چکیده
از آن جایی که ثبتنام در دورههای مجازی رو به افزایش است، لازم است که بفهمیم که دانشجویان در محیط مجازی چطور میتوانند راهبردهای یادگیری خودتنظیمی را به نحو کارآمدی بکار بگیرند تا موفقیت تحصیلی کسب کنند. جستجو در پایگاههای اطلاعاتی مربوط در دسامبر2014 دربارهی مطالعات منتشر شده که از سال 2004 تا 2014 دربارهی همبستگی بین راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و موفقیت تحصیلی در آموزش مجازی را آزمایش کردهبودند، همبستگی بالای بین این دو را نشان داد. از 12مطالعه، راهبردهای اصول مدیریت زمان، فراشناخت، تنظیم تلاش و تفکر انتقادی همبستگی مثبتی با نتایج تحصیلی داشتند، در حالی که تکرار و تمرین، پیچیدگی، و سازماندهی از حداقل حمایت تجربی برخوردار بودند. یادگیری همیاری نیز تأثیر مثبت متوسطی داشت اما برخلاف آن فاصله اطمینان آن صفر بود. اگرچه موفقیت مشارکتکنندگان در آموزش حضوری به آموزش مجازی تعمیم داده میشود، این تأثیرات ضعیفتر به نظر میرسد و پیشنهاد میشود که 1. آنها ممکن است کمتر مؤثر باشند و 2. دیگری این که عوال غیر آشکاری که به طور رایج ممکن است نقش مهمتری در زمینه مجازی داشته باشد.
1. مقدمه
افزایش دسترسی به اینترنت در دههی گذشته منجر به افزایش رو به رشد ثبتنام دانشجویان در دورههای مجازی آموزش عالی نسبت به آموزش سنتی مستقیم( رو در رو) شده است. یادگیری آنلاین در مقایسه با یادگیری سنتی که در آن تعامل و ارتباط معلم یا دانشآموز به صورت مستقیم(چهره به چهره) و در کلاس درس رخ میداد، بستگی به تعامل و ارتباط همزمان یا ناهمزمان در یک فضای مجازی بستگی دارد.
دورههای مجازی نسبت به آموزش سنتی مزیتهایی دارند. برای دانشجویانی که برنامه یا مکانشان اجازه بودن در یک کلاس فیزیکی را نمیدهد، آموزش مبتنی بر وب، انعطاف پذیرتر و قابل دسترستر است. علاوه بر این، دانشجویانی که آنلاین تحصیل میکنند، در مقایسه با کلاسهای درس سنتی، فرصتهای بیشتری فرصت بیشتری دارند تا مطالب را یاد بگیرند و دسترسی بیشتری به منابع یادگیری دارند و فرصتهای بیشتری برای کار گروهی دارند. برخلاف کلاسهای چهره به چهره، محیط آنلاین، از استاندارد آموزش همزمان، جایی که دانشجویان در یک زمان و در یک مکان واحد یاد میگیرند، فراتر میرود و یادگیری ناهمگامی را بدون محدودیت مکانی و زمانی فراهم میکند.
بدون در نظر گرفتن این مزایا، موفقیت در یک محیط آموزشی مجازی، بستگی زیادی به توانایی دانشجو در درگیری به صورت فعال و مستقل در فرایند یادگیری، دارد. از دانشجویان مجازی خواسته میشود تا بیشتر مستقل باشند، همانطور که خود سیستم آموزش مجازی نیز تشویق به یادگیری خودکار میکند. این مسأله وقتی اهمیت پیدا میکند که دانشجویان مجازی در مقایسه با همتایان خود در کلاسهای سنتی توانایی خود مولدی دارند تا فعالیتهای یادگیری خود را کنترل و مدیریت و برنامهریزی کنند. این چنین فرایند نظمدهی اشاره به همان یادگیری خود تنظیمی دارد.
رابطه بین یادگیری خودتنظیمی و موفقیت تحصیلی تحت دیدگاه شناختی اجتماعی فرض شده است که یادگیری خود تنظیمی از طریق یک تعامل سهگانه بین سه ویژگی مهم بوجود میآید: a. خود مشاهدهگری(نظارت بر فعالیتهایش) که به عنوان مهمترین فرایند در نظر گرفته میشود؛ b. خود داوری(ارزشیابی از عملکردش) و c. خود واکنشی(پاسخ به نتایج عملکردش). مهمتر از این، این دیدگاه بیان میدارد که یادگیری تنها یک ویژگی ثابت و معینی نیست، بلکه میتواند با هدف دستیابی به نتایج تحصیلی موفق تأثیر بپذیرد و تقویت شود. دانشجویان ممکن است از انواع مختلفی از راهبردهای خودتنظیمی شناختی، فراشناختی و مدیریت منابع به عنوان قسمتی از رفتارهای یادگیری خود تنظیمی خودشان استفاده کنند. راهبردهای شناختی از قبیل تکرار و تمرین، که هدفش این است که به فراگیران کمک کند تا به مرحله سطحی دانش با حفظ کردن اطلاعات دست یابند. راهبردهای فراشناختی اشاره به آگاهی از نظارت و برنامه ریزی و نظمبخشیدن به یادگیری است، و راهبردهای مدیریت منابع از دانشجویان میخواهد تا از منابعی که در اطرافشان است، مانند همکلاسیهایشان، استفاده کنند. راهبردهای یادگیری خود تنظیمی به یادگیرندگان کمک میکند تا دانش را به صورت ساختارمند و روشمند یاد بگیرند و حفظ کنند و از این طریق بر نتایج یادگیری تأثیر میگذارد. راهبردها بخشی از فرایند یادگیری خودتنظیمیاند و مهارتهای ویژهای هستند که میتوانند به دانشآموزان آموزش داده شوند تا در دنیای واقعی به اجرا در بیایند. کاربرد راهبردهای SRL موفقیت تحصیلی بالا را معمولا در محیط سنتی یادگیری پیشبینی میکند.
موفقیت تحصیلی ( هم در محیط یادگیری سنتی و مجازی) میتواند به صورت دستیابی به یک نتیجه مشخص در یک تکلیف آنلاین، امتحان، موضوع، یا پایه، تعریف شود و معمولا در رابطه با میانگین نمرات عددی دانشجو بیان میشود. تحقیقات، همبستگی مثبتی بین استفاده از راهبردهای SRL و نتایج تحصیلی در در محیط یادگیری سنتی نشان میدهند. راهبردهای یادگیری خودتنظیمی که در محیط یادگیری سنتی بیشتر استفاده شده بودند، فراشناختی، مدیریت زمان و تنظیم مقررات، بودند. اگرچه تحقیقات تطبیقی کمی در محیط یادگیری مجازی نشان داده است که استفاده از راهبردهای یادگیریی خودتنظیمی آیا به همان میزان سودمند بوده است یا نه. از آن جایی که دانشجویان زیادی به علت مزایای انعطاف پذیری و قابل دسترس بودن دورههای مجازی رو به آن میآورند، دستیابی به پیشبینی کنندههای موفقیت تحصیلی در دورهی مجازی اهمیت مییابد.
هدف این پژوهش این است که بفهمیم چطور دانشجویان میتوانند راهبردهای یادگیری خودتنظیمی را به بهترین وجه بکار گیرند تا به موفقیت تحصیلی در فضای مجازی دستیابند. این مسأله با ارزیابی مطالعات تجربی از دههی گذشته که رابطهی راهبردهای یادگیری خود تنظیمی با نتایج تحصیلی در دورههای مجازی را بررسی کردهاند، بدست آمد. مخصوصا، این نوشته، به بررسی این که کدام راهبردهای خودتنظیمی یادگیرنده در محیط آموزش عالی مجازی با موفقیت تحصیلی ارتباط دارند میپردازد. این بازبینی، از دستورالعملهایی که بوسیلهی PRISMA برای بازبینیهای سیستماتیک تنظیم شدهاست، پیروی میکند.
2. روشها
2.1. ملاک شایستگی
مقالهها منحصر به مقالات ژورنال منتشر شده در دههی اخیر به زبان انگلیسی در سالهای 2004 تا 2014 میباشند.
2.2. راهبرد بررسی
راهبرد بررسی شامل بازبینی سیستماتیک به مقالات منتشر شده با بررسی یک پایگاه اطلاعاتی PsycINFO ، CINAHL complete، ERIC ، MEDLINE و psychARTUCKES. این پژوهش، مقالاتی که راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و موفقیت تحصیلی را در محیط آموزش عالی مجازی بررسی کردهاند را با هدف حداکثر یافتههای مربوط به مقالات منتشر شده در دههی اخیر، عهدهدار شده است. این پژوهش در سال 2014 اجرا شده است.
2.3. نوع مطالعات
لازمهی همهی مطالعات بررسی به کارگیری راهبردهای SRL به وسیلهی دانشجویانی است که در یک دوره آنلاین یا مبتنی بر وب شرکت کردهاند و نتایج تحصیلی آنها مبتنی بر موفقیت تحصیلی متغیر است. مطالعاتی که شامل کلاسهای یادگیری سنتی، محیطهای مرکب یادگیری، یا راهبردهای یادگیری خودتنظیمی مرکب استفاده شده، به جای راهبردهای واحد که مستثنی شدهاند. راهبردهای یادگیری خودتنظیمی که به روشنی درمیان نوشتههای یادگیری خودتنظیمی شناسایی شده بودند شامل میشود.
Abstract
As enrolments in online courses continue to increase, there is a need to understand how students can best apply self-regulated learning strategies to achieve academic success within the online environment. A search of relevant databases was conducted in December 2014 for studies published from 2004 to Dec 2014 examining SRL strategies as correlates of academic achievement in online higher education settings. From 12 studies, the strategies of time management, metacognition, effort regulation, and critical thinking were positively correlated with academic outcomes, whereas rehearsal, elaboration, and organisation had the least empirical support. Peer learning had a moderate positive effect, however its confidence intervals crossed zero. Although the contributors to achievement in traditional face-to-face settings appear to generalise to on-line context, these effects appear weaker and suggest that (1) they may be less effective, and (2) that other, currently unexplored factors may be more important in on-line contexts.
1. Background
Increased internet access in the past decade has led to a rapid increase in the number of students electing to undertake their higher education learning experience online, rather than in traditional faceto-face settings (Greenland & Moore, 2014). In contrast to traditional learning where student/teacher interaction and communication occur face-to-face in a classroom (Artino & Jones, 2012), online learning relies on the use of asynchronistic and synchronistic interaction and communication within a virtual environment (Ku & Chang, 2011).
Online courses have several advantages over traditional settings. Web-based learning provides flexibility and accessibility for students whose schedule or location makes it difficult to attend a physical class (Waschull, 2001). Further, students who study online, compared to those in traditional classrooms, have more opportunities to learn information, additional access to learning resources, and greater opportunities for collaboration (U.S. Department of Education, 2009). Unlike face-to-face classes, the online environment exceeds standard synchronous education where students learn at the same time and place, and provides for asynchronous learning in which space and time are not barriers (Ku & Chang, 2011).
In spite of these benefits, success in an online learning environment heavily relies on a student's ability to autonomously and actively engage in the learning process (Wang, Shannon, & Ross, 2013). Online students are required to be more independent, as the very nature of online settings promotes self-directed learning (Serdyukov & Hill, 2013). It is therefore particularly important that online learners compared to their traditional classroom peers, have the self-generated ability to control, manage, and plan their learning actions (Ally, 2004). Such a regulatory process has been referred to as self-regulated learning (SRL; Zimmerman, 2008).
The relationship between self-regulated learning and academic achievement has been theorised under the social cognitive view that self-regulated learning is acquired through a triadic interaction between three important characteristics: a) self-observation (monitoring one's actions) seen as the most important ofthese processes; b) self-judgement (evaluation of one's performance), and c) self-reactions (one's response to performance outcomes; Zimmerman, 1989). More importantly, this view postulates that learning is not merely a fixed trait, but can be influenced and improved with the aim of achieving successful academic outcomes (Zimmerman, 1989). Students may use a variety of cognitive, metacognitive, and resource management SRL strategies as part of their SRL behaviour (Puzziferro, 2008). Cognitive strategies such as rehearsal aim to help learners acquire knowledge at a surface level by retaining information. Metacognitive strategies refer to the awareness to monitor, plan, and regulate learning (Yukselturk & Bulut, 2007), and resource management strategies require students to use resources around them such as their peers (Puzziferro, 2008). Self-regulated learning strategies affect learning outcomes by assisting learners to acquire and retain knowledge in a structured and methodological way. Strategies are part of the SRL process and are specific skills that can be taught to students to put into real world practice (Zimmerman, 1989). The application of SRL strategies typically predicts high academic achievement in the traditional learning environment (Wang et al., 2013).
Academic achievement (in both traditional and online learning settings) can be generally defined as achieving a particular result in an online assignment, exam, subject, or degree, and is ordinarily expressed in terms of a numerical grade or grade point average (GPA; Richardson, Abraham, & Bond, 2012). Research has shown positive relationships between the use of SRL strategies and academic outcomes in traditional learning settings (Beishuizen & Steffens, 2011; Dignath & Buttner, 2008; Pintrich, 2004; Richardson et al., 2012; Zimmerman, 2008).Within the traditional learning environment, the SRL strategies with the strongest findings are metacognition, time management, and effort regulation (Richardson et al., 2012). However, little comparative research has been conducted on the use of SRL in the online learning environment to determine whether these strategies are of equivalent use. Exploration of predictors of online learning success is becoming increasingly important as more students are taking advantage of the flexibility and accessibility online courses.
The aim of this review was to understand how students could best apply self-regulated learning strategies to achieve academic success within the online environment. This was achieved by evaluating empirical studies from the last decade that have examined SRL strategies associated with academic outcomes in online settings. Specifically, this review investigates which learner self-regulation strategies are correlates of academic achievement in online higher education environments. This review adhered to guidelines set by the PRISMA statement for systematic reviews (Moher, Liberati, Tetzlaff, & Altman, 2009).
2. Methods
2.1. Eligibility criteria
Papers were restricted to peer reviewed journal papers published within the last decade in English language journals between the years 2004 to Dec 2014.
2.2. Search strategy
The search strategy encompassed systematically reviewing peerreviewed published papers with an initial database search of PsycINFO, CINAHL Complete, ERIC, MEDLINE, and psychARTICLES. This search was undertaken for papers that explored SRL strategies and academic achievement in online higher education settings with the aim of maximising relevant findings for papers published within the last decade. The key terms used are shown in Box 1. This search was performed in Dec 2014.
2.3. Types of studies
All studies were required to examine the application of SRL strategies by students who enrolled in an online or web-based course where the outcome variable was based on academic achievement. Studies involving solely traditional classroom learning, blended/hybrid learning environments, or used combined SRL strategies instead of single strategies were excluded. Self-regulated learning strategies that have been clearly identified within the SRL literature were included.
چکیده
1. مقدمه
2. روشها
2.1. ملاک شایستگی
2.2. راهبرد بررسی
2.3. نوع مطالعات
2.4 نوع شرکت کنندگان
2.5. نوع اندازهگیری نتیجه
2.6. پروژه انتخابی
2.7. متاآنالیز
3. یافتهها
3.1. توصیفی از مقالات شامل شده
3.2. روشها
3.3. اندازه گیری نتیجهها
3.4. بررسی راهبردهای یادگیری خودتنظیمی
3.4.1. ترکیب راهبردهای یادیگری خودتنظیمی
3.4.2. فراشناخت
3.4.3. مدیریت زمان
3.4.4. قانون تلاش
3.4.5. یادگیری مشارکتی
3.4.6. بسط
3.4.7. تمرین و تکرار
3.4.8. سازماندهی
3.4.9. تفکر انتقادی
3.4.10. کمک طلبی
4. بحث و نتیجه گیری
4.1. محدودیتها
4.2. نتیجهگیری
منابع
Abstract
1. Background
2. Methods
2.1. Eligibility criteria
2.2. Search strategy
2.3. Types of studies
2.4. Type of participants
2.5. Types of outcome measures
2.6. Selection process
2.7. Meta-analysis
3. Findings
3.1. Description of included papers
3.2. Methodology
3.3. Outcome measures
3.4. Self-regulated learning strategies investigated
3.4.1. Self-regulated learning strategies combined
3.4.2. Metacognition
3.4.3. Time management
3.4.4. Effort regulation
3.4.5. Peer learning
3.4.6. Elaboration
3.4.7. Rehearsal
3.4.8. Organisation
3.4.9. Critical thinking
3.4.10. Help seeking
4. Discussion
4.1. Limitations
4.2. Conclusion
References