چکیده
این مقاله، ویژه نامه ی بازاریابی جهانی در مبادلات بنگاه با بنگاه (B2B) را معرفی می کند. هدف این مطالعه پیشبرد دانش در مورد موضوعی است که می تواند منجر به تحقیقات بیشتر در زمینه مهم و در حال ظهورِ بازاریابی صنعتی شود. دوازده مقاله انتخاب شده برای این ویژه نامه، تحقیقات با کیفیت معاصر را به همراه دارند که چالش ها و پیشرفت های اخیر را بررسی می کنند. این مقالات به طور خاص دیدگاه های منحصر به فردی ارائه می کنند که درک ما از این حوزه را بهبود می دهند، مفاهیم مدیریتی جالبی ارائه می کنند و فرصت های جالبی را برای محققان آینده ایجاد می کنند. این مقالات منعکس کننده فعالیت های فعلی در بازاریابی جهانی برای مبادلات بنگاه با بنگاه هستند. درحالیکه بیشتر مقالات در این ویژه نامه بر توسعه و به کارگیری منابع و قابلیت های منحصر به فرد تمرکز دارند تا رقابت پذیری بین المللی را ارتقا داده و به موفقیت عملکرد کمک کنند، درمورد روابط بین الملل و/یا بازاریابی رابطه مند در مبادلات B2B، تاثیر کشور مبدا و انتقال دانش بین شرکای بین المللی در شرکت های تابعه، بینشی ارائه می شود. این مقاله با خلاصه ای از راه های مهم برای تحقیقات بیشتر به پایان می رسد.
1. مقدمه
کاهش تدریجی موانع تجاری، افزایش یکپارچگی منطقه ای، بهبود زیرساخت های تجاری بین المللی و ظهور بازارهای جدید در سراسر جهان، چشم انداز رقابتی متفاوتی برای سازمان ها ایجاد کرده است (آیکول، لئونیدو و زریتی، ۲۰۱۲). از یک سو، شرکت ها هم اکنون قادرند دسترسی آسان تری به بازارهای جدید داشته باشند، طیف وسیعی از منابع تامین را شناسایی کنند و فرصت های جدیدی را برای رشد آتی بشناسند. از سوی دیگر، جهانی شدن روز افزون بازارها و تولید، به دلیل افزایش شدت و پیچیدگی رقابت جهانی همه چیز را برای افراد حرفه ای دشوارتر می کند. بنابراین، بسیاری از سازمان ها به طور فزاینده ای نقش اساسی فعالیت های بازاریابی بین المللی را می شناسند که در دستیابی به رشد و شکوفایی موثر است (لئونیدو، بارنز، اسپایروپولو و کاتسیکیاز، ۲۰۱۰).
در همین زمان، بازاریابی بنگاه به بنگاه به تدریج برای شرکت ها و اقتصادهای سراسر جهان مهم شده است (لپلاکا، ۲۰۱۳) و به طور فزاینده ای به فعالیت های بازاریابی بین المللی متکی است تا با چالش های جهانی مقابله کرده و از فرصت های جهانی استفاده کند (هلم گرتسچ، ۲۰۱۴). برای مثال، خریداران صنعتی به سمت استراتژی های خرید جهانی تر تغییر جهت دادند (جیا، لامینگ، سارتر، اورز و نسیمبنی، ۲۰۱۲)، شبکه های عرضه بین المللی جدیدی ایجاد کردند (الگ، دلیگونال، غوری، دانیس و تارنووسکای، 2012)، و برای شناسایی و ارزیابی فرصت های عرضه جدید، از فناوری استفاده نمودند (وو، یینیورت، کیم و کاووسگیل، 2006). علاوه بر این بازاریابان بنگاه به بنگاه، اهمیت ایجاد روابط موفق با شرکای بین المللی را پذیرفته و تایید نمودند (سامی، چابوسکی و هالت، 2015)، همچنین مفهوم برندسازی بنگاه با بنگاه و اهمیت ایجاد قابلیت های مدیریت برند بین المللی قوی را درک نمودند (لیک و چریستودولیدز، ۲۰۱۱). دانش مربوط به ارزش ایجاد شبکه های کسب وکار قوی و پیوندهای سیاسی در بازارهای بین المللی افزایش می یابد (به عنوان مثال، دونگ، لی و تسی، ۲۰۱۳)، اتحادهای بین المللی و سرمایه گذاری های مشترک با رقبای مستقیم و غیرمستقیم شکل گرفته و پرورش می یابد (مانند شو، جین و چو، ۲۰۱۷) و قابلیت های بازاریابی خاصی برای ارتقای رقابت بین المللی ایجاد می شود (به عنوان مثال اورز، آندرسن و هانیبال، ۲۰۱۲). ادبیات درباره چگونگی برون سپاری فعالیت های تجاری هسته ای (مثلا، توسعه محصول جدید) (به عنوان مثال، آهارنی و کاتاندارمن، ۲۰۰۹) و چگونگی اعمال پایداری و مسئولیت اجتماعی شرکت ها در بازارهای B2B جهانی و ادغام با زنجیره تامین جهانی (به عنوان مثال، چان، هی و وانگ، ۲۰۱۲)، راهنمایی هایی به شرکت های مشارکت بین المللی ارائه می دهد.
با وجود گسترش قابل توجه دانش در مسائل بازاریابی جهانی B2B ، درمورد موفقیت برخی از فعالیت های بازاریابی بین المللی و شکست برخی دیگر، شکاف دانش وجود دارد (لپلاکا، ۲۰۱۳). همچنین در زمینه بازاریابی بین المللی کسب وکار لازم است که به کاستی ها و انتقادات نظری بپردازند و به شیوه ای معنادار تئوری را توسعه دهند (آیکول و همکاران، ۲۰۱۲). علاوه بر این، محققان باید بر مشکلات جدید و مشکلات موجود که مربوط به متخصصان و محققان است، تاکید کنند و به طور مداوم به دنبال یافتن پاسخ و توضیحات بهتر درمورد پدید های مهم B2B بین المللی باشند (کاتسیکیاز، ۲۰۰۶). افزایش دقت تحقیقات با تاکید بر طراحی و روش های تحقیق بهتر در این زمینه نیز ضروری است (هالت و همکاران، ۲۰۰۸). در تلاش برای حل مسائل بازاریابی بین المللی فعلی و آینده در مبادلات B2B و انتقال مرزهای دانش به جلو، پرداختن به این چالش ها حیاتی است.
بنابراین هدف این ویژه نامه ، پیشرفت دانش در بازاریابی B2B جهانی و تحقیقات بیشتر در این حوزه مهم و نوظهورِ بازاریابی صنعتی است. در پاسخ به درخواست ما، ۴۱ نسخه به دفتر ویراستاری ارسال شد که بر حوزه گسترده ای از موضوعات تمرکز داشتند. هر نسخه در ابتدا توسط سردبیران ویژه نامه مرور شد و از لحاظ دقت و ارتباط با ویژه نامه مورد بررسی قرار گرفت. متعاقبا، نسخه ها توسط حداقل سه محقق آگاه در این زمینه مورد ارزیابی قرار گرفت. تصمیمات با مطالعه دقیق نسخه ها و براساس توصیه های هیئت بازبینی اتخاذ شدند.
دوازده مقاله انتخاب شده برای این ویژه نامه، تحقیقات با کیفیت معاصر را به همراه دارند که چالش ها و پیشرفت های اخیر را بررسی می کنند. این مقالات به طور خاص دیدگاه های منحصر به فردی ارائه می کنند که درک ما از این حوزه را بهبود می دهند، مفاهیم مدیریتی جالبی ارائه می کنند و فرصت های جالبی را برای محققان آینده ایجاد می کنند. دوازده مقاله انتخاب شده برای این ویژه نامه، پژوهش جدید با کیفیت بالا را به همراه دارند که منعکس کننده چالش ها و پیشرفت های اخیر است. این مقاله ها منعکس کننده تنوع فعالیت های فعلی بازاریابی جهانی در مبادلات B2B می باشند و عمدتا بر دو موضوع اصلی متمرکز هستند. اول، چندین مقاله بر توسعه و به کارگیری منابع و قابلیت های منحصر به فرد تمرکز دارند تا رقابت پذیری بین المللی را ارتقا داده و به موفقیت عملکرد کمک کنند. دوم، تعدادی از تحقیقات اهمیت روابط بینالملل و/یا بازاریابی رابطه مند در مبادلات B2B را نشان می دهند. موضوعات مهم دیگر در بازاریابی صنعتی جهانی، مانند کشور مبدا و انتقال دانش نیز در ویژه نامه پوشش داده می شوند.
همچنین مقالات این ویژه نامه، عناوین چندین دیدگاه مختلف را به هم نزدیک می کند، مانند دیدگاه منبع محور، توانمندی های پویا، نظریه تبادل اجتماعی و نظریه عملکرد-بازخورد. این جمع گرایی تئوری اجازه می دهد که موضوعات بازاریابی جهانی از زوایای مختلف بررسی شوند و درک جمعی را افزایش دهند. نویسندگان ویژه نامه نیز از موسساتی می آیند که در همه گوشه جهان حضور دارند و علاقه بین المللی گسترده و مناسب در بازاریابی جهانی مبادله B2B را منعکس می کنند. از دیدگاه روش شناختی، ویژه نامه شامل تحقیقاتی است که در محیط های تجربی مختلف مانند استرالیا، چین، یونان و غنا انجام می شود، در نتیجه یک چشم انداز واقعی جهانی به نشریه بازاریابی بین المللی معاصر ارائه می کند. علاوه بر این، نویسندگان از روش های تحقیقاتی مختلف (به عنوان مثال کیفی، کمی)، رویکردها (به عنوان مثال داده های دیودیک) و تکنیک های نوین (به عنوان مثال، شبکه مجتمع) برای بررسی ایده های تحقیقاتی استفاده نمودند.
در بخش بعد، مقالاتِ این ویژه نامه را مرور می کنیم و با جهت های آینده که از این اسناد مشخص می شوند، جمع بندی می نماییم.
ABSTRACT
This article introduces the special issue on global marketing in business-to-business contexts. The aim is to advance knowledge on the subject that can stimulate further research in this important and emerging area of industrial marketing. The twelve contributions selected for this special issue bring together high quality contemporary research that address challenges and recent developments. The articles specifically offer unique insights that progress understanding in the area, provide interesting managerial implications, and present intriguing opportunities for future researchers. These contributions reflect the variety of current work in global marketing in the business-to-business context. While most of the contributions in this special issue focus on the development and deployment of unique resources and capabilities to enhance international competitiveness and performance success, insights are also offered on international relationships and/or relationship marketing within the business-to-business context, country of origin effects, and knowledge transfer between international partners in subsidiaries. The article concludes with a summary of important avenues for further research.
1. Introduction
The gradual decline of trade barriers, increasing regional integration, improved international trade infrastructures, and emergence of new markets around the globe has created a different competitive landscape for organizations (Aykol, Leonidou, & Zeriti, 2012). On the one hand, firms now are able to gain easier access to new markets, identify a wider range of supply sources, and recognize new opportunities for future growth. On the other hand, this increasing globalization of markets and production is making things more difficult for practitioners due to growing intensity and complexity of global competition. Thus, many organizations are increasingly recognizing the essential role of effective international marketing activities in achieving growth and prosperity (Leonidou, Barnes, Spyropoulou, & Katsikeas, 2010).
At the same time, business-to-business marketing is becoming progressively significant for firms and economies around the globe (LaPlaca, 2013) and increasingly relies on international marketing practices to deal with the global challenges and opportunities (Helm & Gritsch, 2014). For example, industrial buyers are shifting to more globalized purchasing strategies (Jia, Lamming, Sartor, Orzes, & Nassimbeni, 2014), establishing new international supply networks (Elg, Deligonul, Ghauri, Danis, & Tarnovskaya, 2012), and increasingly using technology to identify and evaluate new supply opportunities (Wu, Yeniyurt, Kim, & Cavusgil, 2006). Furthermore, business-to-business marketers are embracing and recognizing the importance of establishing successful relationships with international collaborating partners (Samiee, Chabowski, & Hult, 2015), as well as understanding the implications of business-to-business branding, and the importance of building strong international brand management capabilities (Leek & Christodoulides, 2011). Knowledge is also being accumulated on the value of establishing strong business networks and political ties in international markets (e.g., Dong, Li, & Tse, 2013), forming and nurturing international alliances and joint ventures with direct and indirect rivals (e.g., Shu, Jin, & Zhou, 2017), and building specific marketing capabilities to enhance international competitiveness (e.g., Evers, Andersson, & Hannibal, 2012). The literature further provides guidance on how firms outsource core business activities (e.g., new product development) to international collaborating firms (e.g., Ahearne & Kothandaraman, 2009), and how sustainability and corporate social responsibility can be applied in international business-to-business markets and incorporated into global supply chains (e.g., Chan, He, & Wang, 2012).
Notwithstanding the considerable proliferation of knowledge in business-to-business global marketing issues, there are still gaps in our knowledge of how and why some international marketing practices work and others fail (LaPlaca, 2013). There is also a general need in the business-to-business international marketing field to address theoretical shortcomings and criticisms, and add to theory development in a meaningful way (Aykol et al., 2012). In addition, researchers need to focus on new and existing problems that are relevant to practitioners and scholars, and continuously look for answers and better explanations of important international business-to-business phenomena (Katsikeas, 2006). Enhancing research rigor with an emphasis on better research designs and procedures is also essential in the field (Hult et al., 2008). Addressing these challenges is critical in an effort to resolve current and future international marketing issues in a business-to-business context, and to move the frontiers of knowledge forward.
The aim of this special issue is therefore to advance knowledge in global business-to-business marketing and stimulate further research in this important and emerging area of industrial marketing. In response to our call, 41 manuscripts were submitted to the editorial office focusing on a wide area of topics. Each manuscript was initially reviewed by the special issue co-editors and checked for rigor and relevance to the special issue theme. Subsequently, submissions were evaluated by at least three knowledgeable scholars in the field. Decisions were made based on our own careful reading of the manuscripts and on the basis of the recommendations of the review panel.
The twelve contributions selected for this special issue bring together high quality contemporary research that reflect and address challenges and recent developments. The articles specifically offer unique insights that progress understanding in the area, provide interesting managerial implications, and present intriguing opportunities for future researchers. These contributions reflect the variety of current work in global marketing in the business-to-business context and mainly center on two key themes. First, several articles focus on the development and deployment of unique resources and capabilities to enhance international competitiveness and performance success. Second, a number of investigations showcase the importance of international relationships and/or relationship marketing within the business-to-business context. Other important issues in global industrial marketing, such as country of origin effects and knowledge transfer, are also covered in the special issue.
Together, the contributions of this special issue approach topics from several different theoretical perspectives, such as the resourcebased view, dynamic capabilities, social exchange theory, and performance-feedback theory. Such theoretical pluralism allows for global marketing topics to be looked from different angles and enhance collective understanding. The special issue authors also originate from institutions based in all corners of the world, reflecting the timeliness and widespread international interest in global marketing from a business-to business context. From a methodological standpoint, the special issue includes research conducted in various empirical contexts such as Australia, China, Greece, and Ghana to name a few, thus offering a truly global outlook to contemporary international marketing issues. In addition, authors used a variety of research methods (i.e., qualitative, quantitative), approaches (e.g., dyadic data), and novel techniques (e.g., repertory grid) to examine their research ideas, providing both width and depth to the manners in which the various research issues have been identified and resolved.
In the section that follows, we provide an overview of the papers comprising this special issue and conclude with future directions that stand out from these papers.
چکیده
1. مقدمه
2. مروری بر مقالات
3. مسیر های آینده
منابع
ABSTRACT
1. Introduction
2. Overview of the contributions
3. Future directions
References