چکیده
دولت ها در سراسر جهان, برنامه های دولت-الکترونیک را توسعه داده اند و انتظار دارند تا مزایای مهم از جمله بهبود بهره وری و یا شفافیت بیشتر را به دست آورند. با این حال، بسیاری از پروژه های دولت-الکترونیکی در ارائه وعده های خود از نظر نتایج خاص موفق نبوده اند. برخی از این شکست ها, نتیجه عدم درک در مورد روابط میان فن آوری ها، استفاده از اطلاعات، عوامل سازمانی، ترتیبات نهادی، و زمینه های اجتماعی و اقتصادی مرتبط در انتخاب، پیاده سازی و استفاده از فن آوری های اطلاعات و ارتباطات (ICT) است که عدم تطابقات و پیامدهای ناخواسته را تولید می کند. این مقاله, استفاده از تئوری نهادی و شبیه سازی پویا، به خصوص دینامیک سیستم را به عنوان یک رویکرد یکپارچه و جامع برای درک پدیده های دولت-الکترونیک پیشنهاد می دهد. ترکیب یک تئوری سالم و یک تکنیک تحلیلی پیچیده, به بهبود درک ما در مورد فناوری اطلاعات و ارتباطات در محیط های دولتی کمک خواهد کرد. این مقاله, مورد برنامه الکترونیکی-مکزیک، به خصوص در مورد استراتژی برای ایجاد پورتال های محتوای مبتنی بر وب برای شهروندان در زمینه های آموزش، بهداشت، اقتصاد و دولت را بررسی می کند. با استفاده از زیرساخت فن آوری مشابه و تحت رهبری وزارت فدرال یکسان، چهار شبکه مختلف از سازمان های دولتی و غیر دولتی در ایجاد پورتال های اینترنتی و محتوای آنها مشغول شدند. نتایج, شواهدی برای نشان دادن روابط مهم دو طرفه بین فرآیندهای (نهادها) رسمی ، شبکه های نماینده سازمانی (اشکال سازمانی)، و ویژگی های حاصل از چهار پورتال موضوعی (تکنولوژی تصویب شده) را فراهم می کند.
1. مقدمه
دولت-الکترونیکی به عنوان یک استراتژی قدرتمند برای تحول دولت شناخته شده است. در 10 سال گذشته، دولت های سراسر جهان, برنامه های دولت-الکترونیکی را با امید به دست آوردن مزایای مهم مانند صرفه جویی در هزینه، کیفیت خدمات بهبود یافته، افزایش پاسخگویی و مشارکت عمومی بیشتر توسعه داده اند. با این حال، بسیاری از پروژه های دولت-الکترونیکی در ارائه وعده های خود از نظر نتایج خاص (Heeks، 2003) ناموفق بوده اند. برخی از این شکست ها, نتیجه عدم درک در مورد روابط پیچیده در میان فن آوری ها، استفاده از اطلاعات، عوامل سازمانی، ترتیبات نهادی، و زمینه های اجتماعی و اقتصادی مرتبط در انتخاب، طراحی، پیاده سازی و استفاده از فناوری های اطلاعات و ارتباطات (ICT) است که موجب تولید عدم تطابقات و پیامدهای ناخواسته می شود. به منظور بهبود این وضعیت، باید نظریه ها و روش های تحلیلی را کنار هم قرار دهیم تا شناسایی و در نظر گرفتن پیچیدگی روابط بین متغیرهای مربوطه را میسر می سازد.
بنابراین، توسعه روش های تحلیلی با ترکیب یک مبنای نظری بی عیب با روش های پژوهش نوآورانه و پیچیده لازم به نظر می رسد. در دهه گذشته، چندین محقق در سراسر جهان به بررسی چنین روش هایی پرداخته اند. این مقاله, یکی از این رویکردها را توضیح می دهد که به عنوان رویکردی مفید و نویدبخش برای قدرت متمایز در آینده نزدیک با توجه به ماهیت پیچیده و فوریتی نوآوری های ICTهای جدید و دولت-الکترونیکی اثبات شده است (Luna-Reyes, Black, Cresswell, & Pardo, 2008). در این مقاله, استفاده از تئوری نهادی و شبیه سازی پویا، به خصوص دینامیک سیستم، به عنوان یک رویکرد یکپارچه و جامع برای درک پدیده های دولت-الکترونیک پیشنهاد شده است. نهادگرایی یک نظریه قدرتمند است که به درک ماهیت در هم تنیده و پیچیده روابط بین فن آوری، عوامل سازمانی، ترتیبات نهادی، و زمینه های اجتماعی و اقتصادی که در آنها ایجاد می شوند (Fountain، 2001) کمک می کند. دینامیک سیستم نیز یک روش پژوهشی موثر برای درک پیچیدگی و روندهای زمانی در دولت-الکترونیکی و دیگر حوزه های مرتبط با ICT بوده است.
این مقاله, این رویکرد تحقیقاتی یکپارچه را برای مورد برنامه مکزیک-الکترونیکی اعمال می کند، به خصوص با این استراتژی که پورتال محتوای مبتنی بر وب را برای شهروندان در زمینه های آموزش، بهداشت، اقتصاد و دولت ایجاد نمود. با استفاده از زیرساخت فن آوری مشابه و تحت رهبری همان وزارت فدرال، چهار شبکه مختلف از سازمان های دولتی و غیر دولتی در ایجاد پورتال های اینترنتی درگیر شدند که شامل مطالب مرتبط در این چهار حوزه بود. این مورد جالب است چرا که راه هایی را نشان می دهد که تفاوت ها در ترتیبات نهادی (فرآیندهای رسمی) و عوامل سازمانی (شبکه های عامل سازمانی) منجر به مصوبات فن آوری های مختلف (ویژگی های آثار فن آوری و نحوه درک آنها توسط عاملان اجتماعی) می شوند. بنابراین، هدف این مقاله دو قسم است. اول، اهمیت ترتیبات نهادی خاص و اشکال سازمانی بر روی ویژگی های فن آوری حاصل (تکنولوژی تصویب) را نشان می دهد. همچنین نشان دهنده ماهیت بازگشتی و پیچیده روابط بین این سه متغیر است: فن آوری به تصویب رشده، اشکال سازمانی و نهادها. دوم، این مقاله, مزایای ترکیب یک تئوری سالم و تکنیک تحلیلی پیچیده به منظور توضیح پدیده های پیچیده دولت-الکترونیکی را نشان می دهد. نظریه نهادی به عنوان یک لنز قدرتمند پذیرفته شده است، اما در سطح بسیار انتزاعی (ذهنی) استفاده شده است. دینامیک سیستم به مشخصات متغیرها و روابط آنها نیاز و، بنابراین، نظریه نهادی, یک روش سیستماتیک برای عملیاتی کردن مفاهیم نظری انتزاعی در متغیرهای خاص و عملاً مرتبط را فراهم می کند. در مجموع، آنها قدرت توضیح عالی نظریه های سالم و شبیه سازی کامپیوتری به عنوان یک رویکرد تحقیقاتی یکپارچه را نشان می دهند.
بعد از این مقدمه, این مقاله در پنج بخش اضافی سازمان یافته است. بخش بعدی شامل بررسی مختصری از تئوری نهادی و روشی می شود که به دینامیک سیستم مرتبط می شود. بخش سوم شامل روش جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل است. در بخش چهارم شرحی از برنامه مکزیک-الکترونیکی، به خصوص استراتژی آن در ایجاد محتوای مبتنی بر اینترنت ارائه شده است. بخش پنجم یک مدل اولیه در این مورد، از جمله برخی از آزمایش های شبیه سازی شده را توصیف می کند. در نهایت، آخرین بخش به نتیجه گیری و اظهارات نهایی می پردازد.
2. بررسی نوشته ها
ما پیشنهاد می کنیم که نظریه نهادی به طور کلی و چارچوب تصویب فناوری به طور خاص نشان دهنده یک چشم انداز نظری قدرتمند برای توضیح اثرات اطلاعات خاص فن آوری (بهره وری، سبک زندگی، و غیره) برای شرکتها و اشخاص خاص است و درک روابط بازگشتی و پیچیده بین اطلاعات فن آوری ها، ویژگی های سازمانی، ترتیبات نهادی، و شرایط محیطی را میسر می سازد (Fountain، 2001؛ Gil-Garcia، 2005). از سوی دیگر، شبیه سازی پویا، ابزار روش شناختی مناسب برای به دست آوردن درک بهتر از این روابط، نتایج، و عواقب ناخواسته را فراهم می کند (Richardson و Pugh و، 1981؛ Sterman، 2000). در بخش بعدی، ما به طور خلاصه نظریه نهادی را با نشان دادن چارچوب تصویب فناوری به عنوان یک نماینده کاملا یکپارچه و تصفیه شده از تئوری نهادی اعمال شده برای طرح های فناوری اطلاعات و ارتباطات توصیف می کنیم. سپس، ما به طور خلاصه دینامیک سیستم را به عنوان روش شبیه سازی مورد نظر ما توصیف می کنیم.
2.1. نظریه نهادی
محققان به طور فزاینده متوجه شده اند که نقش های میانی پیچیده بین فناوری اطلاعات و ارتباطات و زمینه های اجتماعی که آنها در آن انتخاب ، طراحی، اجرا می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند وجود دارند (Fountain، 2001؛ KLING، 2000؛ Orlikowski، 2000؛ Orlikowski و Iacono، 2001). مطالعات با این دیدگاه پیشنهاد نموده اند که رابطه بازگشتی و پیچیده بین فناوری اطلاعات و ساختارهای اجتماعی وجود دارد و در نتیجه ، نتایج حاصل از پروژه های فناوری اطلاعات و ارتباطات بسیار نامشخص هستند و به راحتی قابل پیش بینی نیستند. علاوه بر این، این مطالعات استدلال می کنند که فناوری اطلاعات و ارتباطات نه تنها مصنوعات تکنولوژیک، بلکه جنبه های اجتماعی و سازمانی در اطراف آن آثار (Orlikowski و Iacono، 2001) می باشند. نظریه نهادی, یکی از این روش های یکپارچه تر است که اهمیت زمینه ای را شناسایی می کند که فناوری اطلاعات و ارتباطات در آن جاسازی می شوند و به درک تأثیرات عوامل مختلف بر انتخاب، طراحی، پیاده سازی خود، و استفاده کمک می کند (Fountain و Gil-Garcia، 2006 ؛ Gil -Garcia، 2005).
در طول توسعه نظریه نهادی، نهادها در بسیاری از روش های مختلف مفهوم سازی شده اند. آنها به عنوان راهنما برای عمل انسان و یا رفتار مناسب در جامعه تصور می شوند ((March & Olsen ، 1989). این دستورالعمل ها در طول تاریخ تولید و بازتولید می شوند و بنابراین، مسلم در نظر گرفته می شوند و مورد سوال قرار نمی گیرند (Zucker، 1977). نهادها به عنوان مکانیزم هایی تعریف می شوند که به صورت عینی درک می شوند و رفتار افراد (Berger و Luckmann، 1966) را محدود می کنند. آنها همچنین به عنوان راه هایی برای کاهش عدم قطعیت و افزایش همکاری در عرصه سیاسی (Moe، 1984) مفهوم سازی می شوند. بنابراین، نهادها به عنوان قواعد رفتار بر اساس پایه های مهم مختلف، از فرهنگ و مدل های ذهنی تا قانون گذاری و از هنجارهای اجتماعی تا ساختارهای سیاسی در نظر گرفته می شوند. این مفهوم سازی ها و مبانی مختلف در سه رکن خلاصه شده اند که نشان دهنده نهادهاست و از آنها پشتیبانی می کند: فرهنگی-شناختی، هنجاری، و تنظیم کننده (Scott، 2001)
Abstract
Governments around the world have developed e-Government programs expecting to obtain important benefits such as improved efficiency or greater transparency. However, many e-Government projects fail to deliver their promises in terms of specific outcomes. Some of such failures are the result of a lack of understanding about the relationships among technologies, information use, organizational factors, institutional arrangements, and socio-economic contexts involved in the selection, implementation, and use of information and communication technologies (ICT), producing mismatches and unintended consequences. This paper proposes the use of institutional theory and dynamic simulation, particularly system dynamics, as an integrated and comprehensive approach to understand e-Government phenomena. Combining a sound theory and a sophisticated analytical technique will help to improve our understanding about ICT in government settings. The paper draws on the case of the e-Mexico program, particularly on the strategy to create web-based content portals for citizens in the areas of education, health, economy, and government. Using the same technological infrastructure and under the leadership of the same Federal Ministry, four different networks of government and non-government organizations engaged in the creation of internet portals and their content. The results provide evidence to demonstrate important bidirectional relationships between formal processes (institutions), agency networks (organizational forms), and the resulting characteristics of the four thematic portals (enacted technology).
1. Introduction
Electronic government (e-Government) has been recognized as a powerful strategy for government transformation. In the last 10 years, governments around the world have developed e-Government programs hoping to obtain important benefits such as cost savings, improved service quality, increased accountability, and more public participation, among others. However, many e-Government projects fail to deliver their promises in terms of specific outcomes (Heeks, 2003). Some such failures are the result of a lack of understanding about the complex relationships among technologies, information use, organizational factors, institutional arrangements, and socioeconomic contexts involved in the selection, design, implementation, and use of information and communication technologies (ICT), producing mismatches and unintended consequences. In order to improve this situation, we need to put together theories and analytical techniques, which allow identifying and capturing the complexity of the relationships between relevant variables.
Therefore, it seems necessary to develop analytical approaches that combine a sound theoretical basis with innovative and sophisticated research methods. Within the last decade, several researchers around the world have been exploring such approaches. This paper illustrates one of these approaches, which has already proven to be useful and promise to be distinctively powerful in the near future given the complex and emergent nature of new ICTs and e-Government initiatives (Luna-Reyes, Black, Cresswell, & Pardo, 2008). The paper proposes the use of institutional theory and dynamic simulation, particularly system dynamics, as an integrated and comprehensive approach to understand e-Government phenomena. Institutionalism is a powerful theory that helps to understand the intertwined and complex nature of the relationships among technology, organizational factors, institutional arrangements, and the socio-economic context in which they are embedded (Fountain, 2001). System dynamics has also been an effective research method to understand complexity and time trends in e-Government and other ICT related domains.
This paper applies this integrated research approach to the case of the e-Mexico program, particularly to the strategy that created webbased content portals for citizens in the areas of education, health, economy, and government. Using the same technological infrastructure and under the leadership of the same Federal Ministry, four different networks of government and non-government organizations engaged in the creation of internet portals, which included relevant content in these four areas. The case is interesting because it illustrates the ways in which differences in institutional arrangements (formal processes) and organizational factors (agency networks) resulted on different technology enactments (characteristics of the technological artifacts and how they are perceived by social actors). Therefore, the purpose of this paper is twofold. First, it shows the importance of specific institutional arrangements and organizational forms on the characteristics of the resulting technology (enacted technology). It also demonstrates the recursive and complex nature of the relationships between these three variables: enacted technology, organizational forms, and institutions. Second, the paper shows the advantages of combining a sound theory and a sophisticated analytical technique in order to explain complex e-Government phenomena. Institutional theory is accepted as a powerful lens, but has been used at a very abstract level. System dynamics requires the specification of the variables and their relationships and, therefore, provides institutional theory with a systematic way to operationalize abstract theoretical concepts in specific and practically relevant variables. Together, they demonstrate the great explanatory power of sound theories and computer simulation as an integrated research approach.
The paper is organized in five additional sections after this introduction. The next section includes a brief review of institutional theory and the ways in which it is connected to system dynamics. The third section includes the data gathering and analysis methods. The fourth section is a description of the e-Mexico program, particularly its strategy on internet-based content creation. The fifth section describes a preliminary model based in the case, including some simulation experiments. Finally, the last section includes some conclusions and final remarks.
2. Literature review
We propose that institutional theory in general and the technology enactment framework in particular represent a powerful theoretical lens to explain specific information technology impacts (productivity, life style, etc.) for specific organizations or individuals and allow to understand the recursive and complex relationships between information technologies, organizational characteristics, institutional arrangements, and environmental conditions (Fountain, 2001; GilGarcia, 2005). Dynamic simulation, on the other hand, provides the appropriate methodological tool to get a better understanding of those relationships, results, and unintended consequences (Richardson & Pugh, 1981; Sterman, 2000). In the next sections, we briefly describe institutional theory, showing the technology enactment framework as a highly integrated and refined representation of institutional theory applied to ICT initiatives. Then, we briefly describe system dynamics as our preferred simulation approach.
2.1. Institutional theory
Researchers are increasingly realizing that complex interplays exist between ICT and the social context in which they are selected, developed, implemented, and used (Fountain, 2001; Kling, 2000; Orlikowski, 2000; Orlikowski & Iacono, 2001). Studies with this view propose that there is a recursive and complex relationship between information technologies and social structures and, as a consequence, the results of ICT projects are highly uncertain and cannot be easily predicted. In addition, these studies argue that ICT are not only the technological artifacts, but also the social and organizational aspects around those artifacts (Orlikowski & Iacono, 2001). Institutional theory is one of these more integrative approaches that recognize the importance of the context in which ICT are embedded and help to understand the influences of various factors on their selection, design, implementation, and use (Fountain & Gil-Garcia, 2006; Gil-Garcia, 2005).
Throughout the development of institutional theory, institutions have been conceptualized in many different ways. They are thought as guidelines for human action or appropriate behavior in society (March & Olsen, 1989). These guidelines are historically produced and reproduced and, therefore, are taken for granted and not questioned (Zucker, 1977). Institutions have been defined as mechanisms that are perceived as objective and constrain the behavior of individuals (Berger & Luckmann, 1966). They have been also conceptualized as ways to reduce uncertainty and increase cooperation in the political arena (Moe, 1984). Therefore, institutions are seen as rules of behavior based on various important foundations, from culture and mental models to legislation and from social norms to political structures. These different conceptualizations and foundations have been summarized in three pillars that represent or support institutions: cultural-cognitive, normative, and regulative (Scott, 2001).
چکیده
1. مقدمه
2. بررسی نوشته ها
2.1. نظریه نهادی
2.2. شبیه سازی دینامیک
3. طراحی تحقیقات و روش ها
4. برنامه مکزیک-الکترونیکی: یک مورد از مصوبات فناوری متفاوت
4.1. پورتال بهداشت- الکترونیکی
4.2. پورتال آموزش-الکترونیک
4.3. پورتال اقتصاد-الکترونیکی
4.4. پورتال دولت-الکترونیک
مدل 5. دینامیک سیستم
5.1. ساختار مدل
5.2. رفتار مدل
6. انعقاد سخنان
abstract
Introduction
2. Literature review
2.1. Institutional theory
2.2. Dynamic simulation
3. Research design and methods
4. The e-Mexico program: a case of differentiated technology
enactments
4.1. The e-Health portal
4.2. The e-Learning portal
4.3. The e-Economy portal
4.4. The e-Government portal
5. System dynamics model
5.1. Model structure
5.2. Model behavior
6. Concluding remarks
References