دانلود رایگان مقاله هستی شناسی و نقشه راه برای تحقیقات بهداشتی موبایل
ترجمه رایگان

دانلود رایگان مقاله هستی شناسی و نقشه راه برای تحقیقات بهداشتی موبایل

عنوان فارسی مقاله: هستی شناسی و نقشه راه برای تحقیقات بهداشتی موبایل
عنوان انگلیسی مقاله: An ontology of and roadmap for mHealth research
کیفیت ترجمه فارسی: مبتدی (مناسب برای درک مفهوم کلی مطلب)
مجله/کنفرانس: مجله بین المللی انفورماتیک پزشکی - International Journal of Medical Informatics
رشته های تحصیلی مرتبط: پزشکی
گرایش های تحصیلی مرتبط: انفورماتیک پزشکی
کلمات کلیدی فارسی: سلامت موبایل - هستی شناسی - نقشه راه - mHealth
کلمات کلیدی انگلیسی: mHealth - Mobile health - Ontology - Roadmap
نوع نگارش مقاله: مقاله مروری (Review Article)
نمایه: scopus - master journals List - JCR - MedLine
شناسه دیجیتال (DOI): https://doi.org/10.1016/j.ijmedinf.2017.01.007
لینک سایت مرجع: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1386505617300072
دانشگاه: دانشکده پزشکی میلر، دانشگاه میامی، میامی، فلوریدا، ایالات متحده آمریکا
صفحات مقاله انگلیسی: 10
صفحات مقاله فارسی: 30
ناشر: الزویر - Elsevier
نوع ارائه مقاله: ژورنال
نوع مقاله: ISI
سال انتشار مقاله: 2017
مبلغ ترجمه مقاله: رایگان
ترجمه شده از: انگلیسی به فارسی
شناسه ISSN: 1872-8243
کد محصول: F2300
نمونه ترجمه فارسی مقاله

چکیده 

هدف: سلامت تلفن‌همراه و یا تحقیقات بهداشتی موبایل در سال‌های اخیر به‌صورت نمایی رشد کرده است. بااین حال، تحقیقات بر روی بهداشت موبایل بدون تعریف روشنی از دامنه‌های بهداشتی موبایل موقت و انتخابی است. بدون یک نقشه‌راه برای تحقیقات ممکن است پتانسیل کامل بهداشت موبایل را درک نکنیم. در این مقاله، یک چارچوب هستی‌شناسی برای تعریف دامنه‌های بهداشتی موبایل و روشن کردن یک نقشه راه ارائه شده است. 

روش‌ها: در این مقاله یک هستی‌شناسی از بهداشت موبایل ارائه می‌کنیم. هستی‌شناسی به‌صورت سیستماتیک ناشی از توسعه ابعاد و عناصر اصلی آن است. تحقیق حاضر در بهداشت موبایل در سال 2014، بر روی هستی‌شناسی و برجسته کردن نقاط روشن و نقاط کور/ خالی تحقیقات بهداشتی موبایل تاکید دارد. 

یافته‌ها: تاکیدات تحقیقات بهداشتی موبایل در سال 2014 بسیار ناهموار بوده است. بنابراین چندین نقطه روشن و بسیاری نقطه کور یا خالی وجود دارد. پژوهش حاضر عمدتا بر استفاده‌ی افراد از دستگاه‌های تلفن‌همراه و برنامه‌های کاربردی برای به‌دست آوردن اطلاعات مربوط به سلامت بیشتر و بهبود کیفیت مراقبت از طریق تلفن‌همراه تمرکز دارد. 

نتیجه‌گیری: استدلال می‌کنیم که تأکید بر این مسئله می‌تواند متعادل‌کننده نقشه‌راه برای تحقیقات بهداشتی موبایل باشد. نقشه‌برداری هستی‌شناختی نقش اساسی در توسعه و حفظ نقشه‌راه دارد که می‌تواند به‌طور مداوم تحقیقات بهداشتی موبایل را ارزیابی و هدایت کند. 

1. معرفی 

        تحرک، مفهوم اصلی مراقبت‌های بهداشتی مشارکتی است. که آزادی زمانی و محدودیت مکانی را برای ارائه‌دهندگان و دریافت‌کنندگان مراقبت‌های بهداشتی فراهم می‌کند و در نتیجه موجب تسهیل در مراقبت‌های بهداشتی مشارکتی می‌گردد. جای تعجب نیست که حوزه سلامت همراه و یا بهداشت موبایل، در سال‌های اخیر توجه زیادی را به‌عنوان نفوذ صنعت بهداشت و درمان به دست آورده است. مفهوم تحرک از لحاظ فیزیکی، تکامل‌یافته حمل و نقل کارکنان و تجهیزات بهداشت و درمان به‌سادگی حمل و نقل اطلاعات با استفاده از فن‌آوری مدرن است [1]؛ یک پارادایم جدید که در پزشکی از راه دور [2] آغاز می‌شود، منجر به مفهوم سلامت الکترونیک با زیر مجموعه‌ای به‌عنوان بهداشت موبایل می‌گردد [3]. گوشی‌های هوشمند و فن‌آوری‌های مرتبط نشان‌دهنده مرحله بعدی تکامل در حمل و نقل اطلاعات برای تغییر در بخش بهداشت [4] و در نتیجه تحرک و مشارکت در مراقبت‌های بهداشتی هستند. 

         یک انفجار پژوهشی در بهداشت موبایل در چند سال اخیر وجود داشته است. در مجموع 808 مقاله‌ی بهداشت موبایل با خلاصه نمایه شده در PubMed بین سال‌های 2013 و ژانویه 2015 وجود دارد، زمانی که داده‌های جمع‌آوری شده از سال 2014، حدودا 364 (45٪) بود. به‌طور مشابه، تعداد مقالات نمایه شده در اسکوپوس بهداشت موبایل شاهد افزایشی از سال 2010 [1] بوده است. و به احتمال زیاد رشد آنها ادامه دارد. 

          تحقیقات بر روی بهداشت موبایل، تا حد زیادی با تمرکز بر برنامه‌های کاربردی تلفن‌همراه و براساس بررسی چند دامنه انتخابی بوده است. "اکثر مطالعات به سیستم پیام متنی برای تغییر رفتار بیمار متمرکز هستند و مطالعات کمی جنبه تقویتی سیستم‌های بهداشتی موبایل را مورد بررسی قرار می‌دهند". [5] این بیانیه به‌درستی اثرات تمرکز محدود بر پژوهش‌های بهداشتی موبایل را بیان می‌کند. بااین‌حال حوزه‌های بهداشتی موبایل و برنامه‌های کاربردی تلفن‌همراه و یا پیام‌های متنی فراتر از این‌ها است. این مسئله در مقابل فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و مراقبت‌های بهداشتی بیمار و نتایج قرار دارد. بااین وجود، چشم‌انداز پژوهش‌های بهداشتی موبایل با دقت پژوهشی متمرکزی پراکنده شده است. اکثر مطالعات بر تغییر رفتار، مداخله و یا نظارت بر خود برای پایبندی به درمان یا دارو تاکید دارد [6/12] درحالی‌که دیگر مطالعات به پذیرش و یا تمرکز خاص بر ویژگی‌های برنامه‌های کاربردی موبایل تاکید دارند [13-20]. چند تحقیق دیگر نیز استفاده از فن‌آوری تلفن‌همراه برای پیشگیری، تشخیص، درمان، مراقبت از بیمار و آموزش و پرورش را مورد بررسی قرار داده‌اند [21-24]. 

          در میان این همه علاقمندی به بحث، تعریف حوزه‌های بهداشتی موبایل همچنان نامشخص است. محققان به‌صورت انتخابی بر بخش‌های مختلف این موضوع متمرکز می‌شوند. این انتخاب منجر به ازهم گسیختگی دستورکار تحقیقات شده است. بنابراین نیاز به بیان و ایجاد ترکیبی از پیچیدگی‌های بهداشتی موبایل برای تسهیل موثر پژوهش در سیستم‌های بهداشتی موبایل وجود دارد [25]. " سردرگمی فعلی در نامگذاری و طبقه‌بندی تحقیقات مانعی برای پزشکی از راه دور است. . . که تلاش‌های ما برای رسیدن به یک درک منطقی از آنچه که درحال حاضر می‌دانیم و آنچه نیاز به دانستن آن داریم را با شکست مواجه می‌کند. این موضوع به‌همان اندازه مهم است که مانع پیشرفت در توسعه و پیاده‌سازی یک دستور کار تحقیقاتی در راستای رسیدن به پاسخ در مورد مزایای واقعی و هزینه‌های پزشکی از راه دور می‌شود. "[26، ص 492] با وجود این نگرانی‌ها، از هستی‌شناسی برای نشان دادن پیچیدگی‌های بهداشتی موبایل استفاده می‌کنیم. هستی‌شناسی می‌تواند برای ساخت یک نقشه راه برای راهنمای تحقیق و نگاه به گذشته و ارزیابی پژوهش حاضر مورد استفاده قرار گیرد. هستی‌شناسی و نقشه‌برداری را می‌توان بنا به نقشه راه به روزکرد. 

        ابتدا به بررسی برخی تعاریف کلیدی در بهداشت موبایل و سپس ساختارشکنی منطقی مفهوم بااستفاده از هستی‌شناسی می‌پردازیم. سپس به شرح چگونگی استفاده از هستی‌شناسی برای تعریف حوزه‌های بهداشتی موبایل و چگونگی توسعه آن می‌پردازیم و برای انطباق با تکنولوژی در حال تحول و محیط‌زیست برای مراقبت‌های بهداشتی دوباره مفاهیم را تعریف می‌کنیم. سپس، تصور می‌کنیم که چگونه هستی‌شناسی می‌تواند برای پژوهش در بهداشت موبایل استفاده شود و به کشف شکاف موجود در تحقیق و پژوهش و عملکرد و تدوین و فرموله کردن استراتژی این شکاف برای ساخت طیف بزرگتری از مجموع اجزای آن می‌پردازیم. 

1.1. تعاریف بهداشت موبایل  

         اصطلاح بهداشت موبایل و نوع دیگری از سلامت به بیست سال قبل بازمی‌گردد، دوره‌ای که در آن تغییر تعریف از هر دو نظر فن‌آوری‌های سلامت و نظم و انضباط ناشی شد. تعاریف، ابعاد و عناصر دامنه‌های بهداشتی موبایل را پیشنهاد کردند اما نتوانستند معنی جامع دامنه را بیان کنند. در این بخش در مورد این تعاریف بحث می‌کنیم و در بخش بعدی نسبت به ساخت یک هستی‌شناسی بهداشت موبایل اقدام می‌کنیم.

         Istepanian، Jovanov و Zhang [27] بهداشت موبایل را به‌عنوان "محاسبات تلفن‌همراه، سنسورهای پزشکی و فن‌آوری‌های ارتباطات برای مراقبت‌های بهداشتی" تعریف کرده‌اند. همانطور که عنوان مقاله آنها نشان می‌دهد، تصور آنها در جهت "... تحرک یکپارچه و اتصال بی‌سیم جهانی مراقبت‌های بهداشتی" بود. در مقاله اخیر، آنها نشان می‌دهند که"... تکامل سلامت موبایل نسبت به سیستم‌های پزشکی، مورد هدف با ویژگی‌های شبکه‌های 4G آینده است". [28، کلمات Italic متن اصلی هستند]  تعریف آنها بر سخت‌افزار و حمل و نقل شبکه‌ای متمرکز است و تاثیر بالقوه‌ای در بهداشت و درمان با توجه به افزایش اتصال دارد. این تعریف مبتنی بر فن‌آوری است. 

         Akter، D Ambraو Ray [29] تعریف کرده‌اند که "بهداشت موبایل. . . همانند استفاده از ارتباطات تلفن‌همراه مانند PDA ها و تلفن‌های همراه برای خدمات بهداشتی و اطلاعات است. محققین به‌تازگی تعریف بهداشت موبایل را با تمرکز بر روی فن‌آوری‌های بی‌سیم (به عنوان مثال، بلوتوث، GSM، GPRS / 3G، از Wi-Fi، وایمکس) برای انتقال مرتبط با داده‌های سلامت و خدمات از طریق دستگاه‌های تلفن‌همراه، از جمله تلفن‌های موبایل، گوشی‌های هوشمند، رایانه‌های جیبی، لپ‌تاپ و تبلت‌ها توسعه داده‌اند". علاوه براین، آنها نشان می‌دهند که حضور تلفن‌های همراه در همه جا "یک عنصر مرکزی در پلت‌فرم مراقبت‌های بهداشتی تلفن‌همراه است". [29] همانند بحث قبلی، این تعریف نیز مبتنی بر فن‌آوری است. 

نمونه متن انگلیسی مقاله

Abstract

Purpose: Mobile health or mHealth research has been growing exponentially in recent years. However, the research on mHealth has been ad-hoc and selective without a clear definition of the mHealth domain. Without a roadmap for research we may not realize the full potential of mHealth. In this paper, we present an ontological framework to define the mHealth domain and illuminate a roadmap.

Methods:We present an ontology of mHealth. The ontology is developed by systematically deconstructing the domain into its primary dimensions and elements. We map the extent research on mHealth in 2014 onto the ontology and highlight the bright, light, and blind/blank spots which represent the emphasis of mHealth research.

Findings: The emphases of mHealth research in 2014 are very uneven. There are a few bright spots and many light spots. The research predominantly focuses on individuals’ use of mobile devices and applications to capture or obtain health-related data mostly to improve quality of care through mobile intervention.

Conclusions: We argue that the emphases can be balanced in the roadmap for mHealth research. The ontological mapping plays an integral role in developing and maintaining the roadmap which can be updated periodically to continuously assess and guide mHealth research.

1. Introduction

          Mobility is central to the notion of participatory healthcare. It provides freedom from temporal and spatial constraints to both providers and recipients of healthcare, and thus facilitates their participation in healthcare. Not surprisingly, the domain of mobile health, or mHealth as it is commonly denoted, has garnered much attention in recent years as its application has come to permeate the healthcare industry. The concept of mobility has evolved from the physical transportation of healthcare staff and equipment to simply transporting information using modern technologies [1]; a novel paradigm that begins in telemedicine and telehealth [2], giving rise to the concept of eHealth with mHealth as its subset [3]. The smartphones and associated technologies represent the next stage of the evolution in ‘transporting information to transform healthcare’ [4], and consequently mobility of and participation in healthcare.

         There has been an explosion of research on mHealth in the last few years. There are altogether 808 mHealth articles with abstracts indexed in PubMed between 2013 and January 2015 when the data was collected, of which 364 (45%) are from 2014. Similarly, the number of mHealth articles indexed in Scopus has seen an exponential increase since 2010 [1]. The numbers are likely to grow unabated.

         Research on mHealth has been selective, largely focusing on the mobile applications or apps, based on several reviews of the domain. “Most studies narrowly focused on text messaging systems for patient behavior change, and few studies examined the health systems strengthening aspects of mHealth.” [5] This statement aptly reflects the narrow focus of the mainstream mHealth research. The domain of mHealth however transcends mobile applications or text messaging. It stands at the crossroads of information and communication technologies (ICT) and patientand outcome-oriented healthcare. Regardless, the landscape of mHealth research is scattered with narrowly-focused research niches. Most studies emphasize behavior change, intervention, or self-monitoring for adherence to treatment or medication [6–12] while others focus on adoption or specific characteristics of mobile applications [13–20]. A few others examine the use of mobile technologies in prevention, diagnosis, treatment, patient care, and education in general [21–24].

          Amidst this rapid explosion of interest, the definition of the mHealth domain remains unclear. Researchers have focused selectively on different parts of the whole, neglecting the ‘big picture’. This selectivity results in fragmentation of the research agenda; the sum of the parts simply falls short of making the whole. There is a need to articulate and make the combinatorial complexity of mHealth visible to facilitate effective research on mHealth systems [25]. “The current confusion in the nomenclature and classification hinder telemedicine research . . . it frustrates our efforts to reach a reasonable understanding of what we already know and what we need to know. Equally important, it impedes progress toward development and implementation of a research agenda geared toward reaching answers to questions regarding the true benefits and costs of telemedicine.” [26,p. 492]With these concerns in mind, we use an ontology to frame and represent the complexity of mHealth. The ontology can be used both prospectively to construct a roadmap to guide research and retrospectively to map and assess present research in the domain. The ontology and the mapping can be updated periodically to refresh the roadmap.

         We will first review some key definitions of mHealth and then logically deconstruct the concept using an ontology. We will then describe how the ontology can be used to define the domain of mHealth, and how it can be extended, reduced, refined, and coarsened to adapt to the evolving technology and environment for healthcare. Last, we will delineate how the ontology can be used to map the state-of-the-research and the state-of-the-practice in mHealth, discover the gaps in research and between research and practice, and formulate a strategy to bridge those gaps and generate synergy—all with the goal of making the whole greater than the sum of its parts.

1.1. Definitions of mHealth

         The term mHealth and its variant m-Health date back nearly twenty years, a period that has seen their definition shift within both the landscape of health technologies and the discipline to which they were applied. The definitions suggest the dimensions and elements of the mHealth domain but do not comprehensively denote the domain. We will present and discuss these definitions, and in the next section draw upon them to construct an ontology of mHealth.

         Istepanian, Jovanov and Zhang [27] define mHealth [they spell it m-Health] as “mobile computing, medical sensor, and communications technologies for healthcare.” As the title of their article suggests, they envision it leading to “. . .seamless mobility and global wireless health-care connectivity.” In a more recent article they suggest the “. . .evolution of m-health towards targeted personalized medical systems with adaptable functionalities and compatibility with the future 4G networks.” [28,italics in the original] Their definition focuses on the hardware and networks driving the transition, and the potential impact on healthcare in general due to enhanced connectivity. It is a technology-based definition.

          Akter, D’Ambra and Ray [29] define “mHealth. . . as the use of mobile communications such as PDAs and mobile phones for health services and information. Researchers have recently extended the definition of mHealth by focusing on any wireless technologies (e.g., Bluetooth, GSM, GPRS/3G, Wi-Fi, WiMAX) to transmit various health-related data content and services through mobile devices, including mobile phones, smartphones, PDAs, laptops and Tablet PCs.” Further, they suggest that the ubiquity of mobile phones “is a central element in the promise of the mobile platform for healthcare.” [29] Like the previous, this definition is singularly technology-based.

فهرست مطالب (ترجمه)

چکیده 

1. معرفی 

1.1. تعاریف بهداشت موبایل  

1.2. هستی‌ شناسی بهداشت موبایل  

1.3. قطعات بهداشت موبایل 

2. روش‌ها 

3. نتایج 

4. بحث  

5. نتیجه‌گیری  

منابع

فهرست مطالب (انگلیسی)

ABSTRACT

1. Introduction

1.1. Definitions of mHealth

1.2. Ontology of mHealth

1.3. Components of mHealth

2. Methods

3. Results

4. Discussion

5. Conclusion

References