیره تامین پایدار:

2-3- طراحی شبکه زنجیره تامین حلقه بسته پایدار:

3- مدل سازی مسئله:

• بعد اقتصادی:

• بعد محیط زیست:

• بعد اجتماعی: 

3-1-پیش فرض ها:

3-2- نشانه ها:

مدل ریاضی:

4- رویکرد حل:

4-1- ارائه راه حل:

4-2- ترکیبی از RDA & SA (H-RS):

4-3- ترکیبی از WWO(H-WG) و GA:

4-4- ترکیبی از WWO(H-WT) و TS:

4-5- ترکیبی از RDA(H-RW) و WWO:

5- ارزیابی تجربی:

5-1- ارزیابی الگوریتم های سازنده:

5-2- ارزیابی با توابع استاندارد معیار:

5-3- اعتبار سنجی با روش محدودیت اپسیلون:

5-4- نتایج محاسباتی:

5-5- تجزیه و تحلیل ابعاد پایداری:

6- نتیجه گیری و مطالعات آینده:

فهرست مطالب (انگلیسی)

abstract

1. Introduction

2. Literature review

2.1. Closed-loop supply chain

2.2. Sustainable supply chain network design

2.3. Sustainable closed-loop supply chain network design

3. Problem modeling

 Economic dimension

 Environmental dimension

 Social dimension

3.1. Assumptions

3.2. Notations

3.3. Mathematical model

 Economic Objective function:

 Environmental objective function:

 Social objective function:

 Constraints:

4. Solution approach

4.1. Solution representation

4.2. Hybrid of RDA & SA (H-RS)

4.3. Hybrid of WWO & GA (H-WG)

4.4. Hybrid of WWO & TS (H-WT)

4.5. Hybrid of RDA & WWO (H-RW)

5. Experimental evaluation

5.1. Evaluation of the constitutive algorithms

5.2. Evaluation with standard benchmarked functions

5.3. Validation with epsilon constraint method

5.4. Computational results

5.5. Sustainability dimensions analysis

6. Conclusion and future studies

References