چکیده
برای یک شرکت در اکوسیستم نرم افزار متن باز (OSS)، فرایند مهندسی ملزومات (RE) نسبتا چند وجهی است. به استثنای فرآیند RE معمولی، یک فرآیند رقابتی، بیرونی برای شرکت و ذاتا برای اکوسیستم شرکت وجود دارد. هنگامی که تلاش می کنند یک دستور کار را در رقابت با سایر شرکت ها با هدف تطبیق برنامه ریزی محصولات داخلی با روند RE در اکوسیستم هم تراز کنند ، شرکت ها باید در نظر بگیرند که چه کسانی و چه اهداف دیگری از سوی سهامداران تاثیرگذار هستند و برنامه های آنها چیست. هدف از ارائه این تحقیق، کمک به شرکت ها در شناسایی و تجزیه و تحلیل سهامداران در اکوسیستم OSS، از نظر نفوذ و تعاملات آنها، ایجاد آگاهی از برنامه های آنها، همکاران و هم چنین چگونگی نحوه سرمایه گذاری آنها در منابعشان است. برای رسیدن به مصالح راه حل، ما یک رویکرد تحقیق علمی طراحی کردیم که در آن، طراحی مصنوعی را در ادبیات و کارهای قبلی بنا می کنیم. روش تجزیه و تحلیل نفوذ سهامداران (SIA) مطرح می شود و از لحاظ کاربردی و بهره وری از طریق مطالعه موردی بر روی اکوسیستم Apache Hadoop OSS شرح داده می شود. SIA از ساختارهای شبکه اجتماعی برای اندازه گیری نفوذ و تعاملات ذینفعان استفاده می کند و ویژگی های خاص از OSS RE را برای کمک به شرکت ها در ایجاد فرایندهای تجزیه و تحلیل مشارکت کنندگان خود در ارتباط با اکوسیستم OSS در نظر می گیرد. SIA با توجه به مفاهیم نفوذ و تعاملات، وبا توجه به اکوسیستم های OSS درگیر در فرهنگ های مشارکتی و شایسته سالاری RE ، یک جنبه استراتژیک را به فرآیند تحلیل سهامداران اضافه می کند.
1. مقدمه
شرکت هایی که از نرم افزار متن باز (OSS) استفاده می کنند، باید روند مهندسی مورد نیاز خود OSS را به عنوان بخشی از زیرساخت های پشتیبانی، استراتژی محصول یا مدل کسب و کار، در نظر بگیرند. فرایند RE با اکوسیستم نرم افزار خارج از شرکت کانونی (به عنوان مثال جامعه ( cf. OSS است که OSS را احاطه کرده است [3]. شرکت هایی که از OSS استفاده می کنند نیز ممکن است در توسعه و نگهداری آن مشارکت داشته باشند و می توانند به عنوان اعضای اکوسیستم و همچنین سهامداران در OSS در نظر گرفته شوند. ما به تعریف Glinz & Wieringa از یک سهامداربه عنوان «... یک فرد یا سازمان که بر نیازهای سیستم تأثیر می گذارد یا تحت تأثیر آن سیستم قرار می گیرد» اشاره می کنیم [4]. ما در مفاد خود، با استفاده از تعریف ارائه شده توسط Jansen و همکاران [3] فرد یا سازمان را به عنوان اعضای یک اکوسیستم OSS در نظر می گیریم و سیستم OSS است که اکوسیستم را پی ریزی می کند.
روش های RE در اکوسیستم OSS ممکن است به صورت غیر رسمی و غیر متمرکز توصیف شوند. غالبا مخزن مرکزی با نیازهای تعریف شده در فضای مسئله که محصول نیاز، همراه با فرآیندهای سنگین و ابزارهای بررسی الزامات کامل را تعریف کند وجود ندارد [5]. در عوض، RE می تواند به عنوان یک فرآیند سبک وزن و تکاملی برای اصلاح نیازمندی ها در نظر گرفته شود [6]. تمریناتی مانند استخراج، مشخص کردن، و اولویت بندی همپوشانی دارند و همگی از طریق بحث و گفتگوهای محاسبه شده و شفاف و مذاکراتی در خصوص پیاده سازی درجلو [6-8] انجام می شوند. این بحث ها و پیاده سازی نیازمندی ها بر روی تعدادی از مصنوعات مورد نیاز، هر کدام با مخزن خود، توسعه می یابد. نمونه هایی از این آثار (به ترتیب اطلاعات غیر رسمی [7]) شامل گزارش ها در ردیاب موضوع، پیام ها در یک لیست پستی یا تعهدات در یک سیستم کنترل متن می باشد. اولویت بندی معمولا توسط سهامداران با موقعیت های مرکزی در ساختار اداره اکوسیستم انجام می شود [9، 10]. برای به دست آوردن چنین موقعیتی در اکوسیستم OSS با یک ساختار مدیریتی حکومتی، یک سهامدار باید شایستگی خود را با فعال بودن، کمک به عقب و داشتن رابطه همزیستی با اکوسیستم OSS، ثابت کند. [11]
از این رو، شرکت کانونی یکی از سهامداران در میان بسیاری از افراد درون یک جمعیت آزاد و پرنوسان در اکوسیستم OSS است [12]. این امر می تواند با توجه به الزامات مورد نیاز برای اجرا و اولویت بندی، عدم تعادل با فرآیندهای RE داخلی [13] و پیچیدگی راهبرد مشارکت [1] منجر به موضوعات همراه با بحث و درگیری و عدم کنترل شود. بنابراين، شرکت مرکزی مي تواند براساس دستورالعمل خود، نفوذ لازم را براي تأثير پروتکل RE در اکوسیستم OSS به دست آورد.
فرهنگ لغت مریام وبستر نفوذ را به عنوان "قدرت تغییر یا تاثیر بر فرد یا چیزی" تعریف می کند. در متن ما، این مربوط به قدرت یک شرکت ذینفع برای تغییر یا تأثیرگذاری بر پروسه RE در اکوسیستم OSS است. این مفهوم نفوذ به طور طبيعی با آنچه که یک سهامدار را تعریف می کند در یک راستا می باشد [4] و به عنوان یک ویژگی، شرکتها را قادر می سازد که، به عنوان مثال، الزاماتی را که ذینفعان علاقه خاصی دارند، ببینند و از آنجا بتوانند یک نظرسنجی و مرور کلی از برنامه های خود در اکوسیستم ارائه دهند [14].
علاوه بر این، این درک باعث می شود که شرکت مرکزی تحلیل کند که چگونه این سهامداران منابع خود را به منظور تطبیق برنامه های خود سرمایه گذاری می کنند [14]. شرکت ها همچنین با در نظر گرفتن سایر تعاملات سهامداران درون اکوسیستم می توانند شرکا و رقبا را شناسایی کنند [15]. علاوه بر این، این می تواند به شرکت ها کمک کند تا یاد بگیرند که چگونه استراتژی ها و فرآیندهای خود را با اکوسیستم OSS سازگار کنند و نفوذ و موقعیت حکومتی اکوسیستم خود را بنا کنند [10]. سپس خروجی و بازدهی دانش درقبال دیگر سهامداران از طریق سیاست ها و مذاکراتی که در فرآیند RE در اکوسیستم انجام می شود، نهایت استفاده را خواهد برد. [16]
این جنبه ها اهمیت شناسایی و تجزیه و تحلیل سهامداران را به عنوان ورودی به فرآیند تصمیم گیری مداوم و پیچیده RE [17] با کمک به پاسخ دادن به سوالاتی نظیر اینکه چه سهامداران دیگری در اکوسیستم وجود دارند، و چگونگی برنامه های آنها و نحوه تلاش اهداف آنها برای رسیدن به هدف، برجسته می سازند [17].
با این حال، شیوه های فعلی [18] برای درنظر گرفتن این جنبه های استراتژیک [19] در چارچوب اکوسیستم OSS [1] و فرایند غیر رسمی و همکاری آن [6، 7] به ویژه اهمیت درک نفوذ و تعامل سهامداران سازگار نیستند. شرکت های مشارکتی دیگر نمیتوانند از آن استفاده کنند و در عوض، بخشی از یک مجموعه بزرگتر از سهامداران وابسته را تشکیل می دهند [15]. ما این شکاف را با رویکرد تحقیق علمی طراحی [20، 21] مطرح می کنیم و آن را به عنوان یک مسئله طراحی تعریف می کنیم [20]:
DP چگونه نفوذ سهامداران در پروسه RE در اکوسیستم OSS را میتوان مشخص کرد، به طوری که یک شرکت مرکزی بتواند برنامه های دیگر شرکت های سهامدار، همکاری ها و سرمایه گذاری منابع را در پیگیری این برنامه ها درک کند؟
سهم کار ما پیشنهاد روش تحلیل نفوذ سهامداران (SIA) است. هدف آن کمک به شرکت ها در تجزیه و تحلیل اکوسیستم OSS است تا تأثیر نفوذ ذینفعان را در رابطه با الزامات مورد استفاده در OSS بررسی کند. پایه SIA در ساختارهای تجزیه و تحلیل شبکه اجتماعی [22-24] است که اثبات شده است نه تنها در توصیف نفوذ ذینفعان [15، 25]، بلکه در تجزیه و تحلیل مشارکت شرکت در اکوسیستم OSS ، و همکاری ذینفعان موثر می باشد [27-29]. یک رویکرد تجزیه و تحلیل که در مطالعات پیشین گزارش شده از اکوسیستم آپاچی هادوپ OSS [30] به منظور بررسی اینکه چگونه الزامات ممکن است بطور غیرمجاز در مصنوعات متعدد در مخازن غیرمتمرکز موجود در اکوسیستم OSS [6، 7] مورد استفاده قرار گیرد، بررسی می شود. تجزیه و تحلیل نفوذ سپس با یک رویکرد برنامه ریزی سهامداران بر اساس کار قبلی اجرا می شود [31-33]. برای نشان دادن کاربرد و عملکرد SIA، ما یک مطالعه موردی از اکوسیستم Apache Hadoop OSS ارائه می کنیم.
بقیه این مقاله به شرح زیر است: در بخش. 2، ما روش تحقیقاتی که در توسعه SIA استفاده می شود را توصیف می کنیم. در بخش 3، ما ارائه دقیقی SIA فراهم می کنیم، در حالی که در بخش. 4، ما کاربرد و بهره وری آن را با مطالعه موردی نشان می دهیم. در بخش 5، ما رویکردهای جایگزین را برای توصیف نفوذ و تهدیدات اعتبار ی مورد بحث قرار می دهیم. سرانجام، مقاله را در فصل 6 به پایان می رسانیم.
Abstract
For a frm in an open source software (OSS) ecosystem, the requirements engineering (RE) process is rather multifaceted. Apart from its typical RE process, there is a competing process, external to the frm and inherent to the frm’s ecosystem. When trying to impose an agenda in competition with other frms, and aiming to align internal product planning with the ecosystem’s RE process, frms need to consider who and how infuential the other stakeholders are, and what their agendas are. The aim of the presented research is to help frms identify and analyze stakeholders in OSS ecosystems, in terms of their infuence and interactions, to create awareness of their agendas, their collaborators, and how they invest their resources. To arrive at a solution artifact, we applied a design science research approach where we base artifact design on the literature and earlier work. A stakeholder infuence analysis (SIA) method is proposed and demonstrated in terms of applicability and utility through a case study on the Apache Hadoop OSS ecosystem. SIA uses social network constructs to measure the stakeholders’ infuence and interactions and considers the special characteristics of OSS RE to help frms structure their stakeholder analysis processes in relation to an OSS ecosystem. SIA adds a strategic aspect to the stakeholder analysis process by addressing the concepts of infuence and interactions, which are important to consider while acting in collaborative and meritocratic RE cultures of OSS ecosystems.
1. Introduction
Firms that use open source software (OSS), e.g., as part of their supporting infrastructure, product strategy, or business model, need to consider the requirements engineering process of the OSS itself [1]. This second, external to the focal frm, RE process is facilitated by the software ecosystem (cf. OSS community [2]) that surrounds the OSS [3]. Firms that are users of the OSS may also be involved in its development and maintenance and can be considered as members of the ecosystem, as well as stakeholders to the OSS. We refer to Glinz & Wieringa’s defnition of a stakeholder as “...a person or organization who infuences a system’s requirements or who is impacted by that system” [4]. In our context, we consider a person or an organization as the members of an OSS ecosystem, and the system being the OSS that underpins the ecosystem, using the defnition by Jansen et al [3].
RE practices in OSS ecosystem may be described as informal and decentralized. There is often no central repository with requirements defned in the problem space, describing the product of need, along with heavy processes and tools for examining the requirements for completeness and consistency [5]. Instead, RE may be considered as a lightweight and evolutionary process of requirements refnement [6]. Practices such as elicitation, specifcation, and prioritization overlap and are done collaboratively through iterative and transparent discussions and negotiations including up-front implementations [6–8]. These discussions and implementations of requirements are spread out over a number of requirements artifacts, each with its own repository. Examples of these artifacts (cf. informalisms [7]) include reports in an issue tracker, messages in a mailing list, or commits in a version control system. Prioritization is commonly conducted by stakeholders with central positions in the ecosystem’s governance structure [9, 10]. To gain such a position in OSS ecosystems with a meritocratic governance structure, a stakeholder needs to prove merit by being active, contributing back, and having a symbiotic relationship with the OSS ecosystem [11].
Hence, the focal frm is one stakeholder among many within an open and fuctuating population in the OSS ecosystem [12]. This can result in conflicting agendas and lack of control, e.g., in regard to which requirements to be implemented and prioritized, render misalignment with internal RE processes [13], and complicate contribution strategies [1]. The focal frm may, therefore, have to gain the infuence necessary to afect the RE process in an OSS ecosystem according to its own agenda.
The Merriam-Webster dictionary1 defnes infuence as “the power to change or afect someone or something”. In our context, this relates to the power of a stakeholder to change or afect the RE process in an OSS ecosystem. This notion of infuence aligns naturally with what defnes a stakeholder [4], and as a characteristic enables frms to, e.g., see the requirements in which stakeholders hold a certain interest, and from there be able to create an overview of their agendas in the ecosystem [14]. Further, this understanding enables the focal frm to analyze how these stakeholders invest their resources in order to satisfy their agendas [14]. By also considering other stakeholders’ interactions within the ecosystem, frms may identify possible partners and competitors [15]. Moreover, this can help frms to learn how to adapt their own strategies and processes with the OSS ecosystem’s and how to build their own infuence and position the ecosystem’s governance structure [10]. The knowledge output can then be leveraged toward other stakeholders through the politics and negotiations that take place in the ecosystem’s RE process [16].
These aspects highlight the importance of stakeholder identifcation and analysis as input to the continuous and complex decision-making process which RE constitutes [17] by helping to answer questions as which other stakeholders exist in the ecosystem, what are their agendas, and how do they aim to achieve them [14]. However, current practices [18] are not adapted to consider these strategic aspects [19] in the context of OSS ecosystem [1] and its informal and collaborative RE process [6, 7], specifcally the importance of understanding stakeholders’ infuence and interactions. Involved frms are no longer the vantage point, and instead, form part of a larger set of interdependent stakeholders [15]. We address this gap with a design science research approach [20, 21] and defne it as a design problem [20]:
DP How to characterize the infuence of stakeholders on the OSS ecosystem’s RE process, so that a focal frm can understand other stakeholders’ agendas, collaborations, and resource investments in pursuing these agendas?
The contribution of our work is the proposal of the stakeholder infuence analysis (SIA) method. Its aim is to help frms to analyze an OSS ecosystem to identify its stakeholders’ infuence by the impact they have with respect to the requirements that get implemented in the OSS. We base SIA on social network analysis constructs [22–24] that have proven to be useful in characterizing the infuence of stakeholders [15, 25], but also efective when analyzing a frm’s participation in OSS ecosystems [25, 26] and requirement-centric stakeholder collaborations [27–29]. An analysis approach used in an earlier reported case study of the Apache Hadoop OSS ecosystem [30] is formalized to consider how requirements may be informally represented in multiple artifacts in decentralized repositories present in OSS ecosystems [6, 7]. The infuence analysis is then operationalized with a stakeholder mapping approach based on earlier work [31–33]. To demonstrate SIA’s applicability and utility, we present a case study of the Apache Hadoop OSS ecosystem.
The rest of this paper is structured as follows: In Sect. 2, we describe the research approach used in the development of SIA. In Sect. 3, we give a detailed presentation of SIA, while in Sect. 4, we demonstrate its applicability and utility with a case study. In Sect. 5, we discuss alternative approaches to characterize infuence and threats to validity. Finally, we conclude the paper in Sect. 6.
چکیده
1. مقدمه
2 رویکرد پژوهشی
3 روش تجزیه و تحلیل نفوذ سهامداران (SIA)
4 مطالعه اكوسيستم Apache Hadoop OSS
4.1 مرور اجمالی تعاملات و نفوذ ذینفعان
4.2 بررسی همکاری و دستور کار از یک شریک بالقوه
5 بحث
5.1 جایگزینی برای توصیف نفوذ سهامداران
5.2 محدودیت ها و تهدیداتی برای اعتبار
6. نتیجه گیری
منابع
Abstract
1 Introduction
2 Research approach
3 The stakeholder infuence analysis (SIA) method
4 Case study of Apache Hadoop OSS ecosystem
4.1 Overview of stakeholder interaction and influence
4.2 Investigating collaborations and agenda of a potential partner
5 Discussion
5.1 Alternatives to characterizing a stakeholder’s influence
5.2 Limitations and threats to validity
6 Conclusions
References