دانلود رایگان مقاله رابطه بین سرمایه فکری و عملکرد مالی
ترجمه رایگان

دانلود رایگان مقاله رابطه بین سرمایه فکری و عملکرد مالی

عنوان فارسی مقاله: رابطه بین سرمایه فکری و عملکرد مالی: تحلیل داده های پانل در هتل های کوچک و متوسط
عنوان انگلیسی مقاله: On the relationship between intellectual capital and financial performance: A panel data analysis on SME hotels
کیفیت ترجمه فارسی: مبتدی (مناسب برای درک مفهوم کلی مطلب)
مجله/کنفرانس: مجله بین المللی مدیریت هتلداری - International Journal of Hospitality Management
رشته های تحصیلی مرتبط: مدیریت - گردشگری و توریسم
گرایش های تحصیلی مرتبط: مدیریت هتلداری - مدیریت مالی - مدیریت کیفیت و بهره وری - مدیریت گردشگری - مدیریت عملکرد
کلمات کلیدی فارسی: سرمایه فکری - عملکرد مالی - هتل های کوچک و متوسط - داده های پانل پویا
کلمات کلیدی انگلیسی: Intellectual capital - Financial performance - Small and medium-sized enterprise hotels - Dynamic panel data
نوع نگارش مقاله: مقاله پژوهشی (Research Article)
شناسه دیجیتال (DOI): https://doi.org/10.1016/j.ijhm.2018.03.001
لینک سایت مرجع: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S027843191730590X
دانشگاه: گروه مدیریت و اقتصاد، دانشگاه بیرا داخلی، پرتغال
صفحات مقاله انگلیسی: 8
صفحات مقاله فارسی: 25
ناشر: الزویر - Elsevier
نوع ارائه مقاله: ژورنال
نوع مقاله: ISI
سال انتشار مقاله: 2018
مبلغ ترجمه مقاله: رایگان
ترجمه شده از: انگلیسی به فارسی
شناسه ISSN: 1873-4693
کد محصول: F2278
نمونه ترجمه فارسی مقاله

چکیده

             این مقاله تاثیر سرمایه فکری بر عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط را در سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ تجزیه و تحلیل نمود. این مطالعه با استفاده از نمونه ای متشکل از ۹۳۴ هتل کوچک و متوسط پرتغالی، برای تجزیه و تحلیل داده های پانل پویا سیستم GMM (۱۹۹۸) را به کار برد. یافته ها حاکی از آن است که مولفه های سرمایه فکری، یعنی سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه رابطه ای، تاثیر مثبتی بر عملکرد مالی هتل دارند. سرمایه انسانی و سرمایه رابطه ای عناصر کلیدی برای موفقیت هتل ها و اساس کیفیت خدمات در بخش هتل ها هستند. علاوه بر این، نتایج نشان داد که سرمایه انسانی و سرمایه ساختاری با ایجاد و حفظ روابط بلندمدت با ذینفعان کلیدی، سرمایه ایجاد می کند. این یافته ها نشان داد که تعامل بین مولفه های سرمایه فکری، عملکرد مالی هتل را افزایش می دهد. این امر اهمیت سرمایه معنوی در عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط را مورد تاکید قرار می دهد.

1. مقدمه

           منابع، مانند دانش و مهارت (منابع عملی (OR))، سنگ بنای مزیت رقابتی هستند (وارگو و لوش، ۲۰۱۶) و زمانی که با یکدیگر ادغام و مبادله می شوند، ارزش تولید شده بالایی را ایجاد می کنند. بنابراین هم آفرینی ارزش (VCC) فرآیند ادغام و تبدیل منابع است که به تعامل نیاز  دارد و مستلزم حصور فعالان مختلف شبکه است(لوش و وارگو، ۲۰۰۶). در این رابطه، اگر شرکت دارای OR بیشتری باشد، ظرفیت آن برای هم آفرینی ارزش (VCC) بیشتر می شود که این امر مزیت رقابتی شرکت را افزایش می دهد.

            منابع همان چیزی است که فعالان می توانند برای پشتیبانی از آن استفاده کنند (لوش و وارگو، ۲۰۱۴)، و عموما به صورت کاگزار (به عنوان مثال منابع ملموس و منابع فیزیکی، مانند اشیا فیزیکی) و یا عامل طبقه بندی می شوند (به عنوان مثال، منابع ناملموس و پویا که می توانند ارزش ایجاد کنند) (آرنولد و همکاران، 2006 ؛ کنستانتین و لوش، 1994 ؛ وارگو و لوش، 2008). OR تمام شدنی نیست بلکه قابل تعمیم، قابل استفاده مجدد، تجدید پذیر و قابل تولید است و در حمایت از عرضه خدمات به کار گرفته می شود (لوش و همکاران، ۲۰۰۷).

           به گفته فیتز پاتریک و همکاران (۲۰۱۳)، سرمایه فکری (IC) می تواند نشان دهنده نوعی از OR باشد که یک شرکت می تواند برای خلق ارزش و نوآوری از آن استفاده کند. IC منبع گزاره ارزش است و زمانی که در یک شبکه VCC قرار می گیرد (فیتز پاتریک و همکاران، ۲۰۱۳)، به شرکت ها اجازه می دهد در برابر رقبا مقاومت کرده و عملکرد مالی شرکت ها را افزایش دهند (تینانو مک ککنی ، 2009؛ وارگو و لوش، 2016). به طور کلی IC به فرصت های رشد و خلق ارزش شرکت کمک میکند (لیو، ۲۰۱۷) و بنابراین مفهوم اصلی منابع استراتژیک برای تضمین مزیت رقابتی شرکت ها در نظر گرفته می شود (لیو، ۲۰۱۷). IC می تواند در واکنش به تغییرات نیازهای مشتریان و همچنین واکنش به فرصت های بازار نقش داشته باشند (لیو، ۲۰۱۷). بنابراین، IC دارای نقش مناسب برای خلق ارزش و نوآوری در بخش گردشگری است، بخش گردشگری گروهی از صنایع به هم پیوسته است، مانند هتل ها، مسکن، اقامتگاه ها، حمل و نقل و غذا. هیچ محصول توریستی یا مقصد گردشگری بدون اتصال تمام فعالان وجود ندارد (مکشیاولی، ۲۰۰۱).

           مطالعات پیشین نشان می دهد که سودآوری هتل های کوچک و متوسط (SME) به چندین عامل حساس است، مانند تجربه، مهارت ها، سطح آموزش کارکنان و مالکان/مدیران، نوسان درآمدها و تصمیمات ساختار سرمایه (شارما و اپنجا، 2005؛ پورانی و اسمیت، 1995؛ کافمن و همکاران، 1996؛ رومر، 1986). یک IC پیشرفته می تواند به عنوان یک عامل داخلی عمل کرده و به عملکرد و رقابت شرکت ها کمک کند. با این حال، مطالعات کمی در مورد IC وجود دارد که بر IC به عنوان عامل کلیدی نوآوری، رقابت و عملکرد در صنعت هتلداری تمرکز نمودند (بونتیس و همکاران، 2015؛ فیتز پاتریک و همکاران، 2013). علاوه بر این، به گفته مارزو و اسکارپینو (2016)، مطالعه IC در شرکت های کوچک و متوسط مورد توجه محققین قرار نگرفته است. این مطالعه تلاش می کند با تجزیه و تحلیل تاثیر IC بر عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط، این شکاف ها را پر کند.

          ارزش هم افزایی IC در تعامل بین اجزای مختلف آن ریشه دارد (بونتیس و همکاران، 2015 ؛ سیدلر و همکاران، 2014)، یعنی سرمایه انسانی (استعداد ، مهارت و خبرگی کارکنان)، سرمایه ساختاری (قابلیت های سازمانی، فرهنگ، فرایندها، ثبت اختراعات، حق چاپ، علامت های تجاری، بانک اطلاعاتی) و سرمایه رابطه ای (ایجاد و نگهداری روابط با ذینفعان). بنابراین، هدف اول تحقیق بررسی رابطه بین اجزای IC، یعنی سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه رابطه ای و عملکرد مالی هتل شرکت های کوچک و متوسط است. مطالعات پیشین در زمینه گردشگری و مهمان نوازی، بر نحوه بهبود عملکرد شرکت متمرکز است (سینقی و باگیو، 2014؛ زگلات و زیگان، 2014)، اما در زمینه تحلیل روابط بین اجزای مختلف IC و تاثیرات آن بر عملکرد مالی هتل ها، مطالعات کمی وجود دارد. بنابراین هدف دوم تحقیق حاضر، تحلیل مولفه های ارتباطات داخلی بین سرمایه انسانی، سرمایه رابطه ای و تاثیر سرمایه ساختاری بر عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط است. علاوه بر این، این مطالعه متفاوت از مطالعات دیگر است و با استفاده از مدل های داده پانل پویا، ویژگی های پویای روابط میان ICT و عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط را ثبت می کند.

         در پرتغال، شرکت های کوچک و متوسط نقش حیاتی در اقتصاد ایفا می کنند. براساس گزارش موسسه آمار ملی (INE سال ۲۰۱۷)، شرکت های کوچک و متوسط ۹۹ درصد از کل فعالیت های تجاری را تشکیل می دهند که 59.9 درصد از کل فروش و 79.9 درصد از کل استخدام نیروی کار در پرتغال را به خود اختصاص دادند. بخش مسکن، رستوران ها و موارد مشابه، به طور کلی 97.826 شرکت را تشکیل می دهند و اکثر این شرکت ها، شرکت های خرد در نظر گرفته می شوند (۸۹ درصد از کل شرکت ها). شرکت های باقی مانده شرکت های کوچک و متوسط هستند (10.5 درصد از کل شرکت ها)، که این شرکت ها 46.5 درصد از کل نیروی کار بخش گردشگری را استخدام می کنند (INE سال ۲۰۱۷). بخش مسکن 17.1 درصد از کل شرکت ها را تشکیل می دهد (۱.۵۹۱ هتل) که در این بخش رستوران ها و موارد مشابه ۳۶.2 درصد از کل درآمد بخش و 23.2 درصد از کل نیروی کار بخش را به خود اختصاص می دهند (BdP سال ۲۰۱۶). 

           با داده های جمع آوری شده برای سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵، تحلیل IC در زمینه عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط پرتغالی انجام شد. این مطالعه به سیستمGMM  (۱۹۹۸) اشاره می کند که امکان بررسی ناهمگونی شرکت ها و تکامل آن ها در طول زمان را فراهم می آورد. بنابراین، این مطالعه از مدل داده های پانل پویا استفاده می کند. 

          نتایج به‌دست آمده نشان می دهد که تمام اجزای IC، یعنی سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه رابطه ای؛ تاثیر مثبتی بر عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط دارند. سرمایه انسانی و سرمایه ساختاری عناصر کلیدی موفقیت هتل ها و اساس کیفیت خدمات در بخش هتلداری هستند. علاوه بر این سرمایه انسانی و سرمایه ساختاری با ایجاد و حفظ روابط بلندمدت با ذینفعان کلیدی (یعنی سرمایه رابطه ای)، سرمایه ایجاد می کنند. سرمایه ساختاری و سرمایه رابطه ای در دوره قبل، بر عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط در دوره کنونی، تاثیر مثبتی می گذارد. این نتایج نشان می دهد که سرمایه گذاری در سرمایه ساختاری مانند پایگاه های داده و فرایندها، و روابط بلندمدت با ذینفعان کلیدی مانند کارمندان و مشتریان، بر عملکرد مالی آینده هتل ها تاثیر می گذارد. یافته ها نیز نشان می دهند که تعامل بین اجزای IC، عملکرد مالی هتل را افزایش می دهد.

           این مطالعه با فعالیت های زیر، به ادبیات تحقیق در بخش IC و هتلداری کمک می کند: 

1) تعیین اهمیت هر یک از اجزای IC برای عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط؛ ۲) تاثیر روابط متقابل بین اجزای IC، بر عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط 3) تعیین اهمیت این روش با استفاده از مدل های داده پنل پویا، برای بدست آوردن ماهیت پویای روابط بین اجزای IC و عملکرد مالی هتل های کوچک و متوسط.

           مقاله حاضر به صورت زیر ساختار بندی شده است: بخش ۲ چارچوب نظری و توسعه فرضیه را ارائه می دهد؛ بخش ۳ روش شناسی را توضیح می دهد؛ بخش ۴ و بخش ۶ نتایج و مفاهیم این مطالعه را نشان می دهند.

نمونه متن انگلیسی مقاله

ABSTRACT

          This paper analysed the effect of intellectual capital on small and medium-sized hotel financial performance for the period between 2007 and 2015. Using a sample of 934 Portuguese small and medium-sized hotels, this study adopted the GMM system (1998) estimator, to analyse a dynamic panel data. The findings suggested that intellectual capital components, i.e., human capital, structural capital and relational capital provide a positive impact on hotel financial performance. Human capital and relational capital seemed to be key elements for the success of hotels, being the basis of service quality in the hotels sector. Furthermore, the results showed that human capital and structural capital are capitalized by the establishment and maintenance of long-term relationships with key stakeholders. These findings indicated that the interaction between intellectual capital components enhances the hotel financial performance. Herein, it is highlighted the importance of intellectual capital in small and medium-sized hotel financial performance.

1. Introduction

         Resources, such as knowledge and skills (operant resources (OR)), are the foundation stone for competitive advantage (Vargo and Lusch, 2016) and when integrated and exchanged with one another provides a high generated value. Value co-creation (VCC) is therefore the process of integrating and transforming resources that require interaction and imply various network actors (Lusch and Vargo, 2006). In this regard, the greater amount of OR a firm possess the greater is its capacity to cocreate value which enhances its competitive advantage.

           Resources are what actors can draw on for support (Lusch and Vargo, 2014), and they are generally classified as operand (i.e., tangible, static resources, such as physical objects) or operant (i.e., usually intangible, dynamic resources that can create value) (Arnould et al., 2006; Constantin and Lusch, 1994; Vargo and Lusch, 2008). OR are not exhaustible but are rather scalable, re-usable, renewable, and creatable, and they are applied in support of the service supply (Lusch et al., 2007).

         According to FitzPatrick et al. (2013), intellectual capital (IC) can reflect the kind of OR that a firm can use to create value and innovation. IC is a source of value propositions that allow firms to outstand competitors and enhance firms’ financial performance (FitzPatrick et al., 2013) when embed in a VCC network (Tynan and McKechnie, 2009; Vargo and Lusch, 2016). The IC generally contributes for the firms’ growth opportunities and value creation (Liu, 2017) and therefore it is considered the core concept of strategic resources to assure firms competitive advantage (Liu, 2017). IC can contribute to answer the changes in customer needs, as well as to respond to the market opportunities (Liu, 2017). Thus, IC has a relevant role for value creation and innovation in the tourism sector, which is a grouping of a variety of interconnected industries, such hotels, accommodation, lodging, transportation, food and leverage industry. There is no tourism product or tourism destination without interconnection of all actors (Macchiavelli, 2001).

         Previous studies indicate that the profitability of small and mediumsized (SME) hotels is sensitive to several factors, such as experience, skills, education level of the employees and owners/managers, volatility of revenues, and capital structure decisions (Sharma and Upneja, 2005; Poorani and Smith, 1995; Kaufman et al., 1996; Romer, 1986). An enhanced IC can act as an internal factor that contributes to firms’ performance and competitiveness. However, there are few studies focusing on IC as key factor of innovation, competitiveness, and performance in the hotel industry (Bontis et al., 2015; FitzPatrick et al., 2013). Furthermore, according to Marzo and Scarpino (2016), the study of IC in small and medium-sized enterprises has not deserved much attention of researchers. This study attempts to fill these gaps by analysing the impact of IC on the financial performance of SME hotels.

          The synergetic value of IC is rooted in the interaction between its different components (Bontis et al., 2015; Sydler et al., 2014), i.e., human capital (employees’ talent, skills and expertise), structural capital (organizational capabilities, culture, processes, patents, copyrights, trademarks, databases) and relational capital (creation and maintenance of relationships with stakeholders). Therefore, this study first research objective is to analyse the relationship between each IC components, i.e., human capital, structural capital and relational capital and SME hotel financial performance. Previous tourism and hospitality literature focuses on how IC improves firm performance (Sainaghi and Baggio, 2014; Zeglat and Zigan, 2014), but there are few studies analysing the inter-relationships among the different components of IC and its effects on hotels’ financial performance. Therefore, the second research objective of the current study, is to analyse how the IC components inter-relationships between, human capital, relational capital, and structural capital impact on SME hotel financial performance. Additionally, this study, different the previous studies, using dynamic panel data models, captures the dynamic character of the relationships between IC and SME hotel financial performance.

         In Portugal, small and medium-sized enterprises play a vital role in its economy. According to the National Statistical Institute (INE, 2017), small and medium-sized enterprises represent 99,9% of total business activity, contributing with 59,9% of total sales in Portugal and employ 79,9% of total workforce. The sector of Accommodation, Restaurants and similar accounts for a total of 91.826 firms, and the majority of these firms are considered micro-sized (89% of total firms). The remaining firms are considered small and medium-sized enterprises (10,5% of total firms), where these employ 46,5% of the total workforce of the sector (INE, 2017). The accommodation sector accounts for 17,1% of total firms (1.591 hotels) where Restaurants and similar, contributes with 36,2% of total sector revenues and employs 26,2% of total sector workforce (BdP, 2016).

          The analysis of IC on Portuguese SME hotel financial performance was performed with data collected for the period between 2007 and 2015. This study resorts to the GMM system (1998) estimator, which allows to consider the heterogeneity of firms and their evolution over time. Therefore, this study uses a dynamic panel data model.

          The results obtained reveal that all the components of IC, i.e., human capital, structural capital and relational capital have a positive impact on SME hotel financial performance. Human capital and structural capital appear to be key elements for the success of hotels and are the basis of service quality in the hotel sector. Additionally, human capital and structural capital are capitalized by the establishment and maintenance of long-term relationships with key stakeholders, i.e., relational capital. Structural capital and relational capital in the previous period positively affect SME hotel financial performance of the current period. These results indicate that investment in structural capital, such as, databases and processes, and, the long-term relationships with key stakeholders as employees and customers contribute to future financial performance of hotels. Findings also reveal that the interaction between IC components enhance hotel’s financial performance.

         This study contributes to the IC and hotel’s literature by enhancing:

i) the importance of each of components of IC components for the SME hotel financial performance; ii) the impact of the interrelationships between IC components on the SME hotel financial performance; iii) the importance of the methodology, using dynamic panel data models, to capture the dynamic nature of the relationships between IC components and SME hotel financial performance.

         The current paper is structured as follows: Section 2 presents the theoretical framework and hypothesis development; Section 3 describes the methodology; Section 4 and Section 5 presents the results discussion; and Section 6 presents the conclusion and implications of the study.

فهرست مطالب (ترجمه)

چکیده

1. مقدمه

2. مرور ادبیات و توسعه فرضیه ها

2.1. سرمایه فکری و صنعت گردشگری

2.2. عملکرد سرمایه هتل و سرمایه فکری

3. داده، متغیرها و روش

3.1. پایگاه داده

3.2. روش تخمین و اندازه گیری متغیر

4. نتایج تجربی

4.1. آمار توصیفی و ماتریس همبستگی

4.2. سرمایه های فکری و عملکرد مالی شرکت ها

5. بحث و نتایج تجربی

6. نتیجه گیری

منابع

فهرست مطالب (انگلیسی)

ABSTRACT

1. Introduction

2. Literature review and hypotheses development

2.1. Intellectual capital and tourism industry

2.2. Intellectual capital and hotel financial performance

3. Data, variables and method

3.1. Database

3.2. Estimation method and variable measurement

4. Empirical results

4.1. Descriptive statistics and correlation matrix

4.2. Intellectual capital and firms’ financial performance

5. Discussion of the empirical results

6. Conclusion

References